Paimti kilogramą baravykų, galima atskirti galvutes nuo kotelių, arba jei nenorite perpjauti, o mažesnius galite palikti nepjaustytus, tuomet nuvalę juos, nuplaukite ir pasverkite, kad būtų lygiai vienas kilogramas. Jei darysite daugiau tai dvigubą norma reikės dėti, o čia vienai normai. Nuvarvinkite, kad nebūtų vandens ir sudėkite į puodą ir kaitinkite ant normalios ugnies, vis pamaišydami,kad neprisviltų, kol pradės skirtis iš jų sultys.
Kai jau pakankamai išsiskirs sulčių, matysis,kad apsisėmė grybai i kyla putos (jų nugriebti nebūtina) tada įdėkite šaukštą valgomą druskos, ir ant peilio galo citrinos rūgštelės ir maišykite kaitindami. Paragaukite ar skonis jums patinka, jei ko trūksta galite dar šiek tiek įberti, pagal skonį galite įdėti ir cukraus. Tuomet sudėkite visus priedus pipirus, lauro lapelį, kmynus. Ir virkite 30 minučių, kol grybai išvirs.
Išvirus grybus sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite, bei apverskite aukštyn kojomis, kad pasistovėtų ir užklokite šiltai, palikite stovėti iki ryto. Štai ir viskas.
Labai skanūs grybukai, tinka prie visko.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)