Viščiukas tabaka yra gruziniškas patiekalas, tačiau Tarybų Sąjungos laikotarpiu jis paplito labai plačiai, yra mėgstamas ir Lietuvoje. Ar jums teko ragauti šio kvapnaus, truputį aitraus viščiuko su traškia odele ir sultinga mėsyte? Siūlome paskanauti, dalinamės tradicinio paruošimo keptuvėje gudrybėmis, pamokysime kepti gruziniško stiliaus viščiuką orkaitėje bei grilyje. Ir kaip visuomet kviečiame išbandyti nuostabius receptus!
Neapolietiškos picos tikrai nesumaišysite su jokia kita – tie pakilę tešlos krašteliai, viduje lengvi ir korėti, o išorėje apskrudę ir gardžiai traškūs, paprastai nepalieka abejingų. Ir nieko tokio, jei nukeliauti į Neapolio gatvėse įsikūrusias picerijas negalite čia ir dabar; puikią neapolietišką picą galite išsikepti ir namuose, savo orkaitėje. Dar daugiau, galite tai paversti mažu nuotykiu ir smagiu picų kepimo vakarėliu!
Fritata (it. frittata) yra itališkas, dažniausiai keptuvėje apkepamas ir orkaitėje baigiamas kepti, purus omletas su įvairiais priedais: sūriu, daržovėmis, grybais, mėsa, tiks net duonos gabaliukai, sauja virtų makaronų ar ryžių. Tai paprastas, pigus, greitas, sotus ir labai praktiškas patiekalas, nes galima sunaudoti įvairius likučius, be to šis omletas skanus net ir atvėsęs. Galime jam pažerti ir dar daugiau komplimentų, tačiau siūlome išbandyti ir įsitikinti patiems - pasinaudokite mūsų patarimais bei receptais ir esame tikri, kad fritata jūsų namuose dažnai svečiuosis!
Bulves mes mėgstame dėl jų universalumo: ir košei, ir virtos, ir keptuvėje keptos, ir įvairiems patiekalams tinka. Šįkart nusprendėme skirti daugiau dėmesio orkaitėje keptoms bulvėms ir dalinamės įvairiais būdais, kaip tai padaryti bei patarimais, kad kasdienės bulvės taptų stebinančiu patiekalu!
Kepsneliai, troškiniai, plovas ir kotletai - neabejotinai sušildantys ir jaukūs, kartais nostalgiški patiekalai mūsų virtuvėse. Kartais norisi paruošti kažką sotaus ir visai nesudėtingo, ypač, kai už lango vis dar žiema!
Darbo savaitės įkarštyje visai nesinori ilgai suktis prie puodų, o po to dar plauti krūvas indų... Siūlome išeitį - pristatome net 43 receptus greitai ir labai gardžiai vakarienei, kuri Jums sutaupys ir laiko, ir indų ploviklio!
Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo. Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!
Jeigu ieškote idėjų, ką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo paruošti šventiniam stalui, skubame į pagalbą! Pristatome net 42 karštus patiekalus, kurių daugelį, beje, galima pasigardžiuojant ragauti ir atvėsusius!
Lašiša yra puikus pasirinkimas, kai norisi pradžiuginti artimuosius puikiais skoniais, o ant stalo gardi ir aromatinga žuvis bus tikra puošmena. Čia karaliauja lašišos receptai, pradedant klasikiniais, orkaitėje ar keptuvėje keptais receptais, kurie gali būti paruošiami kreminiame padaže, folijos vokelyje, su daržovėmis, spanguolėmis, įkvėpti Azijos skonių ir dar daug įvairių variacijų.
Orkaitėje kepta antis - puikus pasirinkimas šventėms, ypatingiems pietums ar vakarienei. Siūlome pasinaudoti mūsų patarimais ir mėgautis aromatinga, ryškaus skonio antimi, kurios odelė bus traški, o mėsytė tiesiog kris kaulų ir tirps burnoje. O taip pat kviečiame išbandyti įvairius šventinius anties su įdarais receptus.