Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Norėdami to išmokti, išnaršėme daugybę virtuvės autoritetų patarimų nuo Bon Appetit iki James Oliver ir The Kitchn, išbandėme juos patys ir siūlome pabandyti Jums.
Įsisukus į savaitės darbus, nesinori ilgai suktis prie viryklės - geriausia, kai pakanka sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir mėgautis!
Sveiki atvykę į Italiją! Skonių kelionėje, žinoma. Apie tai, kad čia kepama nuostabiausia lazanija pasaulyje, galima sužinoti net iš animacinių filmukų vaikams, ką jau bekalbėti apie knygas ar gyvas kulinarines patirtis vietiniuose ristorante. O ar esate ragavę vegetariškos lazanijos versijos, Eggplant Parmigiana? Šalin makaronus ir mėsą – kepimo inde sluoksniuosime keptų baklažanų riekeles, naminį pomidorų padažą, pilnas saujas šviežio baziliko lapelių ir daug sūrio.
Burnoje tirpstantys morengai yra skanutėlis desertas ar puiki tortų puošmena, kuriai tereikia dviejų ingredientų - kiaušinių baltymų ir cukraus. Tačiau viskas ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio... Morengai dažnai džiūva netolygiai, sukrenta ar paruduoja. Ką daryti, kad morengai visuomet pavyktų tobuli - skanūs, gražūs ir baltučiai? Susipažinus su gudrybėmis ir patarimais, siūlome išbandyti ir kelis skaniausių morengų receptus - straipsnio apačioje rasite tiek klasikinių, tiek ir morenginio deserto bei veganiškų morengų receptus.
Balta ir puri lyg debesėlis, standi pieno puta - tikriausiai viena saldžiausių akimirkų, kavinėje mėgaujantis kvapniu kavos puodeliu. Tačiau ne visuomet pavyksta skirti laiko ir pinigų tokiam malonumui, tad įkvėpti Renatos iš "Kūmutės Virtuvė" tinklaraščio, norime su Jumis pasidalinti greitu ir nesudėtingu būdu, kaip pieną cappuccino ar latte kavai, ar tiesiog suplakti labai greitą pieno kokteilį vos iš vieno ingrediento!
Pastaruoju metu labai daug girdime apie tai, ko yra įvairiuose maisto produktuose: vitaminų, riebalų, angliavandenių ir kalorijų. Bet ar žinote, ko gali būti ant pačių maisto produktų?