Autorius apie receptą:
Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas! Sausainių sviestui galima rinktis parduotuvėje pirktus imbierinius sausainius arba tokius pasigaminti namuose. Puiki idėja ieškant
Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas! Sausainių sviestui galima rinktis parduotuvėje pirktus imbierinius sausainius arba tokius pasigaminti namuose. Puiki idėja ieškant dovanos paskutinę minutę ir būdas sunaudoti jau pabodusius sausainius.⠀
(...daugiau)(...mažiau)Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų
imbierinių sausainių
100 gramų
vandens
100 gramų
sviesto
(paprasto, tinka ghee, kokosų)
1 šaukštelis
medaus
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius dėti į dubenį, sutrinti elektriniu trintuvu iki trupinių. Jei norisi saldžiau, dėti medaus ir vėl pertrinti.
2.
Trupinius sudėti į puodą, pilti vandenį, virti ant silpnos kaitros vis pamaišant, kol masė pradės tirštėti ir juose pradės susidaryti gumuliukai.
3.
Masę nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti, maždaug apie 5 minutes.
4.
Į sausainių masę dėti sviestą ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
5.
Dar šiltą sausainių masę sudėti į stiklainius, masei atvėsus užsukti su dangteliais ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.⠀
Patarimai:
•
Laikymas. Jei sausainių kremą gaminate su paprastu sviestu, kremą laikykite šaldytuve iki mėnesio. Jei su kokosų arba ghee sviestu – kremą galite laikyti ir spintelėje iki pusmečio.⠀