Autorius apie receptą:
Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais. Skonis – karčiai saldus, todėl
Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais. Skonis – karčiai saldus, todėl tinka su visais sūriais, ant pasviestuoto skrebučio, su paukštiena ir kaip įdomus įdaras pyragėliams. Dauguma paragavusių negalėjo sustoti ir suvalgė iškarto visą stiklainiuką. Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius pomidorus.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras
žalių pomidorų
(sutarkuotų)
500 gramų
cukraus
2 vienetai
apelsinų
5 šaukštai
sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus kombaino tarka sutarkuoju, išsimatuoju kiek gavau litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas.
2.
Vienam litrui pomidorų skaičiuoju 2 vidutinius apelsinus. Juos prieš naudojant apie 15min. pamirkau sodos tirpale (5 v. š. 1l vandens), tokiu būdu iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka. Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4 - 5 h virti. Karts nuo karto permaišau.
3.
Kai masė sutirštėja, suberiu cukrų. Jo skaičiuoju 0,5kg vienam litrui skaičiuotų pomidorų tarkių. Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 15-20min. Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsimo aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.
4.
Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.