Šio sekmadienio, balandžio 5 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia gastro gidė, kavos bei maisto ekspertė Ieva Pikžirnytė kvietė pradėti ruoštis gražiai pavasario šventei - Velykoms. Šefai ir talentingoji laidos viešnia pateikė labai gardžių idėjų šventiniam stalui ir pasidalino puikiais patarimais, kaip natūraliai nudažyti margučius.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Ypatinga laidos viešnia Ieva gamino šventiškai atrodantį varškės keksą su aguonomis. Keksas iškepa labai gardus, drėgnas ir gaivus. Recepte viešnia naudojo ciberžolę, kad suteiktų keksui gražią geltoną spalvą, bet galima jos ir nedėti. Puošimui Ieva panaudojo dražė saldainius, džiovintas avietes, tarkuota apelsino žievele ir čiobreliais, bet puošti galima pasitelkus savo fantaziją ir namuose turimus produktus, bet kuriuo atveju, šis keksas bus pasakiškas tiek skoniu, tiek išvaizda.
Šventiškas varškės keksas su aguonomis
Laidos metu Ieva pademonstravo, kaip natūraliai geltonai dažyti margučius. Nuostabiai ryškiai geltonai spalvai išgauti Ieva panaudojo ciberžolę. Paruoštame ciberžolės, acto ir vandens mišinyje išvirtus kiaušinius pamerktus reikėtų laikyti bent 10 valandų, bet Ieva pataria laikyti per naktį norint paisekti geriausią rezultatą.
Natūraliai geltonai dažyti margučiai
Mūsų talentingasis laidos šefas Tomas ruošė tobulą keptą lašišą. Sultinga, tobulo aromato ir skonio žemoje temperatūroje kepta lašiša nepaliks abejingų. Tomas ją patiekė su svieste pakepintais smidrais ir vyno padažu, labai tinka tiekti ir pastarnokų košę, kurią visiškai nesudėtingai galite pagaminti namie.
Tobula kepta lašiša
Tomas siūlo pavasarišką desertą - pieno kremą su džiovintomis uogomis. Šis gaivus desertas su puikia rūgštele skani idėja palepinti artimuosius. Paruošti visiškai nesudėtinga, nereikia daug laiko, o prireiks tik kelių ingredientų.
Pieno kremas su džiovintomis uogomis
Kitas nuolatinis laidos šefas Vylius ruošė faršo kepsnį šoninės marškinėliuose. Sotu, ypatingai gardu ir nesunku paruošti - puiki idėja pietų stalui. Vylius pataria iškepus šį kepsnį, leisti jam bent 15 minučių pastovėti ir sutvirtėti, o tuomet jau gardžiuotis. Jei mėgstate, šefas pataria faršą pagardinti kepintais svogūnais, morkomis, tarkuotu sūriu, o vietoje džiovintų slyvų galima rinktis saulėje džiovintus pomidorus ar tiesiog gardinti pagal fantazija. Bet kokiu atveju bus ypatingai skanu.
Faršo kepsnys šoninės marškinėliuose
Greitam užkandžiui, Vylius siūlo pasigaminti keptų bulvių su silke užkandėlę. Bulvės kepamos ant žarijų, tad iškepa puikaus skonio ir kvepia pasakiškai. Skani idėja, su kuria labai puiku pradėti griliaus sezoną.
Keptų bulvių su silke užkandėlė
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!