Ką dar iš kiaušinių? 43 skanūs ir nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Ką dar iš kiaušinių? 43 skanūs ir nesudėtingi receptai
@Shutterstock

Kiaušiniai - universalus produktas, kuris skanis ir pats vienas, ir gali tapti puikiu papildančiu ingredientu ar net patiekalo pažiba! Tikriausiai dažnas kiaušinį išsikepa ar išverda pusryčiams, įmuša kelis į kotletams ruošiamą mėsą, pasimėgauja Velykiniu margučiu... O ar esate ragavę populiariojo pusryčio patiekalo - Benedikto kiaušinių, kepė kotletus iš virtų kiaušinių ar net ruošę kiaušinių vyniotinį?

Dalinamės 43 puikiais receptais ir idėjomis iš LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių lobyno ir kviečiame ragauti!

 

Frittata - tikras džiaugsmas, kai norisi greitai paruošti pusryčius visai šeimai ar draugų kompanijai. Gaminama vienoje skardoje ir darbo daug įdėti nereikia, o skonis ir vaizdas džiugina tikrai. Šią frittatą tinka valgyti vieną kaip omletą ar užsikandant riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais, derinys galbūt skamba kiek neįprastai, bet skonis tiesiog puikus! Šiuos kotletus ruoškite putlesnius, taip jie geriau laikys formą ir bus minkštesni.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs avokadų sumuštiniai sveikesniems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Pagal šį receptą tikrai pavyks! Patiekti galima vienus ar ant duonos riekelės, pagardinti sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, su lengvomis avokado salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spalvingoji kiaušinienė Šakšuka, kuri tinka ne tik pusryčiams! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Benediktus ruošėme su ikrų bei krevečių užtepėle, kurios skonis čia labai tinka, bet vietoje užtepėlės galite naudoti ir rūkytos ar sūdytos lašišos riekeles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Švelnios, kremiškos ir labai skanios salotos, kurias gardu skanauti vienas, dėti ant duonos riekelės. Puiki idėja pusryčiams, užkandžiams ar tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai, o ypač - jei reikia sunaudoti virtų kiaušinių likutį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai labai skanios galetės, subalansuotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams, bet puikiai tinkančios ir pietums, tad siūlau iškart kepti dvigubą ar trigubą porciją ir pasilikti kelias galetes darbo dienai, kai trūks laiko pietums pasiruošti. Galima skanauti ir šiltas, ir atvėsusias. Valgyti jas patogu net ir be įrankių, nes sūris ir kiaušinis kepdamas įdarą puikiai sutvirtina. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Šios salotos tiesiog neatsivalgomai skanios. Įkvėptos legendinių Cobb salotų skonių derinio, jos bus tikras hitas tiek paprastai dienai, tiek ant šventinio stalo. Skoniai puikiai susijungia, o būtent pelėsinis sūris suteikia fantastišką skonio natą (jei tokio nemėgstate, tiktų ir kietasis sūris). Paruošimas neužtruks, o tiks ir pietums, ir ypatingoms progoms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo! Užkandėlę galima patiekti ir vieną, ir labai skanu su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Puiki idėja ypatingiems savaitgalio pusryčiams - kas gali būti geriau už kvapnų sviestinį raguolį ir avokadus?Galima šiam receptui kiaušinius virti be lukšto, bet puikiai tinka ir tiesiog paprastai išvirti kiaušiniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Sūris taip pat tinka ne tik kietasis, bet ir paprastas fermentinis. Jei neturite grietinėlės, galite pakeisti grietine. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tobuli pusryčių sumuštiniai su šviežiais agurkais, virtais kiaušiniais ir sūdyta lašiša - skanūs pusryčiai garantuoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puikai tiks tiek vakarienės, tiek šventiškesniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Jei ruošiate kiaušinienę didelei šeimai ar tiesiog nesinori sukiotis prie viryklės, ši kiaušinienė kaip tik Jums. Pasirinkę tinkamo dydžio formą, paruošite tiek porcijų, kiek reikės, o, kol kiaušinienė kepa, galėsite padengti stalą. Patiekiant pabarstome žalumynais.

Receptą rasite čia.

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Šie kotletai - puikus būdas panaudoti virtų kiaušinių likučius. Jie pavyksta minkšti ir labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

"Keksiukai" labai sotūs, todėl tai puikiai tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantis patiekalas. Daržoves galite keisti savo mėgstamomis ir taip kas kartą jie iškeps skirtingo skonio.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalų. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Purus ir minkštas pusryčių omletas su špinatais ir daug sūrio. Omletui tinka bet koks mėgstamas sūris ar net kelių sūrių mišinys, tiks ir įvairiausių sūrių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be lukšto minkštai virti kiaušiniai arba kiaušiniai marškinėliuose yra tikras pastarųjų metų hitas. Jums tereikia lašelio teorinių žinių bei trupučio praktikos ir galėsite kasdien mėgautis karališkais pusryčiais! Patiekti siūlome ant grikių su daržovėmis, į salotas ar paruošti Benedikto kiaušinius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelis rytais skuba ir nespėja ramiai papusryčiauti, mūsų šeimoje taip irgi būdavo, bet atradome kelis receptus, kuriuos pamėgome dėl greito ir nesudėtingo paruošimo. Kol avinžirniai kepa, padarau avokado užtepėlę, iškepu kiaušinius, tad tikrai daug laiko neužtrunka. O tuomet ramiai pusryčiaujame.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šventiškai atrodančios, spalvingos, gaivios, skanios ir be galo paprastai pagaminamos salotos. Šio skonių derinio tradicija atėjusi iš JAV, tik ten jos dažniausiai gaminamos su šviežiais arba šaldytais žirneliais bei gardinamos majonezo padažu, o mes šįkart pasirinkome gaivesnį padažą  ir naudojome konservuotus žirnelius, gardinama šonine, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei rytais mėgstate sumuštinius, išbandykite paruošti pusryčių riestainius su kiaušiniene ir šonine. Jei turite riestainių, juos galite panaudoti šiam sočiam ir gardžiam pusryčių patiekalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotiems ir labai gardiems pusryčiams - suvalkietiška kiaušinienė su varške. Kiek kitokia, bet labai skani, šeimos nariai bus sužavėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs, gardūs ir nesudėtingai paruošiami pusryčiai sužavės kiekvieną šeimos narį, nes ir atrodo ypatingai, o ragauti labai skanu. Skrebutį labai tinka skurdinti grilyje arba keptuvėje, tačiau orkaitėje nepatarčiau, nes gali per daug sudžiūti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šios kiaušinienės su pomidorais gaminimas yra itin paprastas, tačiau patiekalas labai skanus ir sotus - idealu pusryčiams. Labai skanu su riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei nesate taip virę kiaušinių, būtina pamėginti. Nors jų ruošimas atrodo sudėtingas, tačiau toks jis nėra. Viskas itin paprasta ir greita, o pavyksta labai skaniai ir sočiai. Šie sumuštiniai tikras apsivalgymas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitiems pietums, kai norisi greitai ir skaniai puikiai tiks šios salotos. Nereikės nei daug ingredientų, nei ilgai sukiotis virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pesto kiaušiniai - genialumas paprastume! Tai dar viena pelnytai nuvilnijusi TIK TOK recepto banga. Taip kiaušinius pusryčiams (ypač romantiškiems) paruošti itin paprasta, reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių. Jei mėgstate pesto taip pat labai, kaip ir mes, neabejoju, kad šis receptas sužavės ir Jūsų skonio receptorius - tai tikra skonio bomba!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkštutėlės tešlos Chačiapuris su sūriu ir kiaušiniu - tikrai puikus kepinys, kuris tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus omleto vyniotinis su špinatais ir lašiša. Jis ne tik gardus, bet ir itin dailiai atrodo, todėl tikrai papuoš vasaros švenčių stalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiamos, gaivios, bet kartu ir gana sočios salotos - jos puikiai tiks vasariškiems pietums! Valgome vienas ar su duonos riekele. Taip pat skanu ir prie silkės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs maltinukai, kuriuos jau yra pamėgusi visa šeima. Įdarą galima keisti į pakepintas daržoves. O jei turite išvirtų grikių likučių, tai šie maltinukai labai tinka jiems sunaudoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pusryčiams - kaip įdomiaus paruošti karštus sumuštinius pusryčiams. Įdarui galima naudoti mėgstamą rūkytą mėsytę, smulkintų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtingai paruošiamos, gardžios ir sočios salotos. Jas labai skanu ruošti su vištiena, bet tinka ir tunas. Tuną rinkitės savo sultyse, nes tunas aliejuje gali būti kiek per riebus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus ir greitai pagaminamas užkandis. Beje, skanu  ne tik tepti ant duonelės, bet ir kabinti traškučiais.

Receptą rasite čia.

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! Beje, ji dar ir sveikuoliška. O jeigu norite įvairiau, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šie sumuštiniai - tobuli! Galbūt iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodys, bet pabandžius tikrai nenusivilsite. Svarbu pasirinkti skanią mėsytę ir sūrį. Ir neapsigaukite dėl kiekio, nes jie labai sotūs, rekomendujame kiekvienam valgytojui ruošti po vieną.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamos , gaivios ir skanios salotos silkės mėgėjams. Gražiai pateiktos salotos puoš stalą ir bus puikus užkandis. Labai skanu valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie bulvių, taip pat ir saldžiųjų, ar žuvies. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Be šio nuostabaus vyniotinio neapsieina nei viena šventė! Pagaminti visai nesudėtinga, o atrodo labai puošniai ir gardžiai - paliksite didžiulį įpūdį visiems svečiams. Skanus tiek dar karštas, tiek jau atvėsęs. Ruošdami galite ir kiek paimprovizuoti - maltos mėsos sluoksnį pagardinti mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis ar morkomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! O per šventes visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus omletas. Jį tinka kepti nebūtinai pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei. Papildomai tinka gardinti paprika, kepintomis morkomis ar pievagrybiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.

Receptą rasite čia.

Jei negalite išsirinkti, ko norite pusryčiams - ar blynelių, ar keptų kiaušinių, siūlome išbandyti patiekalą, kuriame šie du skanėstasi susijungia. Skamba galbūt šiek tiek neįprastai, bet tikrai labai gardu. Vietoje kumpio galite naudoti ir šaltai rūkytą šoninę, lašišą ar net įdėti riekelę pomidoro!

Receptą rasite čia.

Gardūs ir tikrai labai greitai paruošiami sumuštinukai, kuriais mėgautis tinka tiek šiltais, tiek atvėsusiais. Jeigu darysite ant prancūziško batono ar mažesnių duonos riekelių, puikiai tiks ir užkandžių stalui.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai maistingiems pusryčiams. Kartais juos ruošiame ir lengviems pietums ar vakarienei. Jei norite švelnesnio skonio, garstyčių galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Ineta
2023-12-05 17:20
Labai geri ir švenčių patiekalai tiesiog puikų ATSAKYTI
DAIVA
2021-02-21 19:06
LABAI, LABAI DĖKINGA LA MAISTAS KOMANDAI UŽ KRAITE RECEPTU ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital