Margutis - gyvybės, derlingo pavasario ir sočių metų simbolis. Senovėje margučių spalvos turėjo ypatingą prasmę. Raudona spalva simbolizavo gyvybę, juoda – žemę, mėlyna – dangų, žalia – augmeniją, geltona – javus. Žinoma, parduotuvėje dažų nebuvo galima nusipirkti, tačiau kiaušinius galima dailiai išmarginti ir natūraliomis priemonėmis. Siūlome išbandyti ir šventinį stalą papuošti spalvingais margučiais be jokios chemijos!
Artėjant Velykoms artimuosius norime nustebinti karštais patiekalais, užkandžiais, o šventines vaišes tobulai pabaigti desertu. Tam puikiai tiks skanutėlis tortas! Siūlome rinktis net iš 37 puikių receptų!
Norint paruošti šventinį stalą su ypatingais skanėstais, visai nebūtina išlaidauti. Net ir įprasti produktai, juos panaudojus sumaniai, gali nustebinti puikiais savo skoniais ir jų deriniais. O kad įkvėpimą palengvintume, atrinkome net 43 gardų receptą, kuris pravers kiekvienam, norinčiam sukurti šventinę nuotaiką neišlaidaujant.
Velykos jau čia pat, o dar nesugalvojote, kuo vaišinsite šeimą? O gal norite nustebinti draugus, pas kuriuos svečiuositės per šventes? Skubame į pagalbą - siūlome rinktis net iš 42 puikių užkandžių receptų, kad vaišių stalas būtų dar gardesnis ir spalvingesnis!
Jei per Velykas jaukioje namų aplinkoje dar nesugalvojote, kuo pavaišinti šeimos narius, siūlome rinktis net iš 39 patikrintų receptų - rasite ir greitai paruošiamų kepsnelių, ir tokių, prie kurių reikės praleisti daugiau laiko. Žuvis, paukštiena, mėsa ir vegetariški - išsirinks kiekvienas!
Visi pažįsta naminę baltą mišrainę, silkę pataluose ar krabų lazdelių salotas. O kas, jeigu norisi kažko skanaus ir dar neragauto? Atrinkome net 38 išbandytus ir puikius salotų ir mišrainių receptus!
Nauji, nematyti, išradingi ir klasikiniai, laiko patikrinti, iš lūpų į lūpas perduodami, nuostabūs receptai. Norint paruošti gausų šventinį stalą su ypatingais skanėstais, tą galima padaryti labai išradingai!
Pralėkusi vasara dosni ne tik daržo, bet ir sodo gėrybėmis. Vaismedžių šakos svyra nuo obuolių, slyvų ir, žinoma, skanutėlių kriaušių! Itin smagu skanėstus artimiesiems ruošti iš vietinių, lietuviškų gėrybių! Taip ne tik skaniau, bet ir aplinkai draugiškiau. Jei sukate galvą, ką iš jų paruošti, pasidalinsime net 42 LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių idėjomis, kokį pyragą iškepti ar kaip jas saugoti žiemai!
Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!