Agrastų uogienė su mandarinais ir graikiškais riešutais
AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 50)
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 50)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,5 kg prisirpusių agrastų
0,5 kg Dan Sukker uogienių cukraus
100 - 200 g graikiškų riešutų
6 - 8 mandarinai
2 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Agrastus nuvalyti, nuplauti, puode truputį sugrūsti, suberti išgliaudytus ir pakapotus riešutus, sudėti nuluptų mandarinų skilteles.
Užpilti vandeniu ir po truputį užkaitinti. Užvirus supilti cukrų, ir vis pamaišyti kaitinant ant silpnos liepsnos apie 10 - 15 min.
Supilstyti uogienę į pačius gražiausius paruoštus stiklainiukus :)
p.s. Kadangi šis cukrus yra skirtas būtent greitesniam uogienių virimui, todėl ir užtenka tiek virimo minučių. O cukruje esantis pektinas agrastų uogienę padaro tiršta (paprastai agrastų uogienės yra skystos).