Skaniai ir sočiai vakarienei paruošti mėsa nėra būtina. Daugelis tą žinome, bet dažnai pristingame įkvėpimo, ką dar pagaminti iš aplinkai bei mūsų kūnams draugiškesnių produktų. Tad šįkart su jumis daliname 3 savo šio sezono mėgstamiausiomis vegetariškų vakarienių idėjomis - žingsnis po žingsnio parodysime kaip pagaminti nerealų lęšių karį, legendinius orkaitėje keptos fetos ir pomidoriukų makaronus bei Tailando virtuvės įkvėptą greitą avinžirnių ir daržovių troškinuką.
Užsiaugintą daržovių ir žolelių derlių galima išsaugoti ne tik marinuojant, bet ir džiovinant, susmulkinant ir ruošiant naminius prieskonių mišinius! Dalinamės patarimais, kaip teisingai išdžiovinti daržoves ir žoleles džiovyklėje, orkaitėje arba ore bei siūlome išbandyti mums patinkančius prieskonių mišinius: universalų, primenantį kultinę „Vegetą“, labai mėgstamą persiladą, kvapnų Provanso žolelių ir dar daugiau...
Jeigu mėgstate picą, makaronus ir lazaniją – tikriausiai tai bus tas patiekalas, kurį taip pat galėsite įrašyti į savo mėgstamų sąrašą. Greitai paruošiamai makaronų „picai“ pakaks vieno vienintelio puodo, ir netrukus ant stalo galėsite tiekti patiekalą, kuriuo gera dalintis. Gal nepavyks valgyti rankomis kaip įprastos picos, bet skonis – puikus, o netradicinės formos patiekalai visada žavi ir paįvairina kasdienį meniu, tiesa?
Mūsų laidos svečias šefas Dmitrij Urbanovič dalinasi patarimu, kaip orkaitėje iškepti traškius batatų (vadinamų saldžių bulvių) traškučius bei kaip jiems suteikti įdomių žaismingų formų.
Pagaliau namuose - jaukumas, ritmas ir maloni rutina. Rudeniui pakeitus vasarą visada norisi grįžti prie jaukaus, naminio, šildančio maisto. Būtent tokiu maistu galiu pavadinti šį patiekalą - čili troškiniu įdarytas bulvių puseles.
Mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinasi patarimu, kaip paįdominti obuolienę, gaminant ją iš orkaitėje arba grilyje apskrudintų obuolių!
Tik diskusija nukrypsta link falafelių – tarp bičiulių išnyra legendos apie tai, koks skanus, bet daug įgūdžių reikalaujantis patiekalas.
Ieškote idėjų greitiems ir maistingiems užkandžiams? O gal tiesiog liko daug bananų, kurie jau sunoko ir matote, kad tikrai nespėsti jų įveikti? Siūlau visai nesudėtingą receptą, kuriam nereikės jokių papildomų ingredientų (nebent norėsite papildomai pagardinti) ar įgūdžių, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Jei esate ragavę bananų traškučių iš parduotuvės, tačiau jų skonis nesužavėjo, neskubėkite atsisakyti šio recepto, jo neišbandę. Namuose keptų bananų traškučių skonis visai kitoks - traškučiai neturi pirktiniams būdingo krakmolingumo skonyje bei yra gana saldūs, todėl puikiai tiks ir pasmaližiauti prie arbatos ar kavos.
Žinau ne vieną gurmaną nemėgstantį paprikų, kiti sako, kad jų netoleruoja. Taip jau būna, nes paprikų odelė tikrai, yra sunkiai virškinama, tad net valgant jas neapdorotas aš kartais nuskutu jų odelę, o ypač, kai gaminu svečiams. Tačiau dažnai būna ir taip, kad tie kurie nemėgsta neapdorotų paprikų, su malonumu jas valgo pagruzdintas, o gal ir pamarinuotas.