42 karštų patiekalų idėjos Naujųjų metų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-30
42 karštų patiekalų idėjos Naujųjų metų stalui
@Shutterstock

Jeigu ieškote idėjų, ką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo paruošti šventiniam stalui, skubame į pagalbą! Pristatome net 42 karštus patiekalus, kurių daugelį, beje, galima pasigardžiuojant ragauti ir atvėsusius!

 

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši nachos lėkštė idealiai tinka artimųjų pasisėdėjimui. Patogu valgyti, greita ir skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiems šonkauliukams paruošti reikės skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius -  tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Puošnus, dailus ir labai gardus patiekalas Velykų stalui. Nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo technikų - paprasta ir skanu!

Receptą rasite čia.

Šventiški mėsos suktinukai su švelnios tekstūros ir malonų grybų prieskonį turinčiu varškės įdaru. Toks patiekalas kuo puikiausiai tiks šventiniams šeimos pietums ar vakarienei. Prie jo patiekti tiks bulvių košė, ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras. Jei nenorite labai ilgai suktis prie viryklės, suktinukus galite trumpai apkepti iš visų pusių, o tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir baigti kepti orkaitėje. Keptuvėje trumpai apkeptus suktinukus baigti kepti reikėtų iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių (tikrinkite, ar įpjovus iš mėsos bėga skaidrios sultys).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikriausiai nemažos dalies lietuvių Velykų stalo pažiba būna vienaip ar kitaip kepta višta. Šį kartą siūlome išbandyti šį nuostabų receptą, kuris sutaupys laiko, o višta bus minkštutė ir sultinga viduje bei su gundančiai traškia plutele, o ir marinuoti iš anksto nereikia! Rasite net tik detalų receptą, bet ir daugybę naudingų vištos kepimo patarimų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Receptą rasite čia.

Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ši nachos lėkštė idealiai tinka artimųjų pasisėdėjimui. Patogu valgyti, greita ir skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir šventiški lašišos suktinukai. Pagardinti špinatais ir citrina. Jei nemėgstate, špinatų galima ir nedėti, tuomet gardinkite mėgstamais žalumynais. Patiekti gardu su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyrago formą išklokite minkštutėle varškine tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus zuikis kitaip - sluoksniuotoje tešloje. Prie tokio kepsnio nereikia nei ryžių, nei bulvių košės, pakaks vien salotų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani veršienos sprandinė, o patiekimas stulbinantis. Nustebinsite visus svečius. Ji ruošiama specialia Sous vide technologija - pasitelkiant cirkuliatorių. Tad, jei turite tokį prietaisą, rekomenduojame išbandyti šį puikų receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taip keptas blauzdeles ypač mėgsta mažieji valgytojai, nes jas ragauti galima pasiėmus tiesiai į ranką. Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o skonis ir išvaizda - puikūs! Galima tiekti ir kaip karštą pagrindinį, ir kaip šaltą užkandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio, sultinga višta, kuriai nereikia daug pasiruošimo, valandėlę pamarinuoti, o tuomet leisti jai lėtai kepti orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo. Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius! Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!

Receptą rasite čia.

Tikras atradimas! Taip marinuoti galite antį, vištą ar atskiras jos dalis. Su prieskonių pasirinkimu improvizuokite, kiek tik norite - tinka viskas, kas patinka Jums.

Receptą rasite čia.

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Recepto autorė pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius, taip kepsneliai bus dar skanesni.

Receptą rasite čia.

Nesaldus pyragas - puiki idėja šventiniams pietums ar užkandžiui. Šis receptas labai universalus, nes įdarą galima rinktis ne tik siūlomą, bet ir kitokį pagal savo norus bei šaldytuvo turinį. Tiekiame su gaiviomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Sultinga, gardi ir labai puikiai lėkštėje atrodanti lašiša, puikus pasirinkimas palepinti artimuosius. Tiekti labai skanu su citrininiu krapų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Skanus, greitai paruošiamas patiekalas - traškiose taco geldelėse patiekiama vištiena ir daržovės. Toks patiekalas ypač tiks, jei svečių vakarienei nesodinsite prie stalo - pyragėlius patogu valgyti laikant rankose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Jei mėgstate midijas, tai šios tikrai patiks, o jei dar jų niekada neragavote, išbandę šį puikų receptą tikriausiai pamėgsite.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinis ir labai sultingas jautienos kepsnys. Jeigu turite galimybę gauti itin kokybiškos jautienos, verta išbandyti šį receptą, nes jame puikiai atsiskleidžia mėsos skonis. Šis kepsnys gardus ir atvėsęs, jį plonai supjausčius galima ruošti sumuštinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Vienas iš populiariausių meksikietiškų receptų yra enchilados. Tai tortilijų suktinukai su mėsos ir pupelių įdaru, aromatingu pomidorų arba paprikų padažu bei sūriu. Meksikoje dažniausiai naudojamos kukurūzų miltų tortilijos. Lietuvoje jų rasti sudėtinga, tačiau prekybos centruose yra kvietinių, viso grūdo kvietinių (sveikesniam pasirinkimui) arba maišytų miltų (kukurūzų - kvietinių) tortilijos. Klasikinis receptas gaminamas su malta jautiena ir juodosiomis pupelėmis, tačiau su ingredientais galima varijuoti - vietoje maltos jautienos rinktis kitą maltą mėsą (tinka vištiena, kalakutiena, kiauliena) ar net vištienos filė supjaustyti smulkiais gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, prieš patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!

Receptą rasite čia.

Labai sultingai iškepantys vištienos kepsneliai. Nereikia suktis prie viryklės, o svarbiausia - jei ruošite atsargiai, nereikės net plauti skardos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sodrus kokosų pieno padažas, su žaliosios citrinos rūgštele, žuvies padažo sūrumu ir egzotišku kario prieskoniu – naujas lašišos skonis.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai gardūs lašišos kepsneliai, kurių skonyje maloniai persipina aitrumas ir salsvumas. Kol lašiša keps, garnyrui spėsite išvirti birių basmati ryžių ar supjaustyti salotų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttertock

Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir čederio sūris. Netikro zuikio gaminime galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sotus ir labai gardžiai keptas karpis. Kepant šį skanėstą visi namai prisipildys jaukių kvapų! Ragaujame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas ir taupus receptas, tiems, kieno šventinis stalas negali apsieiti be bulvių! Įdarui galite rinktis nebūtinai recepte siūlomus, bet ir kitokius mėgstamus ingredientus - rinktis rūkytą kumpį, įdarą pagardinti paprikomis.

Receptą rasite čia.

Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Net ir be garnyro ar datulių sviesto šios vištienos šlaunelės puikios. Bet pagaminę viską pagal recepą, tikrai nesigailėsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Jeigu nerimaujate, kad vištienos filė kepsneliai bus pernelyg sausi, neabejokite - jei tik neperkepsite, pagal šį receptą iškepsite labai sultinus ir minkštus kepsnelius. Jeigu norite dar gurmaniškesnės vakarienės, papildomai kepant galima pabarstyti trupučiu pelėsinio sūrio.

Receptą rasite čia.

Puikus ir lengvas patiekalas. O jeigu po ranka turite žuvų padažo, būtinai šliūkštelėkite jo ant kepamų česnakų prieš pilant vyną. Ieškodami naujų skonių, vyną galite pakeisti alumi, kokosų pieną - grietinėle, o kario pastos nedėti. Štai ir du receptai viename.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiamas (nereikia minkyti tešlos!) kepinys, kuris skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O paragauti jo dažniausiai neatsisako net tie, kurie šiaip jau nevalgo grybų. Nuo stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Minkšta, kvapni ir labai gardi vištiena jogurto marinate. Pagardinkite mėgstamais žalumynais, o tiekite su ryžiais!

Receptą rasite čia.

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital