Autorius apie receptą:
Iš kirvio košės neišvirsi, bet iš avižų tai tikrai.. ir visai neblogą. Avižinė košė ant mano pusryčių stalo yra dažnas svečias. Avižinius dribsnius aš renkuosi kuo
Iš kirvio košės neišvirsi, bet iš avižų tai tikrai.. ir visai neblogą. Avižinė košė ant mano pusryčių stalo yra dažnas svečias. Avižinius dribsnius aš renkuosi kuo mažiau apdorotus ir dažniausiai verdu tiesiog vandenyje, ir man taip yra labai skanu, bet kartais pasilepinu ir tokia koše – su kokoso pienu. Didžiausias šios košės pliusas yra tame, kad aš į ją visai nededu jokio saldiklio. Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius aš dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavės sirupo, tai mano kokosinė košė yra tokia kreminė ir tokia aromatinga, kad ji vsai neprašo būti pasaldinta. Tuo labiau, kai aš ją gardinu persimonais. Persimonai prie šios košės nėra jokia mano taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas ir aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu Jūsų kaip tai yra gardu, nes tai yra tiesiog fantastiška.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
120 mililitrų
vandens
100 mililitrų
kokosų pieno
0.5 vieneto
persimono
3 šaukštai
avižinių dribsnių
1 šaukštas
kokoso drožlių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kokoso pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, karts nuo karto pamaišant. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.
2.
Tuo metu persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.
3.
Košę sudrėbkite į dubenėlį apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsiant.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"