Ką dar iš kiaulienos? 38 nesudėtingi ir sotūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-01-20
Kiaulienos receptai
@Shutterstock

Kepsneliai, troškiniai, plovas ir kotletai - neabejotinai sušildantys ir jaukūs, kartais nostalgiški patiekalai mūsų virtuvėse. Kartais norisi paruošti kažką sotaus ir visai nesudėtingo, ypač, kai už lango vis dar žiema! Galbūt kiauliena nėra pati liesiausia mėsa, tačiau lietuvių virtuvėse ji išties mėgstama, o mityboje juk svarbiausia balansas!

Siūlome net 38 nesudėtingų ir sočių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių patiekalų receptus su kiauliena!

 

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad siūlau jų pabandyti pasigaminti ir namuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jeigu mėgstate šonkauliukus, tačiau dažniausiai jų skanaujate tik restorane, manydami, kad namuose juos paruošti sudėtinga, turime Jums puikią žinią - taip paruošti šonkauliai tiesiog akimirksniu išgaruos nuo stalo, ragautojai pirštelius apsilaižys ir prašys pakartoti! Tiekiame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Jei mėgstate kibinus, tačiau norite juos kiek paįvairinti, galite iškepti šį skanutėlį kibinų pyragą! Jis sotus, gardus, tinka valgyti tiek šiltas, tiek atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šviežiai iškepta plėšyta kiauliena yra nuostabiai skani! Jei suderinsite ją su keptomis bulvių skiltelėmis ir mėgstamomis salotomis - tai bus nuodėmės verti pietūs ar vakarienė.  O jei iškepėte daugiau ir mėsos liko, galite drąsiai naudoti visur, kur įprastai naudotumėte maltą mėsą - į mėsainį, ant picos (ar net ant sumuštinio), į salotas, į ryžių arba makaronų patiekalus, į troškinius su daržovėmis, į įdarytas daržoves, į tortilijas ar kur tik fantazija jus nuneš!

Receptą rasite čia.

Sultingi kepsneliai su traškiu odelės krašteliu, kepti orkaitėje. O ant viršaus tradicinis morkų ir pievagrybių pagardas, kuris lengvai salsvu skoniu praturtina kiaulienos šoninę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kotletai neturi būti nuobodūs - šie troškinti labai gardžiame padaže, kuriuo tiks aplieti ir garnyrą, pvz., bulvių košę ar makaronus. Na, o patys kotletai išsitroškina minkšti ir sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlome išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo, tačiau bus labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttestock

Kotletų kepimas orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite - skonis puikus, o ir nereikia ilgai suktis prie viryklės.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikriausiai daugelis mėgsta cepelinus, o ar mokate juos tikrai gardžiai pagaminti? Gaminimo procesas labai paprastas ir detaliai paaiškintas, tad cepelinai puikiai pavyks net neturintiems daug patirties virtuvėje. Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Močiutė

Tobulas, nostalgiškas spirgučių ir svogūnų padažas. Tik du ingredientai, paruošti nesudėtinga, o ragauti labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Močiutė

Lipnūs kukuliukai užkandžiams! Padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą. Jeigu namuose neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greito paruošimo avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene. Avižinius dribsnius galite keisti pora batono riekelių išmirkytų piene arba maltais džiūvesėliais (tada pieno nereikės).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sotus, nesudėtingas kopūstų troškinys su mėsa. Ruošiamas orkaitėje, todėl visai nedaug pasiruošimo ir likusį darbą atliks orkaitė!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kvapnus, sotus, jaukumą prie šeimos stalo kuriantis plovas, pagal gruzinišką receptą. Tokiam plovui tradiciškai naudojama riebesnė aviena ar veršiena, bet aš dažniausiai naudoju kokybišką kiaulienos sprandinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super skanūs naminiai koldūnai - paprastai ir greitai! Koldūnų paruošti galima daugiau ir užšaldyti - tuomet užimtais vakarais galima ištraukti vakarienę iš šaldiklio ir per mažiau nei 10 minučių ji jau garuoja ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsos suktinukai su švelnios tekstūros ir malonų grybų prieskonį turinčiu varškės įdaru. Toks patiekalas kuo puikiausiai tiks šventiniams šeimos pietums ar vakarienei. Prie jo patiekti tiks bulvių košė, ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras. Jei nenorite labai ilgai suktis prie viryklės, suktinukus galite trumpai apkepti iš visų pusių, o tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir baigti kepti orkaitėje. Keptuvėje trumpai apkeptus suktinukus baigti kepti reikėtų iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių (tikrinkite, ar įpjovus iš mėsos bėga skaidrios sultys).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kas galėtų pagalvoti, kad kepti avokadai tokie skanūs! Užkandis greitai paruošiamas, labai tinka su česnakiniu ar itais mėgstamais ryškesnio skonio padažais. Tinka valgyti vienas, su daržovių salotomis ar su bulvėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs kotletukai, kuriuos paruošti itin paprasta, o ir karštas patiekalas, ir garnyras paruoštas viename! Labai skanu tiekti su daržovėmis. Siūlome išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be šio nuostabaus vyniotinio neapsieina nei viena šventė! Pagaminti visai nesudėtinga, o atrodo labai puošniai ir gardžiai - paliksite didžiulį įpūdį visiems svečiams. Skanus tiek dar karštas, tiek jau atvėsęs. Ruošdami galite ir kiek paimprovizuoti - maltos mėsos sluoksnį pagardinti mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis ar morkomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus patiekalas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga. Šaunu ir tai, kad kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje. Patiektli galima su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog daržovėmis, keptomis su kotletais.

Receptą rasite čia.

Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti, o tobulai papildo kiekvieną kąsnelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Paruošti visai nesudėtinga, o valgyti tikrai labai skanu! Kepsniukai traškūs ir su staigmena po sūriu! Prieš pat valgant ypač tinka apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei turite virto liežuvio, šias salotas paruošite per mažiau nei 10 minučių. Jos labai gardžios ir puikiai tinka net šventiniam stalui!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas.

Receptą rasite čia.

Skanutėlė plėšyta kiauliena, kuri puikiai tinka sumuštiniams, picoms, salotoms ar kam tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingus šonkauliukus paruošti galima ir tikrai greitai. Pagal šį receptą jie pavyksta minkštučiai, o kokosinis padažas suteikia skoniui intrigos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ar įmanoma pagaminti lazaniją be makaronų? Taip! Plonai muštos mėsos sluoksniai, pertepti sočiu pupelių-morkų sluoksniu, o visa tai sujungia klasikinis Bešamelio padažas ir sūris. Skanus ir sotus patiekalas ilgiems rudens vakarams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui drąsiai koreguokite pagal save - į jį tinka įmaišyti garstyčių, pakepintų daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, fetos sūrio gabaliukų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Medžiotojų dešreles galima paruošti ir namuose. Ar kada esate bandę? Paruošti, žinoma, užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs, minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - kiaulienos "grynuoliai". Primena tiekiamus greito maisto restoranuose, tik dar skanesni! Tinka tiekti kaip karštą patiekalą ar užkandžiams su padažais.

Receptą rasite čia.

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Patikėkite, pirštelius apsilaižysite ir svečius nustebinsite! Tokią minkštą mėsą paruošti visai nesudėtinga pagal puikų receptą.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galima kepti ir visai sausoje keptuvėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Receptą rasite čia.

Sočiai vakarienei - kiaulienos kepsniai su bulvėmis. Kepsniai iškepa sultingi ir ne sausi. Šiam patiekalui pagaminti daug laiko nesugaišite ir stovėti prie viryklės nereikės. Vakare, parėjus namo po darbų, viską tik sumesit į kepimo skardą ir vuolia, tegu kepa. O vakarienė išties soti, gardi ir užteks didesnei šeimynai pamaitinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkšti ir sultingi viduje, su traškia šoninės plutele išorėje - labai skanūs kiaulienos išmeliai. Tiekiame su ryžiais, bulvių koše, raugintomis daržovėmis - visaip labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai gardus kiaulienos ragu, o svarbiausia - nesudėtinga pagaminti. Tinklaraščio "Pasididžiuojanti namų šeimininkė" Rūta rekomenduoja valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.

Skonis puikus, o patiekalas greitai pagaminamas - tai labai paprastas patiekalas, kur susijugia pagrindinis patiekalas su garnyru, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Ypatingai keptas kumpis orkaitėje. Taip iškeptą jį galima patiekti tiek kaip karštą patiekalą, su mėgstamu garnyru, tiek atvėsusį pjaustyti riekelėmis ir tiekti kaip užkandį ar ruošti gardžius sumuštinius.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs suktinukai, kuriuos paruošti tikrai labai paprasta, o atrodo įspūdingai. Jeigu neturite kreminio sūrelio, jo galima ir nedėti ar pakeisti nedideliais gabalėliais fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate vytintą mėsą, jos visai nebūtina pirkti, galima paruošti ir namuose! Skonis išties nuostabus, o pastangų reikia visai nedaug. Tinka ruošti ir iš jautienos, ir iš kiaulienos nugarinės.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, ypač mosuojant plaktuku ir daužant mėsą. Švelnios tekstūros, minktutėliai maltos mėsos šniceliai pakerės savo puikiu skoniu. Tiekiama su labai gardžiu padažu!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital