Ką dar iš kiaulienos? 38 nesudėtingi ir sotūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-02-25
Ką dar iš kiaulienos? 38 nesudėtingi ir sotūs receptai
@Shutterstock

Kepsneliai, troškiniai, plovas ir kotletai - neabejotinai sušildantys ir jaukūs, kartais nostalgiški patiekalai mūsų virtuvėse. Kartais norisi paruošti kažką sotaus ir visai nesudėtingo, ypač, kai už lango vis dar žiema! Galbūt kiauliena nėra pati liesiausia mėsa, tačiau lietuvių virtuvėse ji išties mėgstama, o mityboje juk svarbiausia balansas!

Siūlome net 38 nesudėtingų ir sočių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių patiekalų receptus su kiauliena!

 

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kotletai neturi būti nuobodūs - šie troškinti labai gardžiame padaže, kuriuo tiks aplieti ir garnyrą, pvz., bulvių košę ar makaronus. Na, o patys kotletai išsitroškina minkšti ir sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus ir nesudėtingas šonkauliukų receptas amerikietiškos virtuvės gerbėjams! Šonkauliukų nereikia iš anksto marinuoti, pakanka ištepti gardžiuoju padažu ir kepti, o skonis - kaip puikiame mėsos patiekalų restorane. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šviežiai iškepta plėšyta kiauliena yra nuostabiai skani! Jei suderinsite ją su keptomis bulvių skiltelėmis ir mėgstamomis salotomis - tai bus nuodėmės verti pietūs ar vakarienė.  O jei iškepėte daugiau ir mėsos liko, galite drąsiai naudoti visur, kur įprastai naudotumėte maltą mėsą - į mėsainį, ant picos (ar net ant sumuštinio), į salotas, į ryžių arba makaronų patiekalus, į troškinius su daržovėmis, į įdarytas daržoves, į tortilijas ar kur tik fantazija jus nuneš!

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Jeigu norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlome išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo, tačiau bus labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttestock

Kotletų kepimas orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite - skonis puikus, o ir nereikia ilgai suktis prie viryklės.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kas galėtų pagalvoti, kad kepti avokadai tokie skanūs! Užkandis greitai paruošiamas, labai tinka su česnakiniu ar itais mėgstamais ryškesnio skonio padažais. Tinka valgyti vienas, su daržovių salotomis ar su bulvėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs kotletukai, kuriuos paruošti itin paprasta, o ir karštas patiekalas, ir garnyras paruoštas viename! Labai skanu tiekti su daržovėmis. Siūlome išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be šio nuostabaus vyniotinio neapsieina nei viena šventė! Pagaminti visai nesudėtinga, o atrodo labai puošniai ir gardžiai - paliksite didžiulį įpūdį visiems svečiams. Skanus tiek dar karštas, tiek jau atvėsęs. Ruošdami galite ir kiek paimprovizuoti - maltos mėsos sluoksnį pagardinti mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis ar morkomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta mėsa iškepa sultinga ir labai skani. Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, todėl nereikės ilgai suktis prie puodų. O jei nenorite kaisti orkaitės - ne bėda, galima kepti ir keptuvėje.

Receptą rasite čia.

Paruošti visai nesudėtinga, o valgyti tikrai labai skanu! Kepsniukai traškūs ir su staigmena po sūriu! Prieš pat valgant ypač tinka apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei turite virto liežuvio, šias salotas paruošite per mažiau nei 10 minučių. Jos labai gardžios ir puikiai tinka net šventiniam stalui!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas. Apkepui galima naudoti ir vien kiaulieną, tuomet reikėtų sumalti riebesnę mėsą, pvz., sprandinę, perpus su liesesne, pvz., kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui drąsiai koreguokite pagal save - į jį tinka įmaišyti garstyčių, pakepintų daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, fetos sūrio gabaliukų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galima kepti ir visai sausoje keptuvėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi viduje, su traškia šoninės plutele išorėje - labai skanūs kiaulienos išmeliai. Tiekiame su ryžiais, bulvių koše, raugintomis daržovėmis - visaip labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai gardus kiaulienos ragu, o svarbiausia - nesudėtinga pagaminti. Tinklaraščio "Pasididžiuojanti namų šeimininkė" Rūta rekomenduoja valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.

Tikrai skanūs, sultingi ir greitai paruošiami kepsniai. Su traškia, salsva plutele, tobulai dera su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kepsneliai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Ypatingai keptas kumpis orkaitėje. Taip iškeptą jį galima patiekti tiek kaip karštą patiekalą, su mėgstamu garnyru, tiek atvėsusį pjaustyti riekelėmis ir tiekti kaip užkandį ar ruošti gardžius sumuštinius.

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių salotų.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs suktinukai, kuriuos paruošti tikrai labai paprasta, o atrodo įspūdingai. Jeigu neturite kreminio sūrelio, jo galima ir nedėti ar pakeisti nedideliais gabalėliais fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate vytintą mėsą, jos visai nebūtina pirkti, galima paruošti ir namuose! Skonis išties nuostabus, o pastangų reikia visai nedaug. Tinka ruošti ir iš jautienos, ir iš kiaulienos nugarinės.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, ypač mosuojant plaktuku ir daužant mėsą. Švelnios tekstūros, minktutėliai maltos mėsos šniceliai pakerės savo puikiu skoniu. Tiekiama su labai gardžiu padažu!

Receptą rasite čia.

Skonis puikus, o patiekalas greitai pagaminamas - tai labai paprastas patiekalas, kur susijugia pagrindinis patiekalas su garnyru, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Soti, kvapni ir sušildanti guliašo sriuba su daržovėmis. Ją galima išvirti kiek skystesnę, ar tirštesnę, kaip Jums patinka. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saldu/Sūru

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis