1.
Paprikas nuplauti, išvalyti nuo sėklų. Supjaustyti vidutinio stambumo kubelėmis ar pailgomis juostelėmis. Gabaliukai neturi būti labai smulkūs, kad nesuvirtų į košę, jų plotis turėtų būti apie 1 cm.
2.
Morkas nuskusti, supjaustyti siaurais griežinėliais arba pailgais šiaudeliais.
3.
Svogūnus nuvalyti, supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
4.
Paprikas, morkas ir svogūnus galima, bet nebūtina, apkepinkite aliejuje, tuomet pagardas bus ryškesnio skonio.
5.
Pomidorus sumalti mėsmale arba sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrelės.
6.
Pomidorų tyrelę supilti į didelį puodą ir užvirti. Užvirus berti cukrų, druską, pipirus, gvazdikėlius, supilti aliejų ir actą. Kaitinti, nuolat maišant, kol užvirs.
7.
Suberti morkas ir svogūnus. Virti 5 minutes. Jeigu daržovės buvo apkepintos, pakaks ir 2 minučių.
8.
Suberti paprikas, jos nebus apsemtos pomidorų sulčių marinatu, bet taip ir turi būti. Paprikos išleis savo sultis, todėl skysčio pakankamai padaugės.
9.
Puodą uždengti dangčiu ir troškinti apie 10-15 minučių. Jeigu paprikos buvo apkepintos pakaks ir 5-10 minučių.
10.
Troškinimo metu vis patikrinti. „Lečo“ jau paruoštas, kai paprikos ir kitos daržovės suminkštėja, tampa lanksčios, bet dar turi truputį traškumo. Daržovės dar kiek suminkštės supilstytos į stiklainius.
11.
Į sterilius stiklainius supilkite dar karštą „Lečo“, sandariai užsukite steriliais dangteliais, apverskite, šiltai apklokite ir palikite lėtai vėsti pernakt.