Nostalgiški saldumynai - 42 jaukūs vaikyste kvepiantys receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-06
Nostalgiški saldumynai vaikystės
@ Shutterstock

Purios spurgytės, cukruoti pyragaičiai, sausainukai su uogiene, traškūs vafliukai... Neužmirštamas vaikystės kvapas!

Pasiilgote vaikystės skanėstų, o gal su jais norite supažindinti savo vaikus? Siūlome net 42 puikius receptus, kurie Jums primins saldžius vaikystės skonius!

 

Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kurį labai paprasta paruošti - nereikia jokių ypatingų ingredientų ar būti patyrusiu virtuvės meistru! Pyragas su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar tieksite šiltą su kaušeliu ledų, atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Maži senoviški plikyti sausainiai – štai kur slepiasi vaikystės nostalgija.  Minkštučiai, drėgni, burnoje tirpstantys sausainiai negalėtų palikti abejingų – meilė nuo pirmojo sausainėlio man atrodo pats tikėtiniausias šios istorijos scenarijus.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai čirviniai blynai - širdelės, visai kaip vaikystėje. Labai skanūs ir šilti su uogiene, jogurtu ar net ledais, ne mažiau skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Justina dalinasi labai labai skanių varškės spurgų receptu. Kai prasideda ruduo ir šalta, labai norisi to jaukaus maisto. O spurgos kaip tik tokios.

Receptą rasite čia.

Desertų klasika! Juk dažniausiai genialumas slypi paprastume... Šis tinginys pavyksta tiesiog puikiai - gerai sustingsta, bet nėra sausas. Tikras vaikystės skonis! Kad tinginys būtų minkštas, nepadauginkite sausainių, patariame kuo tiksliau laikytis recepte nurodytų proporcijų ir maloniai nustebinti savo artimuosius.

Receptą rasite čia.

Iš šios tešlos kepti grybukai ypatingai kvapnūs ir gardūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus nuostabiai kvepės visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Keksas lygiai toks pats, kokį kepdavo mamos mūsų vaikystėje! Autorė receptą rado senojoje receptų knygoje GOST. Keksas drėgnas, minkštutėlis, sviestinis, pagardintas saldžiomis razinomis... Gabalėlis kekso tobulai dera prie puodelio arbatos ar kavos!

Receptą rasite čia.

Traškus, lipnus ir taip primena vaikystę! Tešlą kočiokite kuo ploniau, taip gabalėliai bus dar traškesni, o kartu ir skanesni! Jeigu mėgstate, pabarstykite aguonomis, taip ant Jūsų skruzdėlyno atsiras ir skruzdėlyčių! Skanaus!

Receptą rasite čia.

Purūs ir labai minkšti žagarėliai, kuriuos mažieji ne tik labai mėgsta ragauti, bet ir pagelbėti ruošti. Iškepusias auseles barstome cukraus pudra. 

Receptą rasite čia.

Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis su karamelizuotu kondensuotu pienu. Papildomai labai tinka į šį skanėstą įmaišyti porą saujų pasmulkintų riešutų arba saulėgrąžų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trapūs, burnoje tirpstantys vaikystės sausainiai! Tikriausiai nemaža dalis jų gardumo slypi formoje, tačiau, jeigu neturite mėsmalės su specialiais antgaliais, galite tešlą tiesiog atsargiai iškočioti ir pjaustyti norimos formos sausainukus. Tai senas, originalus ir laiko patikrintas sausainių receptas.

Receptą rasite čia.

Traškūs senoviniai vafliukai, visai kaip pas močiutę vaikystėje! Saldūs, sviestiniai ir tiesiog tirpsta burnoje. Iškepusius, dar šiltus susukite į vamzdelius, nes vėsdami jie pradeda stingti ir darosi traškūs!

Receptą rasite čia.

Labai senas labai labai skanių sausainių receptas! Šiuos sausainius kepdavome su mamytėmis, o dabar galime palepinti ir savo mažuosius, draugus ar priminti jaunystę mamoms! Receptas puikus ir tuo, kad jam tinka bet kokia uogiene, kokios turite. Dalį sausainių galite tepti vienokia, dalį - kitokia ir turėsite visą asorti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Puikus keksas tiesiai iš vaikystės. Kepamas su balto šokolado lašeliais, bet galima dėti ir razinų, riešutų ar džiovintų spanguolių - su kuo labiausiai mėgstate, o galbūt susigundysite išbandyti visus variantus ir kaskart ragausite vis kitokį keksą.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio medaus tortas su citrininiu grietinės kremu - visai kaip vaikystėje! Medų šiam tortui galite naudoti tiek natūralų, tiek dirbtinį. Tortą rekomenuojame bent kelioms valandoms, o geriau ir visai nakčiai pastatyti į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremo ir visi skoniai tobulai susimaišytų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar visgi įmanoma nostalgiškus minkštus zefyrus paruošti namuose? Tikrai taip! Jei atidžiai įsiskaitysite į receptą ir visus straipsnio pabaigoje surašytus pastebėjimus bei patarimus, pamatysite, kad galiausiai tai net nėra labai ilgas ar labai sudėtingas procesas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Saldainiai pagal šį receptą pavyksta labai skanūs. Žinoma, maišymas užtrunka, bet tikrai verta. Irisai tąsūs, tokie senoviški ir labai primenantys vaikystę.

Receptą rasite čia.

Grietiniečius turbūt daugelis pamena iš vaikystės - trapios tešlos pyragėlis su švelniu varškės įdaru, kąsnelis po kąsnelio svajingai ištirpsta burnoje... Paruoškite jų savo artimiesiems ir mėgaukites drauge!

Receptą rasite čia.

Vos dviejų ingredientų skanėstas! O ir paruošti užtruks vos kelias minutes, vaflinio deserto skonis - nuostabus! Reikės tik trupučio kantrybės sulaukti, kol vafliai pastovės ir sustings.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal senovinį receptą. Grybukus pažįsta ir mėgsta tikriausiai daugelis mažylių ir suaugusių! Minkštučiai gražuoliai su saldžiu glaistu ypač tinka šventinei nuotaikai sukurti, jų galite išsikepti ir didžiosioms metų šventėms, ir  nuotaikingiems vaikų gimtadieniams!

Receptą rasite čia.

Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių, tad puikiai tiks jų nevalgantiems! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Meduolių prieskoniai sausainians kavau tinka, bet jeigu norisi visiškai nostalgiškai, galima ir be jų arba galima keisti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai gardūs vafliai - traškūs, kvapnūs, labai panašus į tuos, kuriuos skanaudavome vaikystėje... Susukite būtinai dar šiltus, nes vėsdami jie tampa trapūs ir trupa. Siūlome pasigaminti ypatingą skanumyną - vaflius susukti į kūgius ir į vidų dėti kaušelį ledų!

Receptą rasite čia.

Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur nesuklysti begaminant. Liucija detaliai aprašo visą receptą ir dalinasi naudingais patarimais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, rūgštesnę, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, didelis.

Receptą rasite čia.

Ypatingas gardėsis, kurio šaukštelis labai tinka prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Paruošti labai paprasta, o ragauti labai gardu!

Receptą rasite čia.

Tikras ir laiko patikrintas bulvyčių receptas. Jeigu norite autentiško skonio, reikėtų jas daryti būtent su biskvito trupiniais. Bet jeigu jų neturite, tiks ir sausainiai iš pakelio. Skonis gausis šiek tiek kitoks, bet irgi labai labai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vaikystės skonio pertepti vafliai, kokius ruošdavo mamos ir močiutės. Receptas tikrai labai paprastas, pavyks ir pradedantiesiems virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Šie sausainiai mintimis nukels į mokyklos laikus! Trapios "smėlinės" juostos, perteptos uogiene (rinkitės mėgstamiausią) - sunku atsispirti...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Gaminant naminį šimtalapį prireiks ir šiek tiek pastangų, ir laiko, tačiau rezultatas viską atperka! Šimtalapiui būtinai naudokite natūralų sviestą, taip jis bus labai gardus! Ragaukite palaikę dvi ar tris dienas, kad visi sluoksniai spėtų persigerti. Pasakiškai skanu su stikline pieno!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Traškius, cukruotus riestainius vaikystėje tikriausiai yra ragavę daugelis. Mums jie labai primena mokyklos valgyklą ir niekur kitur tokių netenka paragauti! Pagaminti juos labai paprasta ir nesudėtinga, o skonis puikus - tiks ir prie stiklinės pieno, ir prie puodelio kvapnios arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Vaikystės saldainius gaminame namuose - kas gali būti smagiau? Jei juos mėgstate, būtinai išbandykite! Nereikės nei įmantrių ingredientų, nei gausybės puodų, tik šiek tiek kantrybės "sukonstruoti" šiuos skanėstus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai gražūs, labai minkšti, labai kvapnūs ir, be abejo, labai skanūs sausainukai "Voveraitės". Rekomenduojame šį receptą pasižymėti ir būtinai prisminti prieš žiemos šventes!

Receptą rasite čia.

Ar dar pamenate, kaip močiutės ruošdavo tešlą ir į ją mirkydavo paslaptingą strypelį su snaigės antgaliu? Snaigės labai skanios, todėl tikriausiai nuo stalo išgaruos dar šiltos, bet jei spės atvėsti, galite pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios, minkštos bandelės visai kaip vaikystėje! Tešla, minkant, gali pasirodyti lipnoka, bet ji bus mažiau lipni, kai pakils, tad nepasiduokite pagundai berti daugiau miltų, kitaip bandelės iškeps kietos. Papildomai po varške galima dėti šaukštelį mėgstamos uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vieniems voveraičių grybus, o kitiems roželes primenantys, traškūs žagarėliai. Nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu dar šilti, o jei spės atvėsti, labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Paprastučiai, trapučiai, skanučiai, lengvučiai ir visokie kitokie "učiai"!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai visi vaikystėje yra ragavę šių puikių sausainių! Trapi, smėline vadinta tešla ir traškūs riešutukai taip puikiai dera prie puodelio šiltos arbatos... Recepto autorė Alina savo puikiu receptu kviečia pasinerti į vaikystę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

"Dainavos" tortas tiesiog tobulas! Kiaušinius patariama "pabrandinti", nes švieži kiaušiniai yra trapesni ir lengviau sukrenta. Taip tortas bus tikras ir autentiškas, bet ir be šio žingsnio tortas bus labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Be galo skanus ir greitas! Šį puikų tortą rekomenduojame išbandyti visiems, jis tiks bet kuriai šventei ir tiesiog prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Tortas tikrai pasakiškai skanus, su švelniu plikytu kremu. Tortą galite puošti tešlos trupiniais ar smulkintu šokoladu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardūs, traškūs ir beprotiškai vaikyste kvepiantys sausainiai! Juos dažniausiai vadindavo švilpukais, nes vaikai, išvalgę kremą, prieš suvalgydami sausainį, per jį žaismingai švilpaudavo. Puraus baltyminio kremo skonis nukelia tiesiai į vaikystę... Sausainius tiesiog būtinai apiberti cukraus pudros sniegeliu ir pavaišnti ir savo mažuosius smaližius!

Receptą rasite čia.

Nuostabūs riešutėliai su saldžiu karameliniu įdaru - šis skanėstas patiks ir mažiems, ir dideliems! Juo rekomenduojame ne tik mėgautis patiems, bet ir dovanoti artimiesiems - tokia rankų darbo dovanėlė pradžiugins smaližius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Labai greitai pagaminami tradiciniai sviestiniai sausainėliai. Trapūs, saldūs ir tiesiog neatsivalgomi, ypač jei ragaujate su stikline pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Labai paprastas ir labai skanus Skruzdėlynas kiek kitaip - iš minkštučių tešlos gabalėlių ir su karameliniu padažu. Skanėstas tikriems smaližiams! Puošti galite aguonomis, razinomis ar skanauti nepuoštą - skanu bus ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puikus tortas su lengvu kremu, kuris tikrai nėra pernelyg saldus, tad, jei mėgstate saldžiau, recepto autorė pataria berti daugiau cukraus! Kremą tortui būtinai ruoškite laikydamiesi recepto rekomendacijų, taip jis bus purus ir puikios tekstūros!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Minkštas, mielinis, purus ir putlus pyragas smaližiams. Ypač tinka šaltiems orams atsiriekti gabalėlį šilto pyrago prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai, purūs ir labai minkšti rageliai - bandelės. Tobulai dera prie puodelio arbatos ar stikline pieno. Labai tinka ruošti tiek su sezamo sėklomis, tiek su cinamonu. Labai kvapnu!

Receptą rasite čia.

Sviestinė tešla, uogienės sluoksnis ir kakavinis kondensuoto pieno kremas. Ar pamenate šį skanėstą? Džemą galite naudoti bet kokį mėgstamiausią, bet mes rekomenduojame rinktis iš rūgštesnių - vyšnių, spanguolių ar aviečių, rūgštelė išryškins kakavos kremo saldumą ir papildomai patobulins pyrago skonį.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Age
2020-10-07 14:14
Tai ne rinkinys receptų, tai turbo laiko mašina ATSAKYTI
Irena
2020-10-06 20:15
O ... kokia nostalgija!!! Visi tie produktai per mano rankas perėję,senų laikų konditerijos ceche.Ačiū,kad priminėte. ATSAKYTI
Liepa
2018-05-29 19:44
Šie kėliniai tikrai primena vaikystę ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital