Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kiaušinių baltymai
0,75 stiklinės cukraus pudros
1 žiupsnelis geriamosios sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Elektriniu plaktuvu iki putų išplakti baltymus, į kuriuos berti sodą ir druską. Plakti tiek, kad, išėmus plaktuvą, baltymai būtų standūs. Po truputį berti cukrų, plakti ilgokai, kol masė bus itin tvirta ir blizgės. Šaukšteliu dėti į išklotą kepimo popieriumi formą. Šauti į 110 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti 45-50 minučių, kol saldukų viršus sukietės. Išjungti ugnį ir praverti orkaiės dureles. Po valandos mentele išimti saldukus. Skanaus!
Sveiki,gal galiu paklausti? Mes bandėme kepti, bet jie pasidarė toki sausi, traškūs, rusvos spalvos, tačiau buvo labai skanu. Dėkoju autorei, lauksiu atakymo :)
ATSAKYTI
Emilija
2018-03-04 17:02
Jeigu tapo rusvi, truputį perkepėte vadinasi arba orkaitė buvo per karšta. Morengiukus reikia iš esmės ne kepti, o džiovinti orkaitėje. Jeigu matote, kad jie ima ruduoti, o vidus dar neišdžiūvęs, iškart sumažinkite orkaitės temperatūrą, nes orkaitės visos šiek tiek skirtingos ir tai, ką nustatotė orkaitės rankenėle, nebūtinai atitinka tikrą orkaitės temperatūrą.
ATSAKYTI