1.
Topinambus gerai nuplauname, nulupame (nebūtina) ir supjaustome į ketvirčius. Paprastą bulvę supjaustome smulkiau nei topinambus.
2.
Puode, kuriame gaminsime sriubą, įkaitiname sviestą ir jame apkepame susmulkintą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Įdedame smulkintą česnaką ir dar truputį pakepam.
3.
Toliau supilame sultinį, užverdame ir sumetame bulvę bei topinambus. Verdame apie 25-30 min (tikslus laikas priklauso nuo to, kaip stambiai susipjaustot topinambus, viskas turi būti išvirę).
4.
Rankiniu elektriniu trintuvu sutriname daržoves iki vientisos masės. Aš prieš tai nupilu dalį sultinio į dubenėlį, o kai jau turiu tyrę, ja sriubą atskiedžiu iki norimo tirštumo. Aišku, galite viską supilti į plaktuvą ir nesukti galvos.
5.
Sriubą patiekiau pabarsčiusi kepintais graikiniais riešutais, smulkintais linų sėmenimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.