Ką dar iš kiaulienos? 38 nesudėtingi ir sotūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Kiaulienos receptai
@Shutterstock

Kepsneliai, troškiniai, plovas ir kotletai - neabejotinai šie sušildantys ir jaukūs, kartais nostalgiški patiekalai dažnai vyrauja mūsų virtuvėse. Bet juk kartais taip norisi paruošti kažką sotaus ir visai nesudėtingo, ypač, kai už lango vis dar žiema! O tokie kiaulienos patiekalai tikrai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Siūlome net 38 nesudėtingų ir sočių patiekalų receptų su kiauliena!

 

Troškinys, lyg ir vaikystės, - šildantis ir sotus, su iki minkštumo ištroškinta kiauliena ir burnoje sutirpstančiais virtų bulvių gabalėliais. Papildomai troškinį galite pagardinti pievagrybiais, moliūgų ar cukinijų kubeliais, konservuotomis pupelėmis. Troškinys labai gardus ir vienas, bet jei norite patiekalui suteikti šiek tiek gaivumo, patiekite su dosniu šaukštu grietinės ar graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Plėšyta kiauliena – amerikietiška klasika, lengvai radusi vietą ir mūsų šalies virtuvėje. Mėsainiai su ja yra tobulai sultingi, pilni sodraus skonio, sutirpstantys burnoje. Abejingų jie nepalieka – jei patiks, patiks labai! 

Receptą rasite čia.

Jokio stoviniavimo virtuvėje prie keptuvės, paruošiama lengvai ir greitai, o geriausia, kad labai skanu. Vienu metu iškepsite ir garnyrą, ir karštą patiekalą, o papildomai galima tiekti su daržovėmis, salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kotletų kepimas orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite - skonis puikus, o ir nereikia ilgai suktis prie viryklės.

Receptą rasite čia.

Labai skanu patiekti su bulvėmis ir šaukštu grietinės. Pavyksta gardžiai ir sočiai, o jei mėgstate raugintų kopūstų patiekalus, tai ir šis patiekalas taps nuostabiu pasirinkimu sotiems pietums.

Receptą rasite čia.

Šie kepsniukai pavyksta minkšti, sultingi, o pagaminami itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Prieš kepant mums juos patinka aptepti garstyčių ir medaus mišiniu, suteikiančiu dar daugiau skonio, bet jei skubate, bus puiku ir be šio pagardinimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Taip, befstrogenas gaminamas iš jautienos, tačiau jo interpretacija su kiauliena pavyksta tikrai ne mažiau skani!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Panašiai šonkauliukus kazane vasarą ruošė ir autorę vaišino vienas bičiulis. Kažką panašaus išbandė ir ji savo virtuvėje. Pavyko tikrai skaniai: gardus padažas ir minkštutė, nuo kaulų besinerianti mėsytė.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Sūrio padažas suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui, tad nuo stalo dings akimirksniu! Receptas tinkamas tiek kiaulienai, tiek vištienai ar net lašišai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabus būdas, kaip paruošti sultingus ir sočius kotletus. Visiškai nesudėtinga, o pavyksta taip gardžiai. Tiekiami su apkeptais svogūnais, kurie suteikia dar daugiau puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad siūlau jų pabandyti pasigaminti ir namuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!

Receptą rasite čia.

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šviežiai iškepta plėšyta kiauliena yra nuostabiai skani! Jei suderinsite ją su keptomis bulvių skiltelėmis ir mėgstamomis salotomis - tai bus nuodėmės verti pietūs ar vakarienė.  O jei iškepėte daugiau ir mėsos liko, galite drąsiai naudoti visur, kur įprastai naudotumėte maltą mėsą - į mėsainį, ant picos (ar net ant sumuštinio), į salotas, į ryžių arba makaronų patiekalus, į troškinius su daržovėmis, į įdarytas daržoves, į tortilijas ar kur tik fantazija jus nuneš!

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kotletai neturi būti nuobodūs - šie troškinti labai gardžiame padaže, kuriuo tiks aplieti ir garnyrą, pvz., bulvių košę ar makaronus. Na, o patys kotletai išsitroškina minkšti ir sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlome išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo, tačiau bus labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttestock

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Šie kepsniai pavyksta labai skanūs, sultingi, gurmaniško skonio. Puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kai norisi įdomesnės vakarienės. Intensyvaus skonio sūrio derinys su obuoliu bei garstyčiomis yra klasika ir man visada pasiteisinanti, bet jei norite dar įdomiau - improvizuokite drąsiai, pvz. vietoje obuolio rinkitės kriaušes, ant vaisių viršaus papildomai uždėkite karamelizuotų svogūnų ir/ar džiovintų spanguolių. Ar kaip tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtinga, nereikia daug laiko, o taip skanu ir sotu. Labai tinka tiekti su bulvių salotomis, kurios lengvai paruošiamos ir labai tinka prie mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai paprastai, be jokio marinavimo ir iškepa labai skaniai. Taip galima kepti ir nugarinę, bet patariame rinktis būtent sprandinę, nes ji iškepa kur kas sultingesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardus kiaulienos kepsnys garstyčių, česnakų ir medaus marinate. Skanu patiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o atvėsusį pjaustyti užkandžiams ar sumuštiniams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Soti ir sušildanti sriuba puikiai tinka žiemiškiems pietums. Nesudėtinga pagaminti, o ir labai skani. Puikiai tinka pagardinti grietine prieš valgant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsa iškepa sultinga, minkšta ir puikaus aromato. Sotu, gardu, nesudėtinga paruošti, virtuvėje ilgai sukiotis nereikės, o šeima bus sužavėta nuostabiais pietumis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paprastas, ūkiškas, bet niekada nepabostantis maistas - minkštutė, sultinga, orkaitėje kepta karka. Ypač skanu kepti su orkaitėje keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais ar raugintais agurkėliais.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.

Dar vienas patiekalas iš Graikijos virtuvės. Turėtų patikti visiems mėsos mylėtojams, nes paprasta sudėtis, greitai pagaminama ir svarbiausia - skanu. Mėsa iškepa sultinga ir kvapni.

Receptą rasite čia.

Šiandien gaminau kotletus pagal laiko patikrintą receptą. Be galo skanūs, puikaus skonio suteikia troškinimas, o kotletai pavyksta sultingi, aromatingi. Garnyrui labai tinka bulvės, salotos ar kiti mėgstami priedai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti, o tobulai papildo kiekvieną kąsnelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai gardus patiekalas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga. Šaunu ir tai, kad kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje. Patiektli galima su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog daržovėmis, keptomis su kotletais.

Receptą rasite čia.

Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas.

Receptą rasite čia.

Nedaugelis, žino, kad paslėpsniai yra gardi ir minkšta kiaulienos mėsa. Paruošimas vyksta labai greitai - tereikia sudėti mėsą, bulves, būtinai pamaišyti su morkomis ir viskas, patiekalas pagamintas vos per pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nesudėtingas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skonis nustebina. Įdarą galima keisti pagal turimus produktus, taip kiekvieną kartą paruošiant kitokio skonio suktinukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Kasdien sukame galvą ką greito ir gardaus pagaminti pietums ar vakarienei savo šeimai. Štai jums ir idėja - kiaulienos nugarinės karbonadai. Karbonadai, tai patiekalas, kuris kaži ar gali kam nepatikti, traški plutelė, o dar su bulvių koše... nemari klasika. Pietūs buvo labai gardūs ir sotūs, o svarbiausia pagaminti akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Skanūs, minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - kiaulienos "grynuoliai". Primena tiekiamus greito maisto restoranuose, tik dar skanesni! Tinka tiekti kaip karštą patiekalą ar užkandžiams su padažais.

Receptą rasite čia.

Guliašą dažnai gaminu žiemą, toks tikras šeimos maistas. Mėsa suteikia sotumo, tradicinė bulvių košė puikus garnyras, o tirštas guliašo padažas viską sujungia. Jei dar turėsite rauginto agurkėlio - pasaka!

Receptą rasite čia.

Nuostabus būdas, kaip paruošti sultingus ir sočius kotletus. Visiškai nesudėtinga, o pavyksta taip gardžiai. Tiekiami su apkeptais svogūnais, kurie suteikia dar daugiau puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sotus, gardus, patiekalas be jokių įmantrumų. Šis tarkuotų bulvių apkepas gardinamas malta mėsa, todėl pavyksta dar sotesnis nei paprastas. Skanu valgyti su grietine.

Receptą rasite čia.

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis puikus, o patiekalas greitai pagaminamas - tai labai paprastas patiekalas, kur susijugia pagrindinis patiekalas su garnyru, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, ypač mosuojant plaktuku ir daužant mėsą. Švelnios tekstūros, minktutėliai maltos mėsos šniceliai pakerės savo puikiu skoniu. Tiekiama su labai gardžiu padažu!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital