Autorius apie receptą:
Mano sąsiuvinyje ir mintyse nesibaigiantis sąrašas, ką dar turiu išmėginti, išbandyti, išvirti, iškepti. Vieni patiekalai išsibraukia, kiti pasipildo. Labai gerai
Mano sąsiuvinyje ir mintyse nesibaigiantis sąrašas, ką dar turiu išmėginti, išbandyti, išvirti, iškepti. Vieni patiekalai išsibraukia, kiti pasipildo. Labai gerai atsimenu, kad šių keksiukų receptu pasidalino draugė Oksana ir būtinai liepė juos kepti su agrastais. Taigi receptas pragulėjęs sąsiuvinyje keletą metų sulaukė savo eilės. Iš normos iškepiau 9 nemažus keksiukus.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
kiaušinių baltymų
200 gramų
cukraus
175 gramai
sviesto
135 gramai
migdolų miltų
2 saujos
agrastų
60 gramų
kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišome cukrų, kvietinius miltus ir migdolų miltus.
2.
Sviestą ištirpiname ir lėta srovele supilame į birius produktus.
3.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai išmaišome į tešlą.
4.
Agrastus nuplauname, nuskabome viršūnėles, suberiame į tešlą. Masę išmaišome šaukštu ir pilame į keksiukų formeles.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.