Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę?
Zeppole – mažutės itališkos spurgytės, ruošiamos iš plikytos tešlos. Jos lengvos lyg debesėliai, gardžiai apskrudusios išorėje, o viduje – švelnios, minkštos, gausiai korėtos. Vargiai surastume mieliau atrodantį desertą, tiesa? Jų mažumas pakeri – jos patinka visiems, mažiems ir dideliems, o išsivirti jų namuose neįtikėtinai paprasta!
Purios spurgytės, cukruoti pyragaičiai, sausainukai su uogiene, traškūs vafliukai... Neužmirštamas vaikystės kvapas!
Kvepiančios cinamonu, traškios išorėje, minkštos ir švelnios viduje – štai tokios tos ispaniškosios Churros. Jos tiesiog sutirpsta burnoje…
Amerikietiškas sūrio pyragas, ispaniškos spurgytės, itališka panakota, tradiciniai lietuviški grybukai - net 39 desertais iš įvairiausių pasaulio šalių! Iš jų išsirinks kiekvienas smaližius.
Kaip smagu valgyti spurgą ir nejausti kaltės, ar ne? Sušių "spurgas", užkariavusias socialinius tinklus prieš porą metų, norėjau pagaminti jau senokai, tik atrodydavo, jog tam prireiks daug laiko bei pastangų. Pasirodo, nėra taip jau sudėtinga. Ypatingų įrankių taip pat nereikia - puikiai galima išsisukti su tuo, ką turite virtuvėje.
Varškės spurgytės - saldus vaikystės skanumynas, kuriuo daugelį lepino mamos ir močiutės. Jas iškepti, atrodytų, nėra sudėtinga, tačiau būtina atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus, kad varškės spurgos būtų purios, minkštutės, kvapnios, neprisisunkusios perdėm daug aliejaus. Dalinamės naudingais patarimais, puikiu receptu bei dar keliais tobuliausių spurgyčių variantais.