Naminiai bananų traškučiai - rodome kaip juos pasigaminti patiems be jokio cukraus ir papildomų riebalų!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Bananų traškučiai

Ieškote idėjų greitiems ir maistingiems užkandžiams? O gal tiesiog liko daug bananų, kurie jau sunoko ir matote, kad tikrai nespėsti jų įveikti? Siūlau visai nesudėtingą receptą, kuriam nereikės jokių papildomų ingredientų (nebent norėsite papildomai pagardinti) ar įgūdžių, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Jei esate ragavę bananų traškučių iš parduotuvės, tačiau jų skonis nesužavėjo, neskubėkite atsisakyti šio recepto, jo neišbandę. Namuose keptų bananų traškučių skonis visai kitoks - traškučiai neturi pirktiniams būdingo krakmolingumo skonyje bei yra gana saldūs, todėl puikiai tiks ir pasmaližiauti prie arbatos ar kavos.

 

1. Bananus rinkitės gerai prinokusius, tokius, kurie jau turi tamsių taškelių ant žievės, bet dar nėra pernelyg minkšti ir pjausto netęžta. Bananus nulupti ir supjaustyti 3 - 4 mm storio riekelėmis šiek tiek įstrižai, kad traškučiai pavyktų kiek didesni, nes kepdami dar susitraukia. Iš maždaug 150 gr banano (su žieve) iškeps maždaug 45 - 50 gr bananų traškučių.

 

 

2. Bananų riekeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Jeigu norite, galima pabarstyti cinamonu ar kakava, bet jei rinksitės gerai prinokusius, saldžius bananus, to daryti nėra būtina, nes traškučiai bus gana saldūs savaime. Beje, internete galite rasti patarimų, kad bananų traškučiai kepdami mažiau tamsėtų, juos galima apšlakstyti citrinų sultimis, tačiau bananai kepa gana ilgai ir apšlakstyti citrinų sultimis, ar ne, patamsėja vienodai.

 

 

3. Skardą su traškučiais dėti į iki 110 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios) vidurinę lentyną. Jei kepsite daugiau nei vieną skardą, dėkite skardas daugmaž vienu tarpu nuo viršaus, apačios ir trapusavyje. Orkaitės durelių neuždarykite iki galo, palikite nedidelį tarpą. Jei orkaitės neįmanoma uždaryti palikus nedidelį tarpą, tuomet į tarpą įkiškite medinį šaukštą, kad durelės liktų vos vos pravertos. Dureles reikia palikti pravertas tam, kad orkaitėje nesikauptų drėgmė ir bananai džiūtų.

Kepkite apie 1.5 valandos, tuomet skardą apsukite taip, kad ta pusė, kuri buvo prie durelių, dabar būtų orkaitės gilumoje. Kepkite dar apie 1.5 valandos.

 

 

4. Tikriname ar iškepė: vieną banano gabalėlį (neišsigąskite, jis bus minkštas) nuimti nuo popieriaus ir padėti ant lėkštutės 3 - 5 minutėms, kol visiškai atvės. Jei atvėsęs jis tampa trapus ir traškus - traškučiai iškepė. Jei ne, kepame dar ir po kurio laiko vėl tikriname.

Iškepusius traškučius dar šiltus atsargiai nuimti nuo kepimo popieriaus ir perdėlioti ant kito paviršiaus, pvz., ant kito kepimo popieriaus lapo. Jei paliksite juos visiškai atvėsti ant to lapo, ant kurio kepė, gali prie jo pridžiūti ir sunkiau nusiims.

Štai ir viskas - skanaujame vienus, su riešutų sviestu, gardiname košę ar kur tik sugalvosite! 

 

 

 

Saugoti traškučius reikėtų sausoje aplinkoje, popieriniame ar drobiniame maišelyje, kad nesuminkštėtų. Galima laikyti prie šilto radiatoriaus, kad rinktų mažiau drėgmės iš aplinkos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital