1.
Paruoškite prieskoninį „sviestą“. Augalinę sviesto alternatyvą „Vegan Block“ bent porą valandų palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Sudėkite į dubenėlį kartu su tarkuotomis česnako skiltelėmis, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, kapotomis petražolėmis, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Gerai išsukite iki vientisos masės, kad priedai tolygiai pasiskirstytų masėje.
2.
Paruoštą masę susukite į maistinę plėvelę ar kepimo popieriaus lakštą, suformuodami ritinėlį.
3.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų, kol sustings. Tokį prieskoninį „sviestą“ galite naudoti įvairiai: sumuštiniams, kepimui ar, kaip siūloma šiame recepte, kepsniams pagardinti.
4.
Iškepkite česnakines bulvytes. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
5.
Bulves (geriausia nedideles) švariai nuplaukite, nušveiskite odeles. Perpjaukite perpus, tuomet kiekvieną puselę – į keturias dalis. Nusausinkite ir suberkite į dubenį.
6.
Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, suberkite tarkuotas česnako skilteles, citrinos žieveles, prieskonines žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad visos bulvės tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.
7.
Suberkite bulves vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol išorėje gardžiai apskrus, o viduje bus minkštos.
8.
Iškepkite pjausnius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite „Naturli“ sojų pjausnius ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
9.
Patiekite. Sojų pjausnius patiekite su gabalėliu prieskoninio „sviesto“, česnakinėmis bulvytėmis ir mėgstamomis salotomis.