Tortai, pyragai, sausainiai ir net nostalgiški zefyrai - jei norisi gardžiai pasmaližiauti, nebūtina išlaidauti! Pristatome net 39 puikius receptus iš taupių ingredientų, iš kurių nesudėtingai išsirinks kiekvienas!
Tai paprastas, bet tuo pačiu nepaprastai skanus pyragas. Minkštas, švelnus ir pasakiškai jaukus. Kai pagalvoji, visai lengva suprasti, kodėl jis pavadintas draugystės vardu. Draugystė irgi tokia – švelni ir jauki.
Lapkričio pirmosiomis dienomis įsisukus, skubame dalintis receptais, kurie šiam mėnesiui bus tiesiog puikūs ant pietų, vakarienės stalo, o jei norisi puikaus saldėsio - rasite, ką išsirinkti. Sušildantys, kvapnūs, nesudėtingai paruošiami ir idealiai tinkantys lapkričio mėnesiui receptai - lieka tik išsirinkti ir planuoti, ką gaminsite šį mėnesį.
Ruduo - tobulas metas išsikepti gardų ir aromatingą pyragą. Šio sezono vaisiai ir daržovės, tokie kaip obuoliai, moliūgai ar morkos pyragams unikalią sultingumą ir sodrumą, fantastišką skonį ir spalvą. Kvapai, pasklidę iš orkaitės, sukuria namuose jaukumo atmosferą: cinamono, muskato riešuto, vanilės ir obuolių aromatai maloniai kutena nosį ir taip norisi lepintis kiekvienu kąsneliu. Tokiais momentais kuriami jaukūs šeimos prisiminimai, kai visi gardžiujasi puikiu kepiniu su arbatos puodeliu.
Purios spurgytės, cukruoti pyragaičiai, sausainukai su uogiene, traškūs vafliukai... Neužmirštamas vaikystės kvapas!
Moliūgų tyrė, įmaišyta į sūrio kremą drauge su prieskoniais ir kava, sukuria nuostabų aromatą ir su niekuo nesumaišomą skonį. Neverta jaudintis dėl to, kad moliūgas yra daržovė, nes desertuose jis atsiskleidžia visiškai kitomis spalvomis ir poskoniais. Kaip ir daugelis kepinių su moliūgais, taip ir šis pyragas – švelnus, rudeniškas ir labai jaukus.
Spaliui atriedėjus, skubame dalintis įdėjomis, kurios tikrai pradžiugins rudens dienomis. Gardūs desertai, gražuoliai tortai, sušildantys troškiniai, aromatingos sriubos ir dar daugiau puikių idėjų pietums, užkandžiams ar desertui.
Šis sūrio tortas labai skiriasi nuo įprasto. Visų pirma pagrindui naudojami ne sausainiai, o filo tešla, kuri kepiniui suteikia ypatingo traškumo. Graikinių riešutų bei cinamonu gardintų karamelizuotų obuolių sluoksniai ir, žinoma, ypatingai švelnus ir kreminis sūrio sluoksnis sukuria tiesiog neužmirštamą rudeninį desertą, kurį ir kviečiu išsikepti. Gabalėlis tokio pasakiško torto patiektas savaitgalį, tikrai pradžiugins visus!
Obuoliai ir cinamonu kvepiantys minkšti pyragai – neatsiejama rudens dalis. Mylimiausių sąrašo viršuje rikiuojasi minkštučiai, saldūs mieliniai kepiniai. Ar įmanoma jiems atsispirti? Niekaip! Ši mielinė pynė – nuostabi. Gausiai cinamonu pagardintas obuolių įdaras slepiasi minkštoje, burnoje sutirpstančioje cinamoninėje mielinėje tešloje.
Ir štai rugsėjis, toks kvepiantis gaiva, malonia ir jaukia šiluma, tačiau kartais ir nosį pakutenančiu stipresniu vėjo gūsiu. Pats metas kepti sausainius, gardžiausius obuolių ir cinamonu kvepiančius pyragus ir kitus gardumynus, ruošti sušildančius troškinius, sriubas ir sočius patiekalus, mėgautis ilgesniais vakarais su gardžiais užkandžiais