42 karštų patiekalų idėjos Naujųjų metų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
42 karštų patiekalų idėjos Naujųjų metų stalui
@Shutterstock

Jeigu ieškote idėjų, ką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo paruošti šventiniam stalui, skubame į pagalbą! Jei norite pasilepinti ir palepinti artimuosius gardžiais patiekalais, šios idėjos puikiai tiks, o paruošti nėra sudėtinga. Tikras restoranas namuose.

Pristatome net 42 karštus patiekalus, kurių daugelį, beje, galima pasigardžiuojant ragauti ir atvėsusius!

 

Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurktų akimirksniu ir dar labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šiems šonkauliukams paruošti reikės skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius -  tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Sūrio padažas suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui, tad nuo stalo dings akimirksniu! Receptas tinkamas tiek kiaulienai, tiek vištienai ar net lašišai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mums sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Galime drąsiai teigti, kad nepasigailėsite, jei pasiruošite šį gardumyną artėjančioms šventėms. Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jei atrodo, jog jau visi vištienos paruošimo būdai jau yra išragauti, išmėginti, ši be galo skani vištiena tikrai nustebins. Labai paprasta paruošti, o iškepa taip gardžiai ir sočiai, kad norėsis gaminti dar ne vieną ir ne du.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši Prancūzijos virtuvės skonių įkvėpta vištiena yra TOBULA. Lengvas karamelizuotų svogūnų salstelėjimas, sultinga mėsytė ir tįstantis sūris - atrodo, tarsi ingredientai paprastučiai, bet jie susilieja į be krašto gerą skonio harmoniją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jokio stoviniavimo virtuvėje prie keptuvės, paruošiama lengvai ir greitai, o geriausia, kad labai skanu. Vienu metu iškepsite ir garnyrą, ir karštą patiekalą, o papildomai galima tiekti su daržovėmis, salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ši vištiena tiesiog fantastiška. Tokia skani, kad sūrį nuo kraštų tiesiog norisi graibstyti pirštais! Jei mėgstate vištieną ir sūris bei majonezas jūsų negąsdina, labai labai stipriai rekomenduoju. Super paprasta pagaminti, vos keli ingredientai, o nuostabiai tinka ir ypatingesniems pietums,  ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošta antis bus sultinga, skani, ne per riebi, gražiai apskrudusia odele. Kepančių obuolių sultys suteikia mėsai dar malonesnį skonį ir aromatą. Įdarui naudotus obuolius būtinai patiekite su antimi. Prieš šios anties indealiai tiks recepte aprašytas apelsininis padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dar vienas tobulas skonių derinys, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis kepti vis dažniau. Tai patiekalas, kuris sužavės kiekvieną artimąjį ir nepaliks abejingų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug. Šis receptas įkvėptas Prancūzijos virtuvės, kur panašus troškinys žinomas Chicken Chasseur vardu, tik originalioje versijoje pekepinus svogūnus bei česnakus dar įpilama ir nugarinama 100ml balto sauso vyno ir tik tada dedami pievagrybiai. Bet ir be vyno šis patiekalas tikrai nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks šventiškas, aromatingas, jaukumu kvepiantis patiekalas! Prie stalo tikrai privilios kiekvieną tiek skoniu, tiek išvaizda. Jei dar neragavote taip apruoštos vištienos, labai rekomenduojame. Beje, tokiu paruošimo būdu galima gaminti ir kiaulienos nugarinę, tik šią dar tinka patepti medumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Kremiškas bulvių apkepas yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai taip pat klasikinis itališkų cannelloni receptas. Taip paruošti makaronai bus kremiški, sultingi, tiesiog sutirpstantys burnoje. Beje, rikotos (arba varškės) įdaras puikiai draugauja ne tik su Bešamelio, bet ir su pomidoru padažu, tad drąsiai improvizuokite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši nesudėtingai paruošiama vištiena - įkvėpta braziliškos virtuvės. Mėsa pavyksta sultinga ir sodraus skonio, o kokosinis padažas suteikia švelnumo natą ir puikiai dera su lengvu aštrumu, kurį galite koreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Su traškia plutele, sultingu vidumi, aromatinga ir be galo skani - tokia pavyksta ši vištiena ir puikiai tinka šventiniam stalui. O spanguolės ir obuoliai suteikia jai išskirtinio šventiškumo. Labai rekomenduoju išmėginti, tikrai nepasigailėsite, ypač kad paruošimas itin paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudoju paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriu gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kepsniai pavyksta labai skanūs, sultingi, gurmaniško skonio. Puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kai norisi įdomesnės vakarienės. Intensyvaus skonio sūrio derinys su obuoliu bei garstyčiomis yra klasika ir man visada pasiteisinanti, bet jei norite dar įdomiau - improvizuokite drąsiai, pvz. vietoje obuolio rinkitės kriaušes, ant vaisių viršaus papildomai uždėkite karamelizuotų svogūnų ir/ar džiovintų spanguolių. Ar kaip tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Įdarą galima ruošti tiek pagal receptą, tiek panaudoti turimus mėsos ar kitų ingredientų likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta orkaitėje, sutaupysite daug laiko. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės sudėti viską į kepimo indą ir keletui minučių pašauti į orkaitę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus irgi galite keisti kitomis mėgiamomis daržovėmis ar net nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikiems pietums ar vakarienei puikiai tiks orkaitėje kepta vištiena. Ilgai virtuvėje sukiotis nereikės - tik užmarinuoti vištieną, o tuomet darbą atliks orkaitė. Vištiena tiekiama su padažu, kurį labai nesudėtingai ir greitai paruošite. Nors ingredientų daug, bet jie nėra įmantrūs ir beveik visi tikrai randami namų spintelėse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Šis „Cannelloni“ receptas yra labai atviras įvairioms interpretacijoms - tiek įdarą, tiek ir padažą galite papildyti įvairiomis daržovėmis. Makaronus su mėsa taip pat galite užkepti Bešamelio ar kituose padažuose, kurių aprašymus rasite prie kitų „Cannelloni“ receptų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šventinis patiekalas gali būti labai nesudėtingai paruošiamas ir neužimti daug laiko gaminant, bet nustebinti puikiu skoniu. Būtent toks yra šis mėsos vyniotinis - greitai pagaminamas, ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, o toks gardus ir sotus. Skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašėme, kaip gaminame su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Pyrago formą išklokite minkštutėle varškine tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabaus skonio, sultinga višta, kuriai nereikia daug pasiruošimo, valandėlę pamarinuoti, o tuomet leisti jai lėtai kepti orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – neabejoju, kad bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo. Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius! Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!

Receptą rasite čia.

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, prieš patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!

Receptą rasite čia.

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Jeigu nerimaujate, kad vištienos filė kepsneliai bus pernelyg sausi, neabejokite - jei tik neperkepsite, pagal šį receptą iškepsite labai sultinus ir minkštus kepsnelius. Jeigu norite dar gurmaniškesnės vakarienės, papildomai kepant galima pabarstyti trupučiu pelėsinio sūrio.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital