Kai norisi greičiau - 39 skanūs ir nesudėtingi vieno puodo vakarienių receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-03-10
Vieno puodo vakarienės
@Shutterstock

Darbo savaitės įkarštyje visai nesinori ilgai suktis prie puodų, o po to dar plauti krūvas indų... Siūlome išeitį - pristatome net 37 receptus greitai ir labai gardžiai vakarienei, kuri Jums sutaupys ir laiko, ir indų ploviklio!

 

Jei mėgstate čanachus, čia rasite daugybę puikių patarimų, kaip juos paruošti ypatingai gardžius ir kvapnius. O jeigu dar niekada nesatę jų gaminę, puiki proga tai padaryti - rasite net kelis receptus, kurie įtiks kiekvieno skoniui!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - taip paruošta ji minkštutėlė ir sultinga. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai už lango vėsu, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsą rinkitės, kokią mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima keisti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnusis kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs vištienos kukulaičiai su nesudėtingai paruošiamu, bet tikrai gardžiu padažu. Kukulaičiai labai greitai paruošiami, tiekiame su bulvių koše, o jų mielai skanauja tiek mažieji, tiek suaugę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni ir nesudėtinga idėja gardžiai vakarienei. Vištiena ruošiama keptuvėje, tad nereikės nei orkaitės kaisti! Puikus padažas ir net kiek gurmaniškas patiekalas. Spalvingi prieskoniai ne tik prideda puikių aromatų, bet ir sukuria puikią nuotaiką!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus, taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šaltą žiemą sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir paprastas patiekalas, kuriam nereikia dug pastangų ir įgūdžių. Vienu kartu paruošite ir vištienos blauzdeles, ir garnyrą prie jų, beliks tik skanauti! Receptas neimlus proporcijoms - jas galite drąsiai keisti.

Receptą rasite čia.

Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo ir švelnaus aromato suteikia kokosų pienas. Puikus, sotus patiekalas vakarienei be mėsos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Gardi, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba, visai kaip vaikystėje. Sriubą papildomai galima gardinti raugintais agurkais bei maltos mėsos kukulaičiais, o valgyti gardu su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ypatingai traškūs, kvapnūs ir pasakšikai skanūs sparneliai orkaitėje. Visi namai prisipildo gardžių aromatų, kuriems praktiškai neįmanoma atsispirti. Tiekiame su traškiomis bulvytėmis, kurios puikiai iškeps kartu su sparneliais orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdeles, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Paprasta, labai skanu ir puošnu! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos.

Receptą rasite čia.

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštučiai ir labai skanūs varškėtukai - puiki idėja smaližių vakarienei. Beje, paruošiami ji itin greitai, o jei visų neįveiksite, kitą dieną galėsite pašildyti apkepdami keptuvėje ištirpintame svieste.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardžiuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu! O paruošti juos, pasirodo, visai paprasta. Beje, įdarui galite rinktis maltą kiaulieną, vištieną ar net kalakutieną. Tiekiame su padažu, kuriame troškinose, o kai kurie mėgsta ir su bulvių koše!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pasakiškai skanus, tirštas ir kreminis padažas su gardžią kalakutiena, ją, beje, šiame recepte galite pakeisti ir vištiena. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais, nes padažas toks skanus, kad norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkštutės kepenėlės gardžiame kreminiame padaže. Kepenėles galite rinktis bet kokias mėgstamas - vištienos ar kitas. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. O jeigu po ranka neturite jogurto, galite jį drąsiai keisti grietine ar grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, kvapnus ir sotus troškinys orkaitėje. Papildomai galima pilti grietinėlės, dėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų arba gardinti grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir labai skani sriuba - tradiciškai verdama labai tiršta, beveik kaip košė, o jeigu norite skystesnės, pilkite daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, puošnu, o pagaminti visai nesudėtinga! Nuostabių aroamtų prispildys visi namai ir šeima vis suskis virtuvėje. Patiekalas puikiai tiks tiek šventinei, tiek jaukiai šeimos vakarienei. Tiekiame užbėrę žalumynų ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Labai gardus turkiškas kukulaičių apkepas! Jis labai sotus ir sutaupo gausybę laiko, nes kartu su kotletais kartu kepamas ir garnyras! Be to, visas šis skanėstas užkeptas su puikiu padažu, o po namus pasklidusiam aromatui praktiškai neįmanoma atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Nesudėtingas būdas paprastą, galbūt gana kasdienišką patiekalą paruošti šventiškai, o ir puiki proga dažniau išsitraukti čanachines, juk jas dažniausiai prisimename tik tuomet, kai gaminame čanachus. Ruošti rekomenduojame su vištiena, kalakutiena ar kiauliena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Receptą rasite čia.

Greita užkepėlė, kuriai nereikia įmantrių ingredientų, o iš virtuvės sklindantys kvapai ir nuostabus skonis nepaliks abejingų! Jeigu mėgstate tokias užkepėles su daugiau padažo, į kepimo indą galima papildomai pilti grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardūs, orkaitėje kepti kukulaičiai. O dar su labai gardžiu naminiu pomidorų padažu ir makaronais - visa vakarienė viename puode! Tiekiame su makaronais, bulvių koše, ryžiais ar tiesiog duonos riekele!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Labai paprasta ir greitai paruošiama užkepėlė, ypač, jei jau turite išvirtų ryžių ir keptos ar virtos vištienos, tad tai ir puiki idėja, kaip panaudoti likučius naujai! Užkepėlę galima ruošti ir be vištienos, ji ir taip bus labai gardi!

Receptą rasite čia.

Labai gardi lydeka orkaitėje, ji puikiai išsitroškina savo sultyse ir puikiame padaže. Tiekiame su bulvėmis ir daržovėmis.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis