Autorius apie receptą:
Drėgnas, gaivus ir labai skanus slyvų pyragas! Jeigu slyvas naudosite rūgščias, į tešlą berkite daugiau cukraus.
Drėgnas, gaivus ir labai skanus slyvų pyragas! Jeigu slyvas naudosite rūgščias, į tešlą berkite daugiau cukraus.
Raimonda
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai
slyvų
3 vienetai
kiaušinių
150 gramų
cukraus
150 gramų
miltų
100 gramų
sviesto
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti kelias minutes pravėsti. Berti cukrų ir lengvai išplakti.
2.
Į sviestą po vieną, vis paplakant, įmušti kiaušinius. Berti persijotus miltus su kepimo milteliais.
3.
Slyvas nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
4.
Formos dugną (naudoju 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, ant dugno išdėlioti slyvas, prapjauta puse žemyn. Ant viršaus atsargiai supilti tešlą.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku, jei įsmeigus ir ištraukus, jis sausas - pyragas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti.
6.
Palikti šiek tiek atvėsti formoje. Ant viršaus uždėti lėkštę, apversti formą ir nuimti formą, atsargiai nulupti kepimo popierių. Skanaus!