1.
Giles paskleisti ant skardos ir palikti kelias dienas apdžiūti sausoje šiltoje patalpoje, kad neliktų iš lauko parneštos drėgmės. Žalsvokos gilės per tas dienas kažkiek paruduos.
2.
Po kelių dienų giles perrinkite, išmeskite labai smulkias, skilusias, papelijusias ar pažeistas giles.
3.
Nuo likusių gilių nuimkite kepurėles, paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apie 10 minučių padžiovinkite iki 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Gilės įskils ir bus lengviau lukštenti. Tuomet išimkite gilių branduolius.
4.
Lukštentas giles sudėti į švarų puodą ir užpilti pienu, kad apsmetų giles. Puodą užvirinti ir virti ant nedidelės kaitros apie 1 valandą, vis maišant ir nugraibsant putas.
5.
Giles nukošti per kiaurasamtį ir perplauti, palikti nuvarvėti.
6.
Nuvarvėjusias giles paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinti iki 60 - 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie porą valandų, praviromis durelėmis, kol apskrus ir paruduos.
7.
Visiškai sausas giles sumalti kavamale ir saugoti uždarame inde biriems produktams.