Autorius apie receptą:
Ne ta tipiška braškių uogienė, bet ją galima tepti ir ant blynų. Gaivia rūgštele dvelkianti uogienė su pikantiška imbiero nata, labai tiks prie sūrio, su varške ar ant
Ne ta tipiška braškių uogienė, bet ją galima tepti ir ant blynų. Gaivia rūgštele dvelkianti uogienė su pikantiška imbiero nata, labai tiks prie sūrio, su varške ar ant šviesios duonos su sviestu. Jos skonis man primena imbierinius saldainius. Kai vėlyvą rudenį atsidarysite stiklainiuką jūsų virtuvė prisipildys pavasario gaiva, o vėl atvėsus orams, imbieras padės sustiprinti imunitetą. Kai prinoks braškės pusę rabarbarų kiekio pakeiskite braškėmis, ar net avietėmis, šitaip turėsite visai kitokią uogienę. Aš dėjau gana nemažai imbiero, man patinka stiprus jo skonis, o jei jus abejojate dėl to stiprumo, geriau pirma dėkite mažiau, įpusėjus virimui jūs galite dar daugiau jo idėti.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas
rabarbarų
(nuluptų ir supjaustytų nedideliais gabaliukais kotų)
1 kilogramas
cukraus uogienėms
1 vienetas
citrinų
4 šaukštai
imbiero
(tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Plastikiniame dubenėlyje apiberkite rabarbarus cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir apliekite citrinos sultimis. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite stovėti bent jau dvi valandas, karts nuo karto vis pamaišant.
2.
Virkite rabarbarų ir cukraus mišinį ant lengvos ugnies apie 20 minučių. Pamaišykite karts nuo karto. Išvirus, supilkite į sterilizuotus stiklainiukus.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"