Autorius apie receptą:
Net juokinga rašyti tokį paprastutį receptą, bet pasidalinti reikia, nes: a. skonis 10 balų; b. paprastumas 10 balų; c. pro langą pasipylė pirmas sniegas.
Net juokinga rašyti tokį paprastutį receptą, bet pasidalinti reikia, nes: a. skonis 10 balų; b. paprastumas 10 balų; c. pro langą pasipylė pirmas sniegas.
Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
750 mililitrų
sultinio
500 gramų
topinambų
1 vienetas
bulvių
(vidutinio dydžio)
1 vienetas
svogūnų
(nedidelio)
2 skiltelės
česnako
šiek tiek
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Topinambus gerai nuplauname, nulupame (nebūtina) ir supjaustome į ketvirčius. Paprastą bulvę supjaustome smulkiau nei topinambus.
2.
Puode, kuriame gaminsime sriubą, įkaitiname sviestą ir jame apkepame susmulkintą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Įdedame smulkintą česnaką ir dar truputį pakepam.
3.
Toliau supilame sultinį, užverdame ir sumetame bulvę bei topinambus. Verdame apie 25-30 min (tikslus laikas priklauso nuo to, kaip stambiai susipjaustot topinambus, viskas turi būti išvirę).
4.
Rankiniu elektriniu trintuvu sutriname daržoves iki vientisos masės. Aš prieš tai nupilu dalį sultinio į dubenėlį, o kai jau turiu tyrę, ja sriubą atskiedžiu iki norimo tirštumo. Aišku, galite viską supilti į plaktuvą ir nesukti galvos.
Adaptacija gurmanui: Svieste su išspaustu česnaku apkepkite didžiąsias krevetes. Dėkite po keletą kiekvienam valgytojui į dubenėlį su sriuba. Papuoškite šviežiomis kalendromis.