Suk Vegeta Natur laimės ratą ir laimėk prizus!

Konkursas vyksta iki: 2022 m. Liepos 09 d.

Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)

Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Graikiški vištienos iešmeliai (souvlaki)
Autorius apie receptą: Souvlaki – populiarus Graikijos gatvės maistas. Kartais vištienos iešmeliai su likusiais ingredientais yra patiekiami spalvų ir skonių gausiuose dubenėliuose, kitais Souvlaki – populiarus Graikijos gatvės maistas. Kartais vištienos iešmeliai su likusiais ingredientais yra patiekiami spalvų ir skonių gausiuose dubenėliuose, kitais kartais – visi produktai susukami į didelę pitos duonelę, ir yra valgomi tiesiog rankomis. Neretai souvlaki yra vadinami graikiškais kebabais, ir išties – šis pavadinimas gana taiklus. Šįkart raginame rinktis sotų, gardų graikišką kebabą lėkštėje. Švelnūs ir sultingi vištienos iešmeliai, traškios bulvių skiltelės, gaivus tzatziki padažas, minkšta duonelė ir daržovės – visa tai yra klasikiniai souvlaki ingredientai. Vasarą vištieną bus gardžiausia kepti grilyje, tuo tarpu šaltuoju sezonu galite kliautis ir orkaite. Vištieną ir bulvytes pagardinkite „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniais šašlykui ir bulvėms. Natūralių ingredienų deriniai yra parinkti taip, kad patiekalams leistų atsiskleisti gardžiausiais skoniais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
1 vienetas citrinų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų prieskonių šašlykams (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį šašlykams)
2 skiltelės česnako
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų prieskonių bulvėms (naudojome ) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį bulvėms)
Padažui:
2 vienetai agurkų (nedidelių, trumpavaisių)
2 skiltelės česnako
250 mililitrų graikiško jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį duonelės
pagal poreikį salotų
pagal poreikį pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite iešmelius. Vištieną supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, tarkuotomis česnako skiltelėmis ir prieskonių mišinių šašlykams. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
2.
Praėjus šiam laikui, vištieną suverkite ant medinių iešmelių.
3.
Kol vištiena marinuojasi, paruoškite bulvytes. Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (bet nesuvirkite tiek, kad prarastų formą ir sukristų).
4.
Išvirusioms bulvėms leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais. Stenkitės, kad visos bulvių skiltelės būtų pasidengusios mišiniu kuo tolygiau.
5.
Suberkite bulves į ketaus keptuvę ar kitą indą, kurį galite naudoti grilyje.
6.
Paruoškite padažą. Agurkus smulkiai sutarkuokite. Jei sėklos labai sultingos, perpjovę agurką išilgai, jas išpjaukite ir nenaudokite. Česnako skilteles taip pat sutarkuokite.
7.
Smulkiai tarkuotus agurkus sumaišykite su visais likusiais ingredientais iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
8.
Iškepkite. Grilį įkaitinkite. Jei galite matyti temperatūrą, ji turėtų siekti apie 180 ᵒC. Griliui įkaitus, ant grotelių išdėliokite vištienos iešmelius. Šalia dėkite ketaus keptuvę (ar kitą indą) su bulvių skiltelėmis.
9.
Kepkite apie 15 minučių, kartais apversdami. Vištienos vidinė temperatūrą turėtų siekti 74 ᵒC.
10.
Patiekite. Vištienos iešmelius patiekite su bulvių skiltelėmis, salotomis, pomidorais ir duonelėmis. Ragaukite nedelsiant.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais

Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Autorius apie receptą: Lašišos kepsniai – gardus pasirinkimas tiek pietums, tiek šeimos vakarienei. Pagardinti česnakais, šviežiomis petražolėmis ir natūraliu „Vegeta Natur“ prieskonių Lašišos kepsniai – gardus pasirinkimas tiek pietums, tiek šeimos vakarienei. Pagardinti česnakais, šviežiomis petražolėmis ir natūraliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu žuviai, kepsniai iškepa sultingi ir itin sodraus skonio. Vasaros sezonu kepkite juos grilyje, ketaus keptuvėje (arba – galite kepti ir orkaitėje), odele į apačią; patiekite su keptomis apvirtomis bulvytėmis ir trumpai apkeptais smidrais. Klasikinis derinys – visada maloniai žavintis, niekad nenuviliantis! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Pagrindui:
170 gramų lašišos filė
1 saujelė petražolių (šviežių)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukšteliai prieskonių žuviai (naudojome „Vegeta Natur“ )
Garnyrui:
500 gramų bulvių (nedidelių)
200 gramų smidrų
50 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ )
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių
pagal poreikį citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišos gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskonių mišiniu žuviai ir ištrinkite tarkuotais česnakais bei smulkiai kapotomis petražolėmis. Palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.
2.
Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite odeles ir perpjaukite perpus ar į kelias dalis, jei bulvės didesnės. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3.
Grilį (su deflektoriumi) arba orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
4.
Tirpintą sviestą sumaišykite su išspaustomis citrinų sultimis.
5.
Virtas bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite bulvių prieskoniais ir išmaišykite, kad mišiniu pasidengtų kuo tolygiau. Suberkite į kepimo indą ir kepkite 10 minučių.
6.
Praėjus šiam laikui, į tą patį kepimo indą šalia bulvyčių sudėkite lašišos gabalėlius, odele į apačią. Apšlakstykite dalimi sviesto ir citrinų sulčių mišinio. Kepkite dar 5 minutes.
7.
Galiausiai šalia lašišos ir bulvyčių sudėkite smidrus. Apšlakstykite likusius sviesto ir citrinų sulčių mišiniu. Kepkite dar 3-5 minutes, kol bulvytės bus gardžiai apskrudusios, lašiša – iškepusi, o smidrai – suminkštėję.
8.
Patiekite nedelsiant, pagardinę citrinos riekelėmis ir papuošę šviežiomis petražolėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

Pikantiški vafliai su mocarelos sūriu ir kumpiu

Porcijų skaičius: 11
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Pikantiški vafliai su mocarelos sūriu ir kumpiu
Pikantiški vafliai su mocarelos sūriu ir kumpiu
Pikantiški vafliai su mocarelos sūriu ir kumpiu
Pikantiški vafliai su mocarelos sūriu ir kumpiu
Autorius apie receptą: Pikantiški vafliai – puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Galite juos ragauti su pomidorais ir mocarela, galite ruošti sumuštinius, galite patiekti šalia salotų. Nors Pikantiški vafliai – puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Galite juos ragauti su pomidorais ir mocarela, galite ruošti sumuštinius, galite patiekti šalia salotų. Nors skaniausi sūrio vafliai dar šilti – kai laužiant perpus tįsta dar šiltas sūris – ir atvėsę jie gardūs, tad puikiai tik vasariškų iškylų užkandžių dėžutėms. Jei tik norisi, į tešlą galite įmaišyti ir daugau žalumynų: smulkintų petražolių, laiškinių česnakų, svogūnų laiškų. Norėdami paruošti vegetariškus vaflius, kumpį tiesiog praleiskite arba pakeiskite jį, pavyzdžiui, apvirto brokolio gabalėliais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 11
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
250 gramų mocarela sūrio
250 gramų grietinės, 30% riebumo
210 gramų miltų
125 gramai kumpio (arba keptos vištienos)
125 gramai kefyro
100 gramų kietojo sūrio
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojome „Vegeta Natur“ pomidorams su mocarelos sūriu)
1 saujelė krapų (šviežių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
pagal poreikį mocarela sūrio (rutuliukais)
pagal poreikį vyšninių pomidorų
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis prieskonių (naudojome „Vegeta Natur“ pomidorams su mocarelos sūriu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su grietine ir kefyru iki purios masės. Įmaišykite tarkuotą mocarelos ir kietąjį sūrius, prieskonius, smulkintus krapus ir mažais kubeliais supjaustytą kumpį.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Mišinį suberkite į produktų plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3.
Vaflių keptuvę įkaitinkite pagal instrukcijas. Dėkite po samtį tešlos ir kepkite, kol gardžiai apskrus, o viduje bus minkšti, sūris – tąsus.
4.
Kol vafliai kepa, mocarelos rutuliukus ir vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir mocarelos prieskonius.
5.
Patiekite vaflius su mocarela ir pomidoriukais, apšlakstykite padažu. Ragaukite nedelsiant.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

Saldžiųjų bulvių karis

Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Autorius apie receptą: Švelnaus skonio saldžiųjų bulvių karis – kremiškas, šildantis ir jaukus vegetariškas patiekalas. Kokosų pienas jam suteikia subtilaus saldumo, tačiau žaliosios Švelnaus skonio saldžiųjų bulvių karis – kremiškas, šildantis ir jaukus vegetariškas patiekalas. Kokosų pienas jam suteikia subtilaus saldumo, tačiau žaliosios citrinos sultys nuostabiai subalansuoja skonius. Norėdami paruošti sotesnę šio patiekalo versiją, drąsiai gardinkite karį avinžirniais ar lęšiais. Prieskonių galite berti šiek tiek daugiau ar mažiau – dosnesni žiupsniai skoniais nukels į Indijos virtuvę. Patiekite saldžiųjų bulvių karį su virtais ryžiais, o likutį šildykite tiesiog keptuvėje – pašildytas karis ne mažiau gardus nei ką tik paruoštas, tad puikiai tiks ir rytojaus pietų dėžutėms. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
500 gramų saldžiųjų bulvių
400 mililitrų kokosų pieno
190 mililitrų daržovių sultinio (naudojome „Vegeta Natur“ )
2 vienetai morkų
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
5 centimetrai imbiero
3 skiltelės česnako
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio kario prieskonių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kumino
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (virtų)
pagal poreikį kalendros
pagal poreikį žaliųjų citrinų (riekelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gilioje keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną bei riekelėmis supjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
2.
Suberkite tarkuotą imbierą, kario prieskonius, ciberžolę ir kuminą, sudėkite pomidorų pastą. Maišydami pakepinkite dar minutę.
3.
Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, supilkite kokosų pieną ir sultinį. Išmaišykite. Padidinkite kaitrą, leiskite užvirti. Tuomet kaitrą sumažinkite iki vidutinės, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite apie 10 minučių. Nuėmę dangtį, troškinkite dar 20 minučių, kol daržovės bus minkštos, o skystis sutirštės.
4.
Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius, supilkite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai suminkštės. Nukelkite nuo kaitros.
5.
Patiekite su virtais ryžiais, papuošę šviežiais kalendrų lapeliais ir žaliosios citrinos riekelėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

Šalta keptų pomidorų sriuba

Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Autorius apie receptą: Vis dažniau trinamos šaltos sriubos gali reikšti tik viena – kad išlauktas šiltasis metų laikas pagaliau įsisuko į gamtą, namus ir virtuvę. Sodriausio skonio šaltą Vis dažniau trinamos šaltos sriubos gali reikšti tik viena – kad išlauktas šiltasis metų laikas pagaliau įsisuko į gamtą, namus ir virtuvę. Sodriausio skonio šaltą pomidorų sriubą paruošite iš keptų pomidorų, mat kepant jų skonis tampa dar turtingesnis, intensyvesnis. Nors tai reiškia, kad laiko teks skirti šiek tiek daugiau, sriubos skonis bus vertas kiekvienos minutės. Didžiąją darbo dalį atliks orkaitė, o tuomet keptus pomidorus, svogūnus bei česnakus beliks sutrinti, pagardinti šlakeliu sultinio, šaukšteliu „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio ir išlaukti, kol sriuba atvės. Jei naudosite mažiau saldžius pomidorus, tikrai pastebėsite, kaip gardžiai jų rūgštumą subalansuoja rudasis cukrus. Priklausomai nuo pomidorų sultingumo, gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau sultinio – jo kiekį parinkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
1 kilogramas slyviniai pomidorai (gerai sunokusių)
200 gramų vyšninių pomidorų
125 mililitrai daržovių sultinio
2 vienetai svogūnų
1 galva česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis universalūs prieskoniai (naudojome „Vegeta Natur“)
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį čiobrelių
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Pomidorus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išpjaukite didžiųjų pomidorų šerdis. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, perpjauta puse į viršų. Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite tarp pomidorų. Česnako galvą perpjaukite perpus ir dėkite į tą pačią kepimo skardą.
3.
Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi, ruduoju cukrumi, druska ir pipirais.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
5.
Iškeptas daržoves perdėkite į didesnį dubenį ar puodą (išskyrus vyšninių pomidorų puseles, kurių šiek tiek pasilikite sriubos papuošimui). Supilkite ir kepimo metu daržovių išskirtas sultis. Česnako skilteles išspauskite iš lukšto. Į tą patį dubenį supilkite pusę stiklinės sultinio, pagardinkite šaukšteliu „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio.
6.
Visus produktus labai gerai sutrinkite trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros.
7.
Sriubą galite patiekti šiltą arba šaltą. Jei norite patiekti šaltą, atvėsinkite ją iki kambario temperatūros, tuomet perkelkite į šaldytuvą ir šaldykite bent 2-3 valandas ar ilgiau.
8.
Patiekite sriubą su duonos skrebučiais, papuošę keptais pomidorais, šakele šviežių čiobrelių ir kepintų migdolų riekutėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

Vištienos juostelės su riešutais

Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Autorius apie receptą: Šios vištienos juostelės – minkštos ir sultingos viduje, o išorėje – padengtos traškia riešutų ir sėklų plutele. Skaniausios šiltos, tačiau gardžios ir šaltos. Šios vištienos juostelės – minkštos ir sultingos viduje, o išorėje – padengtos traškia riešutų ir sėklų plutele. Skaniausios šiltos, tačiau gardžios ir šaltos. Patiekite su iki traškumo keptomis bulvytėmis bei pikantiško skonio padažu – tai lyg naminis greitas maistas, nepaliksiantis abejingų. Ruošdami vištienos juosteles pagal šį receptą, riešutus ir sėklas galite rinktis mėgstamiausius, arba kaskart vis kitokius. Vietoje daugelio skirtingų prieskonių, galite rinktis natūralius „Vegeta Natur“ prieskonių mišinius vištienai ir bulvytėms – jie suteiks gardų skonį bei aromatą. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Vištienai:
400 gramų vištienos filė
130 gramų riešutų (migdolų, graikinių, lazdynų)
100 gramų sėklos (linų sėmenų, sezamų, moliūgų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas lydyto sūrelio
1 šaukštelis prieskonių vištienai (naudojome „Vegeta Natur“ auksinei vištienai)
Garnyrui:
500 gramų bulvių (nedidelių)
2 šaukštai prieskoninių žolelių (šviežių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį)
Padažui:
125 gramai majonezo
1 vienetas citrinų
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis krienų
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kajeno pipiro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite vištieną. Dubenėlyje šluotele išplakite kiaušinį, šaukštą lydyto tepamojo sūrio ir vištienos prieskonius. Sudėkite į mišinį vištienos vidinės filė juosteles ir permaišykite, kol tolygiai pasidengtų mišiniu. Marinuokite šaldytuve apie valandą.
2.
Riešutus ir sėklas sudėkite į maisto smulkintuvą ir sukapokite iki rupių trupinių.
3.
Paruoškite bulves. Bulves gerai nuplaukite, odeles švariai nušveiskite. Supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite pastovėti iki valandos. Tuomet vandenį nupilkite, bulves gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
5.
Bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi, pagardinkite bulvių prieskoniais ir smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Gerai išmaišykite, kad mišiniu tolygiai pasidengtų visos skiltelės.
6.
Paruoštas bulvių skilteles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol bus minkštos ir gardžiai apskrus.
7.
Tuo pat metu baikite ruošti vištieną. Pasimarinavusius gabalėlius išimkite iš šaldytuvo. Imkite po vieną gabalėlį ir apvoliokite riešutų ir sėklų trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
8.
Praėjus pusei bulvių kepimo laiko (15 minučių), šalia į tą pačią skardą sudėkite vištienos juosteles. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite likusį laiką (dar 15 minučių).
9.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į vieną dubenėlį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
10.
Patiekite vištienos juosteles su bulvytėmis ir padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Spausdinti

ŽAIDIMO „LAIMĖS RATAS“ PRIZAI

 

 

Konkurso SUPER prizas – stilingas dujinis grilis, „Vegeta Natur“ prieskoniai solidžioje medinėje dėžutėje ir visada praversianti virtuvėje „Vegeta Natur“ prijuostė.

Prizo vertė – net 829 Eur.

 

 

 

Daugiau:

10 ketaus puodų rinkinių kartu su „Vegeta Natur“ prieskoniais kartoninėje dėžutėje ir stilinga vardine „Vegeta Natur“ prijuoste. Prizo vertė – net 89 Eur.

 

 

 

10 kokybiškų įrankių rinkinių kartu su „Vegeta Natur“ prieskoniais kartoninėje dėžutėje ir stilinga vardine „Vegeta Natur“ prijuoste.

Bendra prizo vertė – 35 Eur.

 

 

 

 

ŽAIDIMO „LAIMĖS RATAS“ TAISYKLĖS

 

BENDROS NUOSTATOS

1. Pagrindinės nuostatos:

1.1. Žaidimo pavadinimas (toliau – Žaidimas): Laimės ratas.

1.2. Žaidimo organizatorius (toliau – Organizatorius): UAB All Media Digital (juridinio asmens kodas: 304903117; adresas: P. Lukšio g. 23, Vilnius, el. paštas: [email protected] organizuoja ir vykdo internetinį Žaidimą.

1.3. Žaidimo užsakovas (toliau – Rėmėjas): Daisena.

1.4. Žaidimo trukmė: 2022 06 09 – 2022 07 09.

1.5. Žaidimo laimėtojai renkami 2022 07 12.

2. Žaidimo taisyklės (toliau – Taisyklės) reglamentuoja Žaidimo organizavimo, vykdymo, dalyvių dalyvavimo, laimėtojų atrinkimo bei prizų įteikimo tvarką.

3. Taisyklės taikytinos dalyviams, kurie virtualiai pasuko www.lamaistas.lt portale esantį „Vegeta Natur laimės ratą“ ir pateikė nurodytus duomenis (vardą, el. paštą) su tikslu dalyvauti Žaidime (toliau – Dalyvis/Dalyviai) ir varžytis dėl Žaidimo prizo.

 

REIKALAVIMAI DALYVIAMS

1. Dalyviai, kurie nori varžytis dėl Žaidimo prizo, savo noru virtualiai pasuko www.lamaistas.lt portale esantį „Vegeta Natur laimės ratą“, pateikė teisingą informaciją ir sutiko dalyvauti Žaidime. Žaidimo Dalyvis privalo pateikti nurodytus asmens duomenis, nes jie būtini Žaidimo organizavimui, vykdymui, Žaidimo rezultatų ir laimėtojų paskelbimui. Nepateikdamas nurodytų asmens duomenų, Žaidimo Dalyvis negalės būti Organizatoriaus identifikuotas ir negalės dalyvauti Žaidime varžantis dėl Žaidimo prizo.

2. Dalyvių amžius neribojamas. Nepilnametis asmuo, dalyvaudamas Žaidime, apie dalyvavimą privalo informuoti tėvus (įtėvius, globėjus) ir juos supažindinti su Žaidimo Taisyklėmis bei gauti jų sutikimą dalyvauti Žaidime.

3. Laimėjimo atveju, nepilnamečio Dalyvio laimėtą prizą atsiima tėvai (įtėviai, globėjai).

4. Kiekvienas asmuo, šiose Taisyklėse numatyta tvarka dalyvaudamas Žaidime, patvirtina, kad su Taisyklėmis susipažino, sutinka ir įsipareigoja jų laikytis.

5. Žaidimo Dalyviais pripažįstami tik tie asmenys, kurie atitinka visus šių Taisyklių reikalavimus.

6. Organizatorius pasilieka teisę vienašališkai be išankstinio Žaidimo Dalyvio įspėjimo pašalinti iš Žaidimo bet kurį Dalyvį, dėl kurio nesąžiningumo dalyvaujant Žaidime ar neatitikimo Taisyklių reikalavimams (įskaitant, bet neapsiribojant, duomenų tikrumu ir kt.) ir kilus kitų įtarimų.

 

ŽAIDIMO EIGA

1. Dalyvauti Žaidime galite virtualiai pasukdami www.lamaistas.lt portale esantį „Vegeta Natur laimės ratą“ ir įvedus savo kontaktinius duomenis. Žaidimo puslapyje pasukti „Vegeta Natur laimės ratą“ galima neribotą kiekį kartų.

2. Žaidimo Laimėtojai renkami atsitiktine tvarka (stebint nepriklausomiems atstovams).

3. Prizų laimėtojų paskelbimas – 2022 m. liepos 12 d. portale lamaistas.lt.

4. Prizų atsiėmimas ar pristatymas – iki 2022 m. rugpjūčio 30 d.

5. Žaidimo laimėtojai skelbiami Žaidimo www.lamaistas.lt tinklalapyje. Su Žaidimo laimėtojais bus susisiekta asmeniškai bei suderintos prizo atsiėmimo sąlygos. Žaidimo Dalyviai, laimėję Žaidimą sutinka pateikti savo adresą Organizatoriui ir Rėmėjui dėl prizo įteikimo. Jei prizo laimėtojas neatsiliepia ar nesureaguoja į gautą informaciją apie prizo atsiėmimo sąlygas per 36 val. po laimėjimo paskelbimo, laimėtojas praranda teisę į prizą.

6. Visi Žaidimo Dalyviai sutinka, kad laimėjimo atveju jų vardai bus skelbiami www.lamaistas.lt portale.

7. Žaidimo Rėmėjas rūpinasi Prizo siuntimu arba perduoda Prizą Organizatoriui, kuris rūpinasi Prizų pristatymu.

 

ŽAIDIMO PRIZAI

1vnt Dujinis grilius – vertė 829€ + Vegeta Natur prieskoniai medinėje dėžutėje ir Vegeta Natur prijuostė;

10 vnt Ketaus puodai – vertė 89€ + Vegeta Natur prieskoniai kartoninėje dėžutėje ir Vegeta Natur prijuostė;

10 vnt Įrankių rinkiniai – vertė 35€ + Vegeta Natur prieskoniai kartoninėje dėžutėje ir Vegeta Natur prijuostė;

 

ASMENS DUOMENYS

1. Dalyviai, dalyvaudami Žaidime ir varžydamiesi dėl Žaidimo prizo, suteikia sutikimą Organizatoriui tvarkyti Dalyvių asmens duomenis Žaidimo organizavimo, vykdymo, bei laimėtojų paskelbimo bei prizų įteikimo tikslais Žaidimo vykdymo metu ir 1 mėnesį po Žaidimo pabaigos. Dalyvis sutinka, kad Žaidimo metu surinkti duomenys gali būti naudojami rinkodaros tikslais. Dalyviai taip pat sutinka, kad Žaidimo prizų įteikimo tikslais jo asmens laimėtojų duomenys taip pat bus perduoti Rėmėjui.

2. Dalyvių asmens duomenų valdytojas yra Organizatorius, kontaktinis el. paštas asmens duomenų klausimais [email protected]

3. Dalyvis duomenis privalo pateikti pagal Taisykles, jų nepateikus, Organizatorius negalės identifikuoti Žaidimo laimėtojo bei pateikti prizo.

4. Dalyvio asmens duomenys gali būti teikiami to pareikalavus kompetentingoms valstybės institucijoms, vykdant teisės aktų reikalavimus. Dalyvio asmens duomenys nebus perduodami į trečiąsias valstybes.

5. Dalyvis, kaip duomenų subjektas, turi teisę prašyti, kad Organizatorius leistų susipažinti su Dalyvio asmens duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą teisės aktų nustatyta tvarka, teisę nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi, taip pat teisę į duomenų perkeliamumą. Dalyvis turi teisę atšaukti savo sutikimą dėl jo asmens duomenų tvarkymo.

 

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

1. Visais atvejais, kurie nėra apibrėžti šiose Taisyklėse, taikomi Lietuvos Respublikos įstatymai ir kitų teisės aktų nuostatai.

2. Dėl visų šiose Taisyklėse neaptartų klausimų Organizatorius turi teisę priimti vienašališką sprendimą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais.

3. Organizatorius neatsako, jeigu ne dėl Organizatoriaus kaltės laimėtojas neatsako į asmeninę žinutę dėl Prizo laimėjimo ir iki nurodyto termino nepateikia savo asmens duomenų, reikalingų prizo pristatymui.

4. Organizatorius neatsako už informacijos, kurią apie save pateikia Dalyviai, turinį ir jos pateikimo formą. Joks informacijos apie Dalyvį paskelbimas, jeigu atitinkamą informaciją yra pateikęs Dalyvis, negali būti laikomas žmogaus privataus gyvenimo neliečiamumo pažeidimu.

5. Organizatorius nėra atsakingas už Dalyvio duomenų gavimą, praradimą, vėlavimą dėl techninių nesklandumų, už kuriuos Organizatorius nėra atsakingas ir negali kontroliuoti. Organizatorius nėra atsakingas už techninius sutrikimus, internetinio ryšio gedimus, veikimo vėlavimus ar panašius trukdžius, dėl kurių apribojamos dalyvavimo Žaidime galimybės.

6. Organizatorius neatsako už Dalyvių išlaidas ir (arba) nuostolius, susijusius su dalyvavimu Žaidime.

7. Organizatorius pasilieka teisę keisti Taisykles ir dalyvavimo sąlygas iš anksto apie tai nepranešus, apie pakeitimus paskelbiant internetinėje svetainėje www.lamaistas.lt.

 

 




Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital