Ar mėgstate blynus? O plonyčius lietinius blynelius? Jie – neatsiejama artėjančių Užgavėnių dalis. Nuo seno tikima, kad tik pilnais pilvais gali pavykti išvyti žiemą iš kiemo. Sutikit, vardan tokio kilnaus tikslo verta pasistengti – nukloti stalą sočiausiais valgiais ir iškepti aukščiausias stirtas blynų!
Lietiniai blynai - tikra pusryčių klasika. Juos galima patiekti su įvairiais skanutėliais priedais. Į plonus blynelius taip pat galima įvynioti saldžius ar pikantiškus įdarus. Lietinius galima susluoksniuoti į sotų apkepą arba pertepti originalų lietinių tortą. Tereikia išmokti kepti tobulus lietinius! Dalinamės patarimais, skaniausių lietinių receptais bei idėjomis, kaip juos įdomiau patiekti ir panaudoti patiekalams.
Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti. Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma!
Blynai nuo senų senovės ne tik mėgstami ir valgomi visame pasaulyje, bet ir daugelyje kraštų turi sakralinę reikšmę. Daugelyje kraštų blynai kepami kviečiant pavasarį - apvalus, auksaspalvis blynas primena pasiilgtą saulę... Siūlome pasinerti į skonių kelionę, susipažinti su blynų istorija ir paragauti blynų, blynelių, lietinių ir sklindžių iš įvairių šalių.