Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo, prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais ir receptais!
Įsisukus į savaitės darbus, nesinori ilgai suktis prie viryklės - geriausia, kai pakanka sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir mėgautis!
Kugelis - vienas populiariausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, tad natūralu, jog kiekviena šeimininkė turi savitą (žinoma, patį geriausią!) kugelio receptą. O jų yra devynios galybės - kugelis kepamas su vištienos sparneliais, karka, grybais, varške, juo galima gardžiuotis po valandos orkaitėje arba po nakties krosnyje... Svarbu žinoti keletą gudrybių, padėsiančių iškepti purų, tiesiog burnoje tirpstantį kugelį, o papildę jį mėgiamais priedais, sukursite savo patį pačiausią kugelį! Dalinamės naudingais patarimais, laiko patikrintais receptais ir kviečiame eksperimentuoti.
Labai mėgstu įvairovę mityboje, bet jei turėčiau išskirti savo mėgstamiausias pasaulio virtuves, tai be abejonės būtų Azijos ir Meksikos virtuvės.
Kol daržai pilni gėrybių, norisi, kad kiekviena vakarienė būtų įkvėpta vasaros skonių - cukinijų, pomidorų, paprikų, žirnelių ir daugybės kitų! Kepame skaniausius blynelius, saldžius apkepus, ruošiame troškinius, ką tik sugalvosite. Na, o jei pritrūks idėjų, skubame į pagalbą - siūlome net 43 puikius receptus vakarienei!
Ratatouille yra tradicinis prancūziškas patiekalas, kilęs iš Nicos regiono. Tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas, pagardintas raudona paprika, česnaku, svogūnu ir žolelėmis. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.
Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.
Lašiša - išskirtinio skonio žuvis, kurią paprastai mėgsta net tie, kurie paprastai žuvies nevalgo. Jei ieškote idėjų pietums ar vakarienei be mėsos, o galbūt laukiate svečių ir norite juos nustebinti šventiškais užkandžiais?
Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje arba keptuvėje.
Pabodo kotletai ir karbonadai, bet norisi sočiai ir skaniai su mėsyte? Apkepai, suktinukai, pyragai, kepsneliai, šašlykai orkaitėje, šonkauliukai - pasirinkimų begalė!