Traškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!

Traškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo.

 

Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!

 

Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!

 

Šis patiekalas gali būti puiki šeimos vakarienė (ypač tinka tiems savaitgalio vakarams su vakaro filmu!) arba vakarėlio užkandis - labai patogu, kai svečiuojasi būrys draugų. Išduosiu paslaptį - būtent šiuos sparnelius gaminu visada, kai noriu sužibėti prieš svečius. Juos mėgsta visi, o paragavę dažniausiai klausia recepto.

 

Traškiems lipniems vištienos sparneliams mums reikės:

  • 1 kg. vištienos sparnelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 5 v.š. miltų (versijai be glitimo lygiomis dalimis sumaišykite kukurūzų ir ryžių miltus bei krakmolą)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1 v.š. sviesto (arba alyvuogių aliejaus, jei norite išvengti pieno produktų)
  • 1 v.š. medaus
  • 2 v.š. pomidorų padažo (sveikesnei versijai - 2 v.š. pomidorų tyrės)
  • 1 v.š. čili padažo (kiekį koreguokite pagal pageidaujamą aštrumą)
  • sezamo sėklų (patiekimui)
  • svogūno laiškų (patiekimui)

 

Pradedam!
 

1. Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname ir supjaustome dalimis. Mažųjų dalių nenaudosime, bet jų siūlome neišmesti, o pasigaminti puikaus vištienos sultinio!
Vištienos sparnelius sumaišome su aliejumi, druska, pipirais, česnako milteliais ir malta paprika.
 


 

2. Sparnelius sumaišome su miltais. Visi sparneliai turi tolygiai pasidengti.


 

3. Sparnelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje nesiglaustų. Tai leis jiems tapti traškiems. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
 


 

4. Kai sparneliai artėja link kepimo pabaigos, pasiruošiame padažo ingredientus: sviestą, pomidorų padažą, medų ir čili padažą.

 


 

5. Į keptuvę dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštėja.

 


 

6. Į keptuvę su padažu dedame iškepusius vištienos sparnelius.

 


 

7. Gerai išmaišome sparnelius su padažu, kad visi tolygiai pasidengtų.

 


 

8. Patiekiant galima (bet nebūtina) pabarstyti sezamo sėklomis ir svogūno laiškais. Skanaus!!

 

 

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Valerija
2019-01-31 21:53
Puikus receptas! Kepiau su "vėjelio" funkcija, tai iškepė per kokias 45 minutes, pomidorų padažą pakeičiau pomidorų tyre, o į patį padažą dar dėjau truputį česnako :) Šeima vis prašo pakartoti! ATSAKYTI
Julija
2018-11-12 09:52
viskas priklauso tik nuo vistos kokybes , gali iskepti be nieko vis tik bus skanu , jei vista bus namine. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital