Autorius apie receptą:
Lengvai pagaminamas, skanus, maistingas ir labai vasariškas kokteilis. Jeigu norisi dar gaiviau, galite bananus naudoti šaldytus - jie koteiliui suteiks papildomos vėsumos ir
Lengvai pagaminamas, skanus, maistingas ir labai vasariškas kokteilis. Jeigu norisi dar gaiviau, galite bananus naudoti šaldytus - jie koteiliui suteiks papildomos vėsumos ir tirštumo. Vietoje braškių tinka ir kitokios mėgiamos uogos ar vaisiai (pvz. vyšnios, mėlynės, avietės, persikai, abrikosai).
(...daugiau)(...mažiau)
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų
jogurto, natūralaus
(arba kefyro ar augalinio pieno)
300 gramų
braškių
2 vienetai
bananų
1 šlakelis
vanilės esencijos
(nebūtina, bet tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Braškes nuplauname ir nuimame uodegėles. Bananus perpjauname į kelias dalis.
2.
Jogurtą, braškes ir bananus sudedame į elektrini plaktuvą (jeigu jūsu trintuvas plaka šaldytus produktus, galite drauge su vaisiais įdėti keletą ledo kubelių - bus dar gaiviau). Viską gerai suplakame, kad neliktų vaisių gabaliukų.
3.
Jeigu norisi saldžiau, galite įdėti dar šiek tiek medaus arba daugiau bananų.
4.
Supilstome į stiklines ir skanaujame!
Patarimai:
•
Bananus rinkitės gerai prinokusius, bus skaniau.
•
Jeigu norite dar gaivesnio kokteilio, bananus naudokite ne šviežius, o šaldytus. Bananus užšaldyti paprasta - nulupkite, supjaustykite riekelėmis, vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos lentelės ir dėkite į šaldiklį 3-4 valandoms (arba nakčiai). Jeigu nenaudosite iškart, visų, perdėkite į šaldymo maišelį ar indelį ir laikykite šaldiklyje.
•
Vietoje natūralaus jogurto tinka ir graikiškas, su juo kokteilis bus sotesnis - puikiai tinkantis maistingiems, sveikiems ir greitiems pusryčiams.