Pavasaris atskuba ir pradedame ruoštis Velykų šventei. Visus artimuosius vaišiname gardumynais, kurie nugulę ant šventinio stalo laukia savo eilės. O kaip tas šventinis stalas be puikaus saldumyno? Skubame dalintis idėjomis, ką gardaus galima iškepti Velykų progai. Keksiukai, pyragai, vyniotiniai, tortai, bandelės, sausainiai ir dar daugiau. Iš tiek receptų sau patinkantį suars kiekvienas! Kepkime ir mėgaukimės skonių atradimais!
Baklava - vienas populiariausių rytietiškų saldėsių iš plonyčių tešlos lakštų, riešutų ir sirupo. Mažytis gabaliukas saldutėlės baklavos, puodelis stiprios kavos ar arbatos ir jūsų diena iškart bus puikiausia! Siūlome įsitikinti ir namuose pasigaminti šį puikų desertą, dalinamės naudingais patarimais ir gardžiausios baklavos receptais!
Trupininiai pyragai tiesiog nuostabus gardumynas, kai norisi jaukumo, nostalgiško skonio ir kažko skanaus prie kavos, arbatos puodelio ar stiklinės pieno. Jie gali būti įvairūs - su varške, su uogomis, vaisiais, puikus būdas sunaudoti ir šaldymo kameroje turimas likusias vasaros gėrybes. Geriausia, kad tokie pyragai nesudėtingai paruošiami, be jokių įmantrybių, o pavyksta tiesiog puikūs.
Pastel de Nata – skamba lyg švelnios muzikos natos, o iš tiesų, išvertus iš portugalų kalbos, tai tiesiog „kreminis pyragėlis“. Pavadinimas išties tikslus, mat traškiame sluoksniuotos tešlos krepšelyje tikrai slepiasi švelnus ir aromatingas plikytas kremas, kurį galite pagardinti vanile, citrinomis ar cinamonu. Jei kada ragavote, tikrai žinote – tai pyragėliai, kurie paperka akimirksniu. Mažučiai, mieli, o svarbiausia – dangiškai skanūs!
Galette De Rois - tai sluoksniuotos tešlos kepinys, kurio viduje galima rasti riešutų frangipane kremą. Tradiciškai naudojami migdolai - būtent šie riešutai ir yra nurodyti recepte, tačiau norint, galite rinktis ir kitus mėgstamus riešutus. Taip pat ir su priedais - pyragą galite rinktis gardinti apelsinų džemu, pralinė, šokoladu ir daug kitų variantų.
Ant šventinių stalų dažnai puikuojasi įvairūs skanumynai, vieni iš jų - saldėsiai. O jie gali būti patys įvairiausi - tortai, saldainiai, triufeliai, pyragai, sausainiai, sluoksniuoti desertai, lengvi ir sudėtingesni, greiti ir tiems, kurie mėgsta pasisukioti virtuvėje.
Palydint senuosius ir pasitinkant kitus metus siūlome nustebinti artimuosius puikiais receptais. Juk susėdimas su artimaisiais, pokalbiai prie gardaus maisto jau yra tai ko reikia puikiam metų užbaigimui. Siūlome net 39 puikias idėjas - desertai, karšti patiekalai ir užkandžiai bei gėrimai. Patiekalą, kuris nuguls ant stalo, iš tokios gausos išsirinks kiekvienas.
Napoleonas“ – tortų klasika. Receptas, keliaujantis per kartas ir šeimas, jau yra tapęs dalimi mūsų istorijos. Tai vienas tų tortų, kurį sluoksniuojame išlaukę progos. Jo skonyje sutelpa gimtadienių, vestuvių, lepūniškų šeimos sekmadienių, Kalėdų prisiminimai. Vienas dangiško skonio kąsnelis – ir akimirkai užmerkę akis, galim leistis į kelionę laiku. Gal net toli, toli – į vaikystę, kai tokį patį tortą niūniuodama gamino močiutė. Tada, pirštų pagalvėlėmis nuo stalo rinkdama trupinėlius, tikrai negalvojau, kad vieną dieną tokį pat kepsiu ir aš. O jūs tik pažiūrėkit, kaip viskas pasisuko!
Dalinamės idėjomis nuo tradicinių vyniotinių, nostalgiško skruzdėlyno, gardžių obuolių pyragų ir kitų kepinių. Kviečiame atrasti savo mėgstamiausią gardumyną, pasimėgauti skoniais ir nepamirštamais aromatais!
Artėjančios Kalėdos - ne tik mielų dovanų bei žaliaskarių eglučių, bet ir šventinių kepinių metas. Brandinti Kalėdiniai pyragai yra išskirtinis gardumynas, pasižymintis sodriu skoniu ir nuostabiu aromatu. Šie pyragai kepami su daugybe džiovintų vaisių, riešutų, prieskonių, tačiau ypatingą skonį jiems suteikia net iki dviejų mėnesių trunkantis brandinimas.