Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo, prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais ir receptais!
Pabodo kotletai ir karbonadai, bet norisi sočiai ir skaniai su mėsyte? Apkepai, suktinukai, pyragai, kepsneliai, šašlykai orkaitėje, šonkauliukai - pasirinkimų begalė!
Esu išbandžiusi ne vieną šonkauliukų receptą, bet šis - be konkurencijos pats geriausias! Taip, gamybai reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - pažadu, tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.
Šonkauliukų kelmas yra labai šventiškai atrodantis patiekalas, kuris dažniausiai tiekiamas kaip šaltas užkandis, bet gali būti ir sočiais pietumis ar vakariene. Šonkauliukų kelmas ne tik dailus, bet ir sotus, pigus ir paprastai paruošiamas, tad jį tikrai verta įtraukti į savo meniu. O, kad gaminti būtų dar maloniau ir paprasčiau, dalinamės naudingais patarimais ir išbandytais receptais.
Kvapniu, lipniu, saikingai aitriu padažu padengti kepsniai, šonkauliukai ar vištienos sparneliai... Taip gardu, kad negėda ne tik pirštus, bet ir žandus išsiterlioti! Siūlome išmokti pasigaminti acto, garstyčių, majonezo ir kečupo padažus, kurie skirtingą mėsą bei paukštieną pavers tobulais gardumynais!