Saldieji pipirai perrėžiami, išvalomos sėklos ir pertvaros, ankštys nuplaunamos ir supjaustomos rėžiukais.
Nuplauta cukinija ir svogūnai supjaustomi griežinėliais, o česnakai susmulkinami.
Baklažanai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais.
Didelėje keptuvėje svogūnai kepinami įkaitintame aliejuje, kol pasidaro skaidrūs, sudedami saldieji pipirai, trumpai apkepami, suberiami baklažanų gabaliukai ir truputį pasūdomi.
Patroškintos daržovės apdedamos cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdomos, užbarstomos česnakais. Paskui sudedami rozmarinai, kiti žalumynai, įpilama 1/8 l vandens ir viskas troškinama 25 minutes.
Tuo tarpu nuplikomi ir nulupami pomidorai, supjaustomi į 8 dalis, išimamos sėklos, kotgaliai. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pomidorai sudedami į daržoves.
Patiekiant troškinys apibarstomas petražolėmis.