Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3.5 kilogramo
agurkų
1.5 kilogramo
svogūnų
100 mililitrų
aliejaus
100 mililitrų
acto 5%
6 šaukštai
cukraus
2 šaukštai
druskos
šiek tiek
aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Peraugusius agurkus nuplauname, nusausiname, nulupame odelę. Jei agurkai vidutinio dydžio odelės nelupu, pjaustome norimo dydžio griežinėliais, pjaustome svogūnus, dedame druską, cukrų, išmaišome, paliekame 15 - 20 min, kol atsiranda sulčių. Pilame aliejų, dedame čili pipirus.
2.
Verdame ant vidutinės ugnies, kol daržovės pakeičia spalvą, prieš pabaigą įpilu actą (galima ir be jo).
3.
Mišrainę supilstome į stiklainius, kurie yra sterilizuoti, užsukame dangteliais, apverčiame ir po šilta antklode paratai laiko. Laikyti galima ne tik rūsyje, bet ir virtuvės spintelėje, kur vėsiau.