1.
Morkas nuplaunu, nuskutu ir perpjaunu į 2-3 dalis (kad ilgis būtų vos mažesnis už stiklainio aukštį). Tuomet kiekvieną dalį supjaustau išilgai į 3 - 4 stambias lazdeles. Jeigu labiau patinka, morkas galima pjaustyti ir kelių milimetrų storumo griežinėliais.
2.
Visas morkas dedu į vienodo dydžio stiklainius, tad kiek reikės stiklainių pamatuoju labai paprastai - pirmiausia supjaustau kelias morkas ir "pamatuoju" dėdama į vieną stiklainį. Paskaičiuoju, kiek tilpo ir padauginu iš to, kiek stiklainių noriu paruošti. Virdamos morkytės šiek tiek susitrauks, bet nelabai smarkiai.
3.
Puode užkaičiu marinatą iš vandens, cukraus, druskos, aliejaus. Kai užverda, sudedu morkas. Marinatas turėtų apsemti morkas. Turėkite mintyje, kad marinato proporcija recepte nurodyta vienam litrui vandens. Jei morkų ruošite labai daug, marinato reikės proporcingai daugiau. Morkytes paverdu apie 10-15 minučių, kol truputį suminkštėja. Tuomet supilu actą ir dar porą minučių paverdu.
4.
Dar karštas morkas sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užpilu karštu marinatu, įdedu po porą česnako skiltelių į kiekvieną stiklainį ir užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius sustatau apverstus (dangteliais žemyn) ir storai apkloju, apmūturiuoju šiltomis striukėm ar apklotais, kad lėtai atvėstų. Kai visiškai atvėsta, nešu į rūsį.