Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 litrai
vandens
500 gramų
juodos duonos
500 gramų
cukraus
1 sauja
razinų
14 gramų
sausų mielių
(arba 42 gr šviežių mielių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Duoną supjaustykite 1 centimetro storio riekelėmis ir padžiovinkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsintą duoną užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 4 valandoms.
2.
Perkoškite per merliuką, duoną išmeskite, o į girą supilkite razinas, cukrų bei suberkite mieles. Šviežias mieles galite ištrinti su cukrumi.
3.
Viską gerai išmaišykite, uždenkite merliuku ir palikite 6 - 12 valandų šiltai, kad įrūgtų. Susidariusias putas nugriebkite, supilstykite girą į butelius ir padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad gerai atšaltų.