Lapkritį pasitinkant - 43 sušildančių receptų idėjos

2023-11-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Lapkričio receptai
@Shutterstock

Lapkričio pirmosiomis dienomis įsisukus, skubame dalintis receptais, kurie šiam mėnesiui bus tiesiog puikūs ant pietų, vakarienės stalo, o jei norisi puikaus saldėsio - rasite, ką išsirinkti.

 

Sušildantys, kvapnūs, nesudėtingai paruošiami ir idealiai tinkantys lapkričio mėnesiui receptai - lieka tik išsirinkti ir planuoti, ką gaminsite šio puikaus rudens mėnesio dienomis.

 

Kugelį kepti su vištiena yra gana įprasta – lietuvių virtuvėje sotus bulvių ir mėsos derinys yra mėgstamas nuo seno. Bulvių tarkiais kepimo inde yra užpilamos vištos šlaunelės, maltos mėsos kukuliukai, taip pat – sparneliai. Dažniausiai vištos dalys iš pradžių yra apkepamos atskirai (orkaitėje ar keptuvėje), bet pamėginkite kitaip – prieskonių įsigėrusius sparnelius išdėliokite kepimo inde ir užpilkite tarkiais neapkeptus. Jie išsitroškins kugelio kepimo metu, nuo išskirtų riebalų kugelis bus dar minkštesnis ir puresnis, o mėsa nuo kauliukų nirs be menkiausių pastangų. Naudojau 23x33 kepimo formą.

Receptą rasite čia.

Šis pranoks visus iki šiol gamintus, pamatysite! Toks kremiškas, kad atrodo, jog tirpte tirpsta burnoje. Labai rekomenduojame išmėginti šį receptą ir pasidalinti įspūdžiais. Beje, jei sūrio pyragus mėgstate tvirtesnius, į kremą galite įmaišyti 2-3 v.š. kukurūzų krakmolo arba miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Išlaukę laisvesnio savaitgalio, suplanuokite pusryčius lyg šventę. Išsikepkite rudeniškiausių bandelių – mielinių cinamoninių ritinėlių su obuoliais. Cinamono ir obuolių derinys jau savaite vertas dešimties balų, o įsukus juos į minkštą, purią mielinę tešlą, tai – dievų maistas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Tokia rudeniškai žavi, spalvinga ir sušildanti sriuba. Daug daržovių, mėsytė, švelnumo suteikianti grietinėlė yra viskas, kas padaro šią sriubą nuostabia. Idėja pietums ar vakarienei visai šeimynai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabiai žavus pyragas, kuris tikrai pradžiugina kiekvieno akį. O geriausia, kad ne tik puiki išvaizda, bet ir skonis. Dviejų spalvų biskvite paskendę obuoliukai, su puria grietinėlės ir maskarpones kepure, kuri kažkuo primena minkštus ledus. Visas šis džiaugsmas aplietas šokoladu, kuris suteikia dar vieną skonio natą ir sukuria nepamirštamą derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Galima skanauti su gvakamole, salsa, česnakiniu padažu ar kitu mėgstamu, bet gardu ir tiesiog be nieko papildomo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Ar kada pagalvojot, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų.

Receptą rasite čia.

Šis indiško tipo karis yra mano absoliutus mūsų numylėtinis, kiekvieną šaltą sezoną gaminamas bent keletą kartų ir visada visada sulaukiantis beprotiškai daug liaupsių. Paragavę suprasite, kodėl. Beje, šis receptas sukurtas garsios kulinarinių knygų autorės Melisos Clark, tad net neabejokite, kad jis tobulas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šokolado, moliūgų ir cinamono derinys – rudeniškas, labai jaukus. Ypač, kai visi produktai susirinka minkšto šokoladinio braunio gabalėlyje. Tai desertas, žavus tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Kvapnus, saldus ir tobulai skanus prie puodelio nesaldintos kavos.

Receptą rasite čia.

Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Ypatingi virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru ir padažiuku - neįmanoma atsispirti.

Receptą rasite čia.

Tokios mišrainės yra visiška klasika, kuri tinka ne tik kasdienai, bet ir šventėms. Na ir ši tikrai verta liaupsių - greitai paruošiama, vos iš kelių ingredientų ir puikiai subalansuoto skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši vištiena tiesiog fantastiška. Tokia skani, kad sūrį nuo kraštų tiesiog norisi graibstyti pirštais! Jei mėgstate vištieną ir sūris bei majonezas jūsų negąsdina, labai labai stipriai rekomenduoju. Super paprasta pagaminti, vos keli ingredientai, o nuostabiai tinka ir ypatingesniems pietums,  ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiuo receptu norime sugriauti mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Kaip papasakosime šiame video recepte, šviežiai raugintų kopūstų galima labai paprastai bei greitai pasiruošti net ir pusės litro stiklainuką.

Receptą rasite čia.

Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir nuostabių spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose.

Receptą rasite čia.

Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, behe, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika. O šis receptas puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite greitai, vos per 30-40 minučių. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotiems pietums ar vakarienei! Puikaus skonio ir tekstūros blyneliai, kuriuos labai garu tiekti su grietine, graikišku jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o mes šį kartą siūlome paragauti bulvių dubenėlių su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, galite ruošti didelį dubenį ir sumaišyti su padažu prieš pat patiekiant.

Receptą rasite čia.

Kreminių ir sūriu gausiai gardintų makaronų mėgėjams šis rudeniškai sotus receptas tikrai patiks! Tiek kremiškumo, jaukumo ir skonio viename inde - na tiesiog neįmanoma atsisakyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra vienas gardžiausių. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus patiekalas, kuris tiks gardiems pietums ar vakarienei su artimaisiais. Karis pavyksta sotus, gardus ir spalvingas. Labai skanu valgyti tiek vieną, tiek patiekti su virtais ryžiais ar ryžiniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštučiai, drėgnučiai, moliūgu ir prieskoniais kvepiantys biskvitai, kavos su romu sirupas, karamelinis maskarponės kremas, baltasis šokoladas ir graikiniai riešutai -  visa tai sukuria neužmirštamą rudeninį desertą.  Gabalėlis šio skanaus torto tikrai pradžiugins šeimą ar draugus! O kad šį gardumyną paruošti būtų dar paprasčiau, paruošėme ir išsamų žingsnis po žingsnio receptą, kuriuo vadovaujantis tortas pavyks puikus net ir gaminant pirmą kartą. 

Receptą rasite čia.

Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim. Suteikti virtoms bulvėms antrą šansą labai paprasta – iš jų (ar iš bulvių košės) labai paprastai galime išsikepti puikių pikantiškų blynelių.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai kukuliai, kurie maudosi puikiame kreminiame padaže. Ar galima tokiam patiekalui atsispirti? Tikrai sunkiai. O ir nereikia - paruošti paprasta, ilgai netruks, bet gardžiais pietumis ar vakariene mėgausis visa šeima.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti galima rinktis konservuotus kukurūzus ir saldžiąją papriką, bet galima keisti kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves ir mėgautis jaukia vegetariška vakariene. Beje, nenustebkite recepte pamatę razinas - jos labai dažnos Maroko virtuvėje, bet jeigu jų nemėgstate, galite praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Tai minkštos tešlos, labai soti, sūriu pripildyta duonelė, kurios įvairios variacijos kepamos skirtingose Gruzijos dalyse. Siūlome išmokti kepti Imeruli chačiapurį, vieną iš žinomiausių ir labiausiai mėgstamų chačiapurių, kurio skonis tikrai nukels į vaišingąjį Kaukazą.

Receptą rasite čia.

Bulvių ir moliūgų kugelis – lengvesnis, švelnesnis, turi moliūgams būdingo salsvo poskonio. Prieš kepdami šį kugelį, atkreipkite dėmesį, ar bulvės bei moliūgai nėra labai vandeningi. Jei taip, prieš kepdami nuo tarkių nupilkite porą samčių perteklinio skysčio. Kaip ir bet kokį kugelį, patiekti jį galite su įvairiais padažais. Čia labai tinka tiesiog riebi, kokybiška grietinė – sodrus jos skonis ir gaivumas puikiai papildo švelnų kugelio skonį.

Receptą rasite čia.

Taip raugintos morkų juostos - idealus variantas, kai norisi raugintų produktų turėti greitai. Jos gardžiai įrūgsta per 4-5 dienas. Tokiu pačiu receptu galima raudinti ir burokėlių juostas, jis tinka ir kitokioms šakninėms daržovėms. Beje, suvalgius į tą patį sūrymą galima vėl merkti naujas juostas ir jos įrūgs dar greičiau. O jei į burokėlių juostų sūrymą įmerksite morkų juostas, skonis ir spalva bus dar įdomesni.

Receptą rasite čia.

Tikrai nuostabaus skonio obuolių pyrags. Sodraus skonio, drėgnas, pagardintas tobulai kremišku įdaru. Šį pyragą norisi valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tikra priklausomybė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Troškinys, lyg ir vaikystės, - šildantis ir sotus, su iki minkštumo ištroškinta kiauliena ir burnoje sutirpstančiais virtų bulvių gabalėliais. Papildomai troškinį galite pagardinti pievagrybiais, moliūgų ar cukinijų kubeliais, konservuotomis pupelėmis. Troškinys labai gardus ir vienas, bet jei norite patiekalui suteikti šiek tiek gaivumo, patiekite su dosniu šaukštu grietinės ar graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.

Minkštos, putlios ir purutės bandelės pagal Liucinos Rimgailės receptą. Jos puikios su puodeliu vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Jei norite, kad vakarienė būtų ypatingai skani ir atrodytų žavingai, bet nereikėtų ilgai suktis virtuvėje, šie meksikietiškų enchiladų įkvėpti tortilijų suktinukai yra tobula išeitis. Jie yra sodraus skonio, spalvingi, sotūs, tačiau drauge neapsunkinantys, o paruošite vos per 20 minučių, tada keliolika minučių orkaitėje ir nuostabus patiekalas garuos ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, pagardinus fetos ar ožkos sūriu. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Papildomai galite pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvinių blynų įdaras, kuris maloniai nustebins susirinkusius prie stalo. Labai skanūs, sotūs, nesudėtingai paruošiami. Idealus būda sunaudoti turimus kopūstus ir vištieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, o tiekti labai tinka su ryžiais ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kvapnios, minkštutėlės ir labai gardžios bandelės - plėšomas pyragas! Įdarui galite naudoti šoninę, lašinukus ar ruošti ir su kitokiais - morkomis, prievagrybiais, raugintais kopūstais, sūriu ar... kuo tik užsimanysite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital