Skanėstai ir mažiems, ir dideliems! Tikriausiai daugelis mėgsta skanutėlius varškės pyragus, o šiandien mes siūlome išbandyti ir daugiau patiekalų su varške idėjų, kurios pagelbės, kai norėsite maistingos vakarienės be ilgo sukiojimosi prie viryklės.
Varškės tortai ir burnoje tirpstantys sausainiai, pyragai ir vos kelių ingredientų saldainiai... Tiek ir dar daugiau kondensuoto pienų skanėstų rasite čia!
Kartais gamindami namuose pritrūkstame bazinių produktų - duonos ar vytintos mėsytės sumuštiniams, tortilijų naminiams suktinukams, galbūt kreminės varškės pyragui ar tepamo sūrelio užkandžiams, o ir paeksperimentuoti taip smagu! Tokiu atveju tikrai nebūtina skubėti iš namų, apsidairykite spintelėse bei šaldytuve, galbūt rasite ingredientų iš kurių pavyks paruošti šių produktų namuose!
Kvapnūs ir minkštučiai - obuoliniai, varškės, turpininiai, ar kvepiantys vaikyste! Mėgstate pasilepinti gabalėliu skanaus pyrago su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos? O gal ruošiatės Pyragų dienai? Primiršusiems primename, o nežinantiems pristatome - lapkričio 5 - ąją ir 6 - ąją dienomis TV3 iniciatyva Lietuvoje bus minima Pyragų diena! Jos metu visi kviečiami kepti pyragus, jais vaišinti artimuosius ir prisidėti prie "Išsipildymo akcijos". Akcijos metu surinktos lėšos naudojamos padėti įgyvendinti vaikų svajones.
Retas atsisakytų gabalėlio kvapnaus, puraus ir minkštutėlio varškės apkepo... Mažuosius džiugina desertą primenantis patiekalas, o suaugusiems jis kelia saldžiausią nostalgiją. Esame tikri, kad kiekvienas turite savitą varškės apkepo receptą, tačiau norime pasidalinti naudingais patarimais, kaip iškepti tiesiog tobulą gardumyną, o taip pat ir kviečiame išbandyti įvairias varškės apkepo variacijas.
Ruduo kvepia obuoliais ir arbata! Tradicinių, minkštutėlių obuolių pyragų esame iškepę jau labai daug! Šį kartą kiek kitoks, irgi tradicinis, bet Kroatiškas obuolių pyragas. „Međimurska gibanica“ - tai daugybės sluoksnių, drėgnas, minkštas, nuostabaus skonio pyragas, kuris tikrai patiks ir mums, lietuviams: obuoliai, varškė, aguonos ir riešutukai… Sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto!
Ekleras - burnoje tirpstantis, nepamirštamo skonio, tradicinis prancūziškas desertas, suteikiantis tikrą palaimos minutėlę... Tai pailgas, plikytos tešlos pyragaitis, užpildytas gardžiu kremu ir aplietas šokoladu. Vertėtų bent kartą gyvenime pasimėgauti eklerais ir puodeliu kavos Paryžiuje, o beplanuojant kelionę šių tobulų pyragaičių galite išsikepti namuose. Dalinamės plikytos tešlos ir skanutėlių eklerų įdarų bei šokoladinės glazūros receptais.
Lietuva nuo seno garsėja nebrandintais, iš karvės pieno pagamintais varškės sūriais. Slegiami lengvo saldumo turintys, džiovintais vaisiais ir uogomis gardinti sūriai arba pikantiški sūriai su kmynais, česnakais, kurie valgomi švieži, džiovinami, rūkomi. Šviežią ir labai skanų varškės sūrį tikrai nesunku pasigaminti namuose - siūlome pasinaudoti mūsų patarimais ir išbandytais receptais!