Suk Gallina Blanca laimės ratą ir laimėk prizus!

Konkursas vyko iki: 2022 m. Gegužės 01 d.

Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže

Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Autorius apie receptą: Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose. Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose. Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Vištienai:
500 gramų vištienos krūtinėlės
140 gramų žaliųjų žirnelių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas brokolių
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
375 mililitrai vištienos sultinio (naudojau 1 kubelį „Gallina Blanca” vištienos sultinio su krapais ir petražolėmis)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų čederio sūrio
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis garstyčių
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio džiovintos žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
2.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir apkepkite, kol pabals. Suberkite žirnelius ir pakaitinkite dar minutę, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite viską į maždaug 20x30 cm dydžio kepimo indą.
3.
Brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (nepervirkite, kad nesukristų). Paskleiskite kepimo inde ant vištienos ir daržovių.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
5.
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite minutę, kol neliks jų sausų.
6.
Pamažu pilkite grietinėlę, nuolat maišydami. Miltai neturėtų sušokti į gumuliukus – turite gauti vientisą grietinėlės padažą. Lygiai taip pat supilkite sultinį.
7.
Įmaišykite garstyčias, maltą muskatą ir prieskonines žoleles. Kaitinkite padažą, vis maišydami, kol sutirštės. Galiausiai įmaišykite tarkuotą čederio sūrį ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
8.
Padažą supilkite į kepimo indą ant vištienos ir daržovių. Šiek tiek pajudinkite kepimo indą, kad padažas pasiskirstytų kuo tolygiau.
9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Likus penkioms minutėms iki kepimo pabaigos, galite įjungti grill funkciją, kad viršus labiau apskrustų.
10.
Patiekite nedelsiant, dar šiltą – semkite samčiu ir dalinkite į dubenėlius.
Patarimai:
Daržovių pasirinkimas. Naudokite kitas mėgstamas daržoves (paprikas, cukinijas, žiedinius kopūstus, pievagrybius, pan.).
Papildomi priedai. Norėdami sotesnio patiekalo, įmaišykite virtų ryžių ar makaronų;
Jei norite vegetariško patiekalo. Vegetariškai versijai vištieną išbraukite iš ingredientų sąrašo ar pakeiskite ją virtomis bulvėmis – bet kuriuo atveju patiekalas išliks sodraus skonio.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu

Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Autorius apie receptą: Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei turite galimybę – išbandykite ketaus. Gabalėliai gardžiai apskrus, jei kepdami jų nejudinsite ir apversite tik vieną kartą, pirmajai pusei jau apskrudus. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 gabalėliai lašišos filė (su oda, po 130 - 150 gramų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų vištienos sultinio (naudojau vieną „Gallina Blanca“ vištienos sultinio kubelį)
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių ir nutarkuotos žievelės)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
0.5 šaukštelio džiovintos žolelės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį citrinų (pjaustytos griežinėliais)
pagal poreikį petražolių (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iškepkite lašišą. Lašišos filė pagardinkite džiovintų česnakų milteliais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais, prieskonius įtrinkite į žuvies gabalėlius.
2.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite filė gabalėlius (odele į apačią). Nevartydami ir nejudindami lašišos gabalėlių, kepkite juos apie 5-6 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte lašišą, ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir maišydami kepkite iki minutės, kol paskleis gardų aromatą. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite minutę, kol neliks jų sausų.
4.
Pamažu pilkite grietinėlę, nuolat maišydami. Miltai neturėtų sušokti į gumuliukus – turite gauti vientisą grietinėlės padažą. Lygiai taip pat supilkite sultinį.
5.
Suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, išspauskite citrinų sultis, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite ir kaitinkite padažą, vis maišydami, kol sutirštės.
6.
Galiausiai įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
7.
Lašišos gabalėlius grąžinkite į keptuvę. Virš vidutinės ugnies pakaitinkite 2-3 minutes, kol lašiša sušils.
8.
Patiekite su citrinų griežinėliais, papuošę šviežių petražolių lapeliais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

Rūgštynių sriuba su kumpiu

Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Autorius apie receptą: Rūgštynės – vienas pirmųjų pavasario žalumynų. Jų galima pasisėti daržo lysvėse, galima rasti ir žaliuojančiuose laukuose. Rūgštaus skonio lapeliai naudojami ir Rūgštynės – vienas pirmųjų pavasario žalumynų. Jų galima pasisėti daržo lysvėse, galima rasti ir žaliuojančiuose laukuose. Rūgštaus skonio lapeliai naudojami ir salotoms maišyti, ir kokteiliams plakti, bet nėra labiau nostalgiško valgio nei rūgštynių sriuba. Paruošite ją greitai ir paprastai, o skonis sugrąžins į vaikystės dienas, kai tokią sriubą virdavo mama ar močiutė. Jei sriubą virsite sezono metu, naudokite šviežius rūgštynių lapelius, o panorėjus jos išsivirti žiemą ar rudenį, puikiai tiks konservuotos ar šaldytos rūgštynės. Virdami sriubą, nuosekliai laikykitės eiliškumo ir rūgštynes į puodą berkite tik tuomet, kai bulvės bus išvirusios. Kiaušinius galite tarkuoti arba smulkiai pjaustyti, o tuomet arba įmaišyti į dar puode esančią sriubą, arba patiekti atskirai, po saujelę įberiant į kiekvieną dubenėlį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras kiaulienos sultinio (naudojau 2 „Gallina Blanca“ kiaulienos sultinio kubelius)
150 gramų šaltai rūkyto kiaulienos kumpio (arba šoninės)
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 saujos rūgštynių (arba 140 gramų konservuotų)
1 sauja krapų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį grietinės
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite puode virš vidutinės ugnies. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą kiaulienos kumpį arba šoninę. Pakepinkite, kol gardžiai apskrus.
2.
Supilkite kiaulienos sultinį, užvirkite. Sultiniui užvirus, suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės.
3.
Sudėkite rūgštynes (šviežias arba konservuotas, jei sriubą verdate ne rūgštynių sezono metu), suberkite smulkintus krapus. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti. Paragaukite, ar sriuba pakankamai sūri, ne per rūgšti.
4.
Kiaušinius galite sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, o tuomet – įmaišyti į sriubą puode arba patiekti atskirai, kad kiekvienas valgytojas į savo dubenėlį įsimaišytų jų tiek, kiek nori.
5.
Patiekite sriubą su grietine, papuoškite šviežių krapų šakele.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

Citrininė vištienos ir smidrų sriuba

Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Autorius apie receptą: Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra rūgšti, priešingai – labai subalansuoto skonio. Kokosų pienas ir grietinėlė suteikia sriubai kremiškumo, o jei norite jos dar tirštesnės, galite sutirštinti šaukštu kukurūzų krakmolo (arba miltų). Patiekite su traškiais skrebučiais ir tarkuotu kietuoju sūriu, kuris karštoje sriuboje gardžiai išsilydys, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
500 mililitrų daržovių sultinio (naudojau 1 „Gallina Blanca“ daržovių sultinio kubelį)
200 gramų smidrų
400 mililitrų kokosų pieno
190 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtinai)
0.5 vieneto citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį baziliko lapelių
pagal poreikį kietojo sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų, įtrinkite prieskonius į gabalėlius.
2.
Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vištos gabalėlius ir apkepkite iš visų pusių. Išimkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Į tą patį puodą supilkite likusius du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite smulkiai kapotą česnaką, maždaug 3 cm dydžio gabalėliais supjaustytus smidrus ir pakepinkite dar kelias minutes, kol smidrai suminkštės.
4.
Keptus vištos gabalėlius sudėkite atgal į puodą. Supilkite kokosų pieną, daržovių sultinį, grietinėlę. Pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir leiskite lėtai virti 5 minutes.
5.
Prieš baigiant virti, įmaišykite į sriubą nutarkuotas citrinų žieveles ir šviežiai išspaustas citrinų sultis.
6.
Jei norite tirštesnės sriubos, sutirštinkite ją kukurūzų krakmolu. Į puodelį įpilkite samtelį sriubos sultinio, suberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir išmaišykite, kol šis ištirps. Tuomet supilkite atgal į puodą su sriuba, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite, kol sriuba šiek tiek sutirštės.
7.
Patiekite su duonos skrebučiais, tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežių bazilikų lapeliais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

Vištiena su pievagrybiais keptuvėje

Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Autorius apie receptą: Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai vištų šlaunelių (su odele)
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių (naudojome „Gallina Blanca“ grybų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
250 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį supilkite į nedidelį dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelius, ugnį sumažinkite iki silpnos ir maišydami pakaitinkite, kol sultinys ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
3.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, supilkite į ją aliejų. Sudėkite labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas vištos šlauneles ir apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Perkelkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4.
Į tą pačią atlaisvintą keptuvę suberkite smulkiai kapotą svogūną ir maišydami pakepinkite porą minučių, kol suminkštės ir taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
5.
Supilkite į keptuvę sultinį ir grietinėlę, pagardinkite žiupsneliu druskos, šviežiai grūstų pipirų ir džiovintų raudonėlių. Pamaišykite. Grąžinkite apkeptas vištos šlauneles, apšlakstykite jas sultinio ir grietinėlės padažu.
6.
Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi – apskrudusi išorėje, tačiau vis dar minkšta ir sultinga.
7.
Kol vištiena kepa orkaitėje, keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kartais pamaišydami, apie 5 minutes, kol suminkštės.
8.
Vištienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės. Ant viršaus paskleiskite keptus pievagrybius.
9.
Patiekite su bulvių koše, virtomis šparaginėmis pupelėmis ir skiltele citrinos, prieš tai apibėrę žiupsneliu šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir šviežių raudonėlių.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže

Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Vištiena su brokoliais orkaitėje kreminiame padaže
Autorius apie receptą: Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose. Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose. Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Vištienai:
500 gramų vištienos krūtinėlės
140 gramų žaliųjų žirnelių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas brokolių
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
375 mililitrai vištienos sultinio (naudojau 1 kubelį „Gallina Blanca” vištienos sultinio su krapais ir petražolėmis)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų čederio sūrio
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis garstyčių
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio džiovintos žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
2.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir apkepkite, kol pabals. Suberkite žirnelius ir pakaitinkite dar minutę, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite viską į maždaug 20x30 cm dydžio kepimo indą.
3.
Brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (nepervirkite, kad nesukristų). Paskleiskite kepimo inde ant vištienos ir daržovių.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
5.
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite minutę, kol neliks jų sausų.
6.
Pamažu pilkite grietinėlę, nuolat maišydami. Miltai neturėtų sušokti į gumuliukus – turite gauti vientisą grietinėlės padažą. Lygiai taip pat supilkite sultinį.
7.
Įmaišykite garstyčias, maltą muskatą ir prieskonines žoleles. Kaitinkite padažą, vis maišydami, kol sutirštės. Galiausiai įmaišykite tarkuotą čederio sūrį ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
8.
Padažą supilkite į kepimo indą ant vištienos ir daržovių. Šiek tiek pajudinkite kepimo indą, kad padažas pasiskirstytų kuo tolygiau.
9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Likus penkioms minutėms iki kepimo pabaigos, galite įjungti grill funkciją, kad viršus labiau apskrustų.
10.
Patiekite nedelsiant, dar šiltą – semkite samčiu ir dalinkite į dubenėlius.
Patarimai:
Daržovių pasirinkimas. Naudokite kitas mėgstamas daržoves (paprikas, cukinijas, žiedinius kopūstus, pievagrybius, pan.).
Papildomi priedai. Norėdami sotesnio patiekalo, įmaišykite virtų ryžių ar makaronų;
Jei norite vegetariško patiekalo. Vegetariškai versijai vištieną išbraukite iš ingredientų sąrašo ar pakeiskite ją virtomis bulvėmis – bet kuriuo atveju patiekalas išliks sodraus skonio.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Spausdinti

ŽAIDIMO „LAIMĖS RATAS“ PRIZAS

 

AKROPOLIO kortelė – dovana, kurioje telpa visi norai! Išsirinksite tai, ko trokštate.

 

Padovanosime 5-ias dovanų korteles, po 50 EUR.

AKROPOLIO dovanų kortele galite atsiskaityti visose AKROPOLIO prekybos ir paslaugų teikimo vietose (taip pat AKROPOLIO MAXIMOJE), išskyrus AKROPOLIO dovanų kortelės naudojimo taisyklėse nurodytas parduotuves ir paslaugų teikėjus.

 

 

 

 

ŽAIDIMO „LAIMĖS RATAS“ TAISYKLĖS

 

BENDROS NUOSTATOS

 

1. Pagrindinės nuostatos:

1.1. Žaidimo pavadinimas (toliau – Žaidimas): Laimės ratas;

1.2. Žaidimo organizatorius (toliau – Organizatorius): UAB All Media Digital (juridinio asmens kodas: 304903117; adresas: P. Lukšio g. 23, Vilnius, el. paštas: [email protected] organizuoja ir vykdo internetinį Žaidimą;

1.3. Žaidimo užsakovas (toliau – Rėmėjas): Gallina Blanca;

1.4. Žaidimo trukmė: 2022 04 13 – 2022 05 01;

1.5. Žaidimo laimėtojai renkami 2022 05 02;

2. Žaidimo taisyklės (toliau – Taisyklės) reglamentuoja Žaidimo organizavimo, vykdymo, dalyvių dalyvavimo, laimėtojų atrinkimo bei prizų įteikimo tvarką.

3. Taisyklės taikytinos dalyviams, kurie virtualiai pasuko www.lamaistas.lt portale esantį „Gallina Blanca laimės ratą“ ir pateikė nurodytus duomenis (vardą, el. paštą) su tikslu dalyvauti Žaidime (toliau – Dalyvis/Dalyviai) ir varžytis dėl Žaidimo prizo.

 

 

REIKALAVIMAI DALYVIAMS

 

1. Dalyviai, kurie nori varžytis dėl Žaidimo prizo, savo noru virtualiai pasuko www.lamaistas.lt portale esantį „Gallina Blanca laimės ratą“, pateikė teisingą informaciją ir sutiko dalyvauti Žaidime. Žaidimo Dalyvis privalo pateikti nurodytus asmens duomenis, nes jie būtini Žaidimo organizavimui, vykdymui, Žaidimo rezultatų ir laimėtojų paskelbimui. Nepateikdamas nurodytų asmens duomenų, Žaidimo Dalyvis negalės būti Organizatoriaus identifikuotas ir negalės dalyvauti Žaidime varžantis dėl Žaidimo prizo.

2. Dalyvių amžius neribojamas. Nepilnametis asmuo, dalyvaudamas Žaidime, apie dalyvavimą privalo informuoti tėvus (įtėvius, globėjus) ir juos supažindinti su Žaidimo Taisyklėmis bei gauti jų sutikimą dalyvauti Žaidime.

3. Laimėjimo atveju, nepilnamečio Dalyvio laimėtą prizą atsiima tėvai (įtėviai, globėjai).

4. Kiekvienas asmuo, šiose Taisyklėse numatyta tvarka dalyvaudamas Žaidime, patvirtina, kad su Taisyklėmis susipažino, sutinka ir įsipareigoja jų laikytis.

5. Žaidimo Dalyviais pripažįstami tik tie asmenys, kurie atitinka visus šių Taisyklių reikalavimus.

6. Organizatorius pasilieka teisę vienašališkai be išankstinio Žaidimo Dalyvio įspėjimo pašalinti iš Žaidimo bet kurį Dalyvį, dėl kurio nesąžiningumo dalyvaujant Žaidime ar neatitikimo Taisyklių reikalavimams (įskaitant, bet neapsiribojant, duomenų tikrumu ir kt.) ir kilus kitų įtarimų.

 

 

ŽAIDIMO EIGA

 

1. Dalyvauti Žaidime galite virtualiai pasukdami www.lamaistas.lt portale esantį „Gallina Blanca laimės ratą“ ir įvedus savo kontaktinius duomenis. Žaidimo puslapyje pasukti „Gallina Blanca laimės ratą“ galima neribotą kiekį kartų.

2. Žaidimo Laimėtojai renkami atsitiktine tvarka (stebint nepriklausomiems atstovams);

3. Prizų laimėtojų paskelbimas – 2022 m. gegužės 2 d. portale lamaistas.lt; 

4. Prizų atsiėmimas ar pristatymas – iki 2022 m. gegužės 30 d.;

5. Žaidimo laimėtojai skelbiami Žaidimo www.lamaistas.lt tinklalapyje. Su Žaidimo laimėtojais bus susisiekta asmeniškai bei suderintos prizo atsiėmimo sąlygos. Žaidimo Dalyviai, laimėję Žaidimą sutinka pateikti savo adresą Organizatoriui ir Rėmėjui dėl prizo įteikimo. Jei prizo laimėtojas neatsiliepia ar nesureaguoja į gautą informaciją apie prizo atsiėmimo sąlygas per 36 val. po laimėjimo paskelbimo, laimėtojas praranda teisę į prizą.

6. Visi Žaidimo Dalyviai sutinka, kad laimėjimo atveju jų vardai bus skelbiami www.lamaistas.lt portale.

7. Žaidimo Rėmėjas rūpinasi Prizo siuntimu arba perduoda Prizą Organizatoriui, kuris rūpinasi Prizų pristatymu.

 

 

ŽAIDIMO PRIZAI

 

Visą Žaidimo laikotarpį bus galima laimėti Žaidimo Rėmėjų įsteigtus prizus (toliau – Prizas):

Prizas – prekybos centro “Aktropolio” dovanų kortelės, kurių vertė 50 EUR.

 Iš viso bus padovanotos 5-ios dovanų kortelės.

 

ASMENS DUOMENYS

 

1. Dalyviai, dalyvaudami Žaidime ir varžydamiesi dėl Žaidimo prizo, suteikia sutikimą Organizatoriui tvarkyti Dalyvių asmens duomenis Žaidimo organizavimo, vykdymo, bei laimėtojų paskelbimo bei prizų įteikimo tikslais Žaidimo vykdymo metu ir 1 mėnesį po Žaidimo pabaigos. Dalyvis sutinka, kad Žaidimo metu surinkti duomenys gali būti naudojami rinkodaros tikslais. Dalyviai taip pat sutinka, kad Žaidimo prizų įteikimo tikslais jo asmens laimėtojų duomenys taip pat bus perduoti Rėmėjui.

2. Dalyvių asmens duomenų valdytojas yra Organizatorius, kontaktinis el. paštas asmens duomenų klausimais [email protected]

3. Dalyvis duomenis privalo pateikti pagal Taisykles, jų nepateikus, Organizatorius negalės identifikuoti Žaidimo laimėtojo bei pateikti prizo.

4. Dalyvio asmens duomenys gali būti teikiami to pareikalavus kompetentingoms valstybės institucijoms, vykdant teisės aktų reikalavimus. Dalyvio asmens duomenys nebus perduodami į trečiąsias valstybes.

5. Dalyvis, kaip duomenų subjektas, turi teisę prašyti, kad Organizatorius leistų susipažinti su Dalyvio asmens duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą teisės aktų nustatyta tvarka, teisę nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi, taip pat teisę į duomenų perkeliamumą. Dalyvis turi teisę atšaukti savo sutikimą dėl jo asmens duomenų tvarkymo.

 

 

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

 

1. Visais atvejais, kurie nėra apibrėžti šiose Taisyklėse, taikomi Lietuvos Respublikos įstatymai ir kitų teisės aktų nuostatai.

2. Dėl visų šiose Taisyklėse neaptartų klausimų Organizatorius turi teisę priimti vienašališką sprendimą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais.

3. Organizatorius neatsako, jeigu ne dėl Organizatoriaus kaltės laimėtojas neatsako į asmeninę žinutę dėl Prizo laimėjimo ir iki nurodyto termino nepateikia savo asmens duomenų, reikalingų prizo pristatymui.

4. Organizatorius neatsako už informacijos, kurią apie save pateikia Dalyviai, turinį ir jos pateikimo formą. Joks informacijos apie Dalyvį paskelbimas, jeigu atitinkamą informaciją yra pateikęs Dalyvis, negali būti laikomas žmogaus privataus gyvenimo neliečiamumo pažeidimu.

5. Organizatorius nėra atsakingas už Dalyvio duomenų gavimą, praradimą, vėlavimą dėl techninių nesklandumų, už kuriuos Organizatorius nėra atsakingas ir negali kontroliuoti. Organizatorius nėra atsakingas už techninius sutrikimus, internetinio ryšio gedimus, veikimo vėlavimus ar panašius trukdžius, dėl kurių apribojamos dalyvavimo Žaidime galimybės.

6. Organizatorius neatsako už Dalyvių išlaidas ir (arba) nuostolius, susijusius su dalyvavimu Žaidime.

7. Organizatorius pasilieka teisę keisti Taisykles ir dalyvavimo sąlygas iš anksto apie tai nepranešus, apie pakeitimus paskelbiant internetinėje svetainėje www.lamaistas.lt.

 


 

ŽAIDIMO „LAIMĖS RATAS“ NUGALĖTOJAI

 

Konkursas baigėsi, skelbiame nugalėtojus:

 

  1. ****[email protected]
  2. ****[email protected]
  3. ****[email protected]
  4. ****[email protected]
  5. ****[email protected]
  6. ****[email protected]



Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital