Nekepti skanėstai - 43 nesudėtingi ir labai skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-11-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Nekepti saldumynai desertai
@Shutterstock

Nekepti saldumynai tikras džiaugsmas skubantiems ir nenorintiems virtuvėje praleisti daug laiko kepant, verdant ir varstant orkaitės dureles. Tokių receptų privalumai - paprastumas, greitis ir fantastiškas skonis. Pagaminti galima labai daug puikių gardumynų, kuriais pasimėgaus tikrai kiekvienas - elegantiškų šokoladiniai trufeliai, spalvingi vaisių desertai, nostalgiški skanėstai ar žavingi pyragai... 

Skubame dalintis idėjomis, iš kurių sau labiausiai patinkančią išsirinks kiekvienas.

Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ir kaisti orkaitės, šis pyragas yra išsigelbėjimas - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, tereikia luktelėti iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduojame.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose užaugusių amerikiečių. Čia susijungia Amerikoje populiaraus ledų deserto Banana split skoniai pyrage! Pyragas itin mėgstamas, nes paruošiamas labai greitai, patiekti galima baveik iš karto ar palaikyti šaldytuve, o jo tekstūra lengva, kreminė ir švelni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pyragui pagaminti užtrukome vos pusvalandį. Po to reikėjo tik šiek tiek luktelti, kol skanėstas sutvirtės šaldytuve. Žinoma, pats pats skaniausias šis pyragas pastovėjęs šaldytuve per naktį - tada skoniai geriausiai susigeria, bet jeigu valgytojai nekantrūs, tikrai pakaks ir 2-3 šaltų valandų. Šis pyragas iš sotesnių, jo pakanka nedidelio gabalėlio.

Receptą rasite čia.

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kuris patiks visiems obuolių mėgėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sausainių, keptų obuolių ir vanilinio pudingo sluoksnius klokite vienas ant kito. Galiausiai, viršų dosniai apliekite karamele. Leiskite pastovėti šaldytuve bent kelias valandas ar geriausia, per naktį. Ar galite įsivaizduoti, kokio skanumo bus tas išlauktas deserto gabalėlis ryte? Pasakiško!

Receptą rasite čia.

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos - juodieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės. Arba galite įberkite gabalėliais pasmulkintų vaisių kaip kad persikų ar abrikosų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamas, skanus ir saldus desertukas, puikus receptas rudens popietei.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis ir nesudėtingai pagaminamas varškės sūris - pyragas, puikiai tinkantis savaitgalio pusryčiams ar gaiviam desertui! Paragavę šio skanėsto, pirktinio tikriausiai nebenorėsite. Gardžių eksperimentų!

Receptą rasite čia.

Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jis ruošiamas su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Skanus torto gabalėlis, kvapnios arbatos puodelis - tobulas derinys... Šiam tortui pagaminti nereikės orkaitės, bet turėsite įjungti viryklę. Šis sūrio tortas sužavės savo skoniu, paprastumu.

Receptą rasite čia.

Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.

Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši tiramisu versija gaivesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Šis desertas – paprasta ir greita idėja visiems tiems kartams, kai biskvitai iškepa su nereikalingu kalneliu, arba – kai lėkštelėje lieka kelios riekelės jau spėto atsivalgyti kekso ar pyrago. Atrodytų, ką jau čia benuveiksi su tais keliais gabalėliais biskvito, tiesa? Tuomet šis receptas jums – priminimas, kad viskas yra įmanoma, o biskvito, kekso ar pyrago likučiai visada gali tapti idėja naujam desertui. Stiklinėse sluoksniuoti desertai neįpareigoja laikytis recepto labai tiksliai. Prie karamelinio biskvito likučių čia puikiai dera bananai ir „Rududu“, tačiau tai tik vienas variantas iš daugelio. Bananus galite keisti keptais obuoliais, persikais ar abrikosais, o gal šviežiomis uogomis (priklausomai nuo to, koks sezonas už lango). O štai šokoladinio biskvito likučiai idealiai tiks sluoksniuoti mažiesiems „Juodojo miško“ desertams iš maskarponės kremo, vyšnių ir biskvito gabalėlių.

Receptą rasite čia.

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Greita ir taupi idėja gaiviam desertui! Receptas visai paprastas, ingredientų nedaug, o skonis papirks visus želė grebėjus ir smaližius! Puošti galima riešutų, pvz., kokosų, drožlėmis ar tiesiog cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas, kurį galima ruošti tiek su šviežiomis, tiek su šaldytumis uogomis. Šiame recepte naudojamos vyšnios, bet taip pat tiks ir kitokios mėgiamos uogos ar net konservuoti vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Gaivūs, veganiški kivių saldainiai. Saldainiai tikrai labai gaivūs, patiks mėgstantiems kivius. Į vidų papildomai tinka dėti po riešutėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.

Receptą rasite čia.

Ypatingai gardus, spalvingas desertas, kuris papuoš vaišių stalą. Desertas pavyksta labai gaivus ir labai labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Greitai pagaminamas tiramisu desertas puikiai papuoš šventinį stalą ar nudžiugins kita proga. Labai skanus ir tirpstantis burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Kremiškas, švelnus ir labai labai skanus nekeptas jogurtinis maskarponės tortas. Aušra tortą puošė braškėmis, bet labai skanus ir papuošimų!

Receptą rasite čia.

Labai skani ir daili veganiška sūrio pyragėlių alternatyva, kuri tikrai patiks ir visavalgiams. Saldiklio kiekį drąsiai galima koreguoti pagal save bei naudojamų uogų saldumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Lengvas kaip debesėlis, minkštutis, tekstūra kažkuo primenantis tiramisu, o skoniu - ledus. Mums šis tortas yra NEREALUS, numylėtas ir gamintas ne kartą ir ne du. Pagal šį receptą pagamintas eklerų tortas yra labai kremiškas!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja smaližių vaišėms! Šis puikus ir tuo, kad jam nereikės kepti biskvito, todėl pavyks net ir pradedantiesiems virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus, sotus, sveikesnis "Twix" tipo šokoladuko desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti!

Receptą rasite čia.

Paprastas, lengvai ir nesudėtingai paruošiamas, bet nepaprastai skanus ir gaivus tortukas. Tortas ne tik labai skanus, bet ir ypatingai puošniai atrodo.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabiai kremiškas, labai karamelinis ir labai skanus tortas. Jam net nereikės orkaitės! Jei Jūsų ir Jūsų artimieji mėgsta karamelinius skanėstus, šį tortą ypatingai rekomenduojame. Papuošti galima ne tik karamelizuotu kondensuotu pienu, bet ir riešutais, tirpintu šokoladu ar visai nepuošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus ir galima sakyti akimirksniu pagaminamas karamelinis vaflių desertas. Sumaišei, sutepei ir viskas! Jeigu mėgstate vaflių sluoksniuočius, šis jums tikrai patiks, pamatysite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Paprastai paruošiamas pyragas be jokių įmantrių ingredientų, o pavyksta labai skanus. Idealus prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Paprasčiausiai puikus varškės tortas, kurį smagu ruošti ir dar smagiau ragauti! Želė rinkitės mėgstamo skonio, jei norite, galite puošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Gaivu, labai dailu ir skanu! Puikus desertas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šio deserto nereikės kepti, o pagaminimui prireiks vos 3 ingredientų! Jei mėgstate gaivius desertus, šis idealiai tiks, o ir pavyksta labai gardus ir patiektas ant stalo atrodo labai puošniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Tortas, kai tingisi ar nėra laiko kepti biskvitą, o norisi kažko saldaus ir gaivaus. Tortą galima ruošti su pirktiniais plikytais sausainiais arba jų išsikepti namuose.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital