Morkų biskvitai čia papildomi apelsino žievele, lazdyno ir migdolų riešutais bei kokosų drožlėmis. Šie nuostabūs auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu kremu ir tobulu, šilkiniu kreminio sūrio ir varškės kremu. Šis tortas nuostabiai drėgnas ir minkštas, visai ne per saldus, o skonis - pasakiškai geras. Maža rekomendacija - leisti tortui pastovėti šaldytuve vieną-dvi dienas. Tai leis biskvitams dar labiau prisigerti sirupo, o visiems skoniams labiau susilieti.
Kokosinis varškės apkepas į virtuvę įneš truputėlį tropikų nuotaikos, bananinis – patiks smaližiams ir tiems, kurie ieško sveikesnių receptų, o štai pikantiškas varškės apkepas tikrai nustebins labai gardžiu, bet visai kitokiu skoniu.
Kvapnus bandelių aromatas, sklindantis iš virtuvės, praskaidrina dieną ir suteikia namams jaukumo. Šiame straipsnyje rasite įvairių bandelių receptų - nuo tradicinių varškės įdaro bandelių iki aguonų skonio, mielinių ir dar daugiau. Bandelės - tai ne tik desertas ar užkandis, tai dalis šeimos kuriamų tradicijų, kurios sujungia artimuosius prie bendro stalo, o namines bandeles skanauti taip gardu.
Cepelinai - tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas, sotumu ir neįprasta forma gąsdinantis užsieniečius, tačiau toks artimas ir malonus lietuvių gomuriui. Bulvių kukulius su mėsa lietuviai, išmokę iš vokiečių, pradėjo lipdyti tik prieš 100 metų, tačiau šis patiekalas netruko išpopuliarėti. Šiandien egzistuoja gausybė cepelinų variacijų - žalios bulvės ne tik trinamos, bet ir tarkuojamos, maišomos su virtomis arba su varške, manų kruopomis, formuojami cepelinai su įvairios mėsos, varškės, grybų įdarais. Jūsų dėmesiui - naudingi patarimai, tradicinių cepelinų receptas bei keletas paragavimo tikrai vertų jų variacijų!
Tai paprastas, bet tuo pačiu nepaprastai skanus pyragas. Minkštas, švelnus ir pasakiškai jaukus. Kai pagalvoji, visai lengva suprasti, kodėl jis pavadintas draugystės vardu. Draugystė irgi tokia – švelni ir jauki.
Skanutėlis desertas dideliems ir mažiems smaližiams visai nereiškia valandų praleistų prie orkaitės!
Vasara tai puikus metas žaisti skoniais! Kai galime mėgautis gausybe šviežių ingredientų, tai tiesiog idealus metas eksperimentuoti su užtepėlėmis. Įsivaizduokite humuso subtilų skonį, kremišką namų gamybos sūrelį ar gaivią varškės užtepėlę ant duonos riekelių. Bet kuri užtepėlė gali tapti tikru hitu Jūsų namų virtuvėje, kuri nuostabiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ir artimųjų susibūrimui.
Visuomet norisi tiek užsukusius svečius, tiek namiškius nustebinti kuo nors skaniu ir ypatingu! Velykos tam itin puiki proga! Geriausiai tam tiks varškės tortas ar pyragas. Siūlome išsirinkti savo mėgstamiausią iš net 42 mūsų atrinktų ir išbandytų receptų. Skanių eksperimentų!
Jeigu mėgstate bananus, tačiau pabodo juos valgyti tiesiog vienus pačius, siūlome iš jų ką nors pasigaminti! Galbūt nustebsite, bet jie tinka ne tik desertams, kur dažnai atstoja cukrų, ne tik pyragams, kuriems suteikia kreminę konsistenciją, bet ir kitokiems patiekalams!
Apkepus tikriausiai mėgsta daugelis, o jų įvairovė tiesiog užburia - saldūs varškės, sotūs bulvių, su mėsa, visa gausybe daržovių, su kreminiu padažu...