Pirmiausia perrinkite ir nuplaukite spanguoles. Tuomet sumeskime jas 3 minutėms į verdantį vandenį, išgriebkite ir ištrinkite per sietelį.
Išsunktas iš nuvirtų spanguolių sultis padėkite į šoną.
Nusunktus tirščius supilkite atgal į vandenį ir dar 10 minučių pavirinkite.
Pavirus viską iškoškite ir į gautą nuovirą supilkite išspaustas spanguolių sultis, cukrų, išmaišykite bei ataušinkite maždaug iki kambario temperatūros.
Galiausiai sudėkite pakildytas mieles ir padėkite, kad gira parūgtų.
Sekančią dieną nugraibykite putas, suberkite neplautas razinas ir sandariai uždarę indą palaikykite bent 3 dienas.
Gira bus rūgštoka.
Patieklus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!