Fritata (it. frittata) yra itališkas, dažniausiai keptuvėje apkepamas ir orkaitėje baigiamas kepti, purus omletas su įvairiais priedais: sūriu, daržovėmis, grybais, mėsa, tiks net duonos gabaliukai, sauja virtų makaronų ar ryžių. Tai paprastas, pigus, greitas, sotus ir labai praktiškas patiekalas, nes galima sunaudoti įvairius likučius, be to šis omletas skanus net ir atvėsęs. Galime jam pažerti ir dar daugiau komplimentų, tačiau siūlome išbandyti ir įsitikinti patiems - pasinaudokite mūsų patarimais bei receptais ir esame tikri, kad fritata jūsų namuose dažnai svečiuosis!
Pavasaris atskuba ir pradedame ruoštis Velykų šventei. Visus artimuosius vaišiname gardumynais, kurie nugulę ant šventinio stalo laukia savo eilės. O kaip tas šventinis stalas be puikaus saldumyno? Skubame dalintis idėjomis, ką gardaus galima iškepti Velykų progai. Keksiukai, pyragai, vyniotiniai, tortai, bandelės, sausainiai ir dar daugiau. Iš tiek receptų sau patinkantį suars kiekvienas! Kepkime ir mėgaukimės skonių atradimais!
Valetino diena jau čia pat! Ką greito, nesudėtingo ir labai skanaus galima būtų paruošti palepinti savo saldųjį Valetiną? Keksiukų!
Daugiau gaminkime namuose ir darykime tą nesudėtingai - patiekalai be didelių įmantrumų ar prabangių ingredientų, šokoladiniai keksiukai, kuriems nereikės nei pieno, nei sviesto, grikių ir kitų kruopų, bulvių patiekalai ir dar daugiau, kad pietūs ir vakarienės namuose būtų skanūs ir ne nuobodūs.
Kiaušiniai - universalus produktas, kuris skanis ir pats vienas, ir gali tapti puikiu papildančiu ingredientu ar net patiekalo pažiba! Tikriausiai dažnas kiaušinį išsikepa ar išverda pusryčiams, įmuša kelis į kotletams ruošiamą mėsą, pasimėgauja Velykiniu margučiu... O ar esate ragavę populiariojo pusryčio patiekalo - Benedikto kiaušinių, kepė kotletus iš virtų kiaušinių ar net ruošę kiaušinių vyniotinį?
Metai buvo kupini skanių akimirkų, atradimų ir nuostabių idėjų. Šie receptai tikrai pelnė skaitytojų teigiamą vertinimą ir buvo pamėgti daugelio. Ir tikrai nenuostabu kodėl. Jie ne tik paruošiami nesudėtingai, nėra įmantrūs, bet tokie žavūs, gardūs ir puikūs, kad surado savo vietas ant daugelio stalų ir tikrai dar daugelį palepins tais įsimintinais skoniais. Nuo desertų iki karštų patiekalų - sau tinkamą receptą ras kiekvienas.
Koks gi ruduo be obuolių? Neįmanomas ir neįsivaizduojamas! Cinamonu ir vanile pagardinti purūs obuolių pyragai, keksai ir keksiukai – saldi rudens klasika. Kai jų iškepsite dešimtis ir imsite žvalgytis kitų obuolinių receptų, stabtelėkite ties šiais – paprastais, gardžiais ir pagaminamais... be orkaitės!
Prasideda obuolių metas! Vedame obuolienę, kepame skaniausius pyragus, stiklainiuose slepiame pikantiškuosius čiatnius... O šį kartą kepame internautus sužavėjusius obuolinius keksiukus, kurie atrodo tikrai įspūdingai, o paruošti juos tikrai daug paprasčiau nei gali pasirodyti ir net nereikės daugybės ingredientų.
Su krafinais reikia kantrybės, bet išmėginti tikrai verta - kiek ovacijų sulaukia vien jų išvaizda!
Galbūt ne kiekvienas patikėtų, bet morkos - labai universali daržovė. Morkos ne tik naudingos organizmui, iš jų galima paruošti galybę skanėstų!