Kugelis - vienas populiariausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, tad natūralu, jog kiekviena šeimininkė turi savitą (žinoma, patį geriausią!) kugelio receptą. O jų yra devynios galybės - kugelis kepamas su vištienos sparneliais, karka, grybais, varške, juo galima gardžiuotis po valandos orkaitėje arba po nakties krosnyje... Svarbu žinoti keletą gudrybių, padėsiančių iškepti purų, tiesiog burnoje tirpstantį kugelį, o papildę jį mėgiamais priedais, sukursite savo patį pačiausią kugelį! Dalinamės naudingais patarimais, laiko patikrintais receptais ir kviečiame eksperimentuoti.
Ir štai rugsėjis, toks kvepiantis gaiva, malonia ir jaukia šiluma, tačiau kartais ir nosį pakutenančiu stipresniu vėjo gūsiu. Pats metas kepti sausainius, gardžiausius obuolių ir cinamonu kvepiančius pyragus ir kitus gardumynus, ruošti sušildančius troškinius, sriubas ir sočius patiekalus, mėgautis ilgesniais vakarais su gardžiais užkandžiais
Bulvės yra neatsiejamos tikrai ne tik nuo Lietuvos tradicinės virtuvės. Sunkiai žemę dirbę, neturtingi žmonės pamėgo ir ėmė auginti bulves vos joms pasiekus Europą. Lietuvoje pradėtas kepti kugelis, Vokietijoje išpopuliarėjo su šonine ir svogūnais keptos bulvės bratkartoffeln, Italijoje - virtinukai gnocchi, o Ispanijoje - omletas su bulvėmis tortilla española.
Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Ir nors iš tiesų šio patiekalo kilmė siejama labiau su Didžiąja Britanija ar net Šveicarija (ten sutinkamas panašus patiekalas Älplermagronen), šiuo metu Mac n Cheese taip išplitęs po pasaulį pačiomis įvairiausiomis formomis, jog nebe taip ir svarbu, iš kur tiksliai atkeliavo.
Šio sekmadienio, rugsėjo 22 dienos rytą TV3 eteryje mūsų puikūs šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias, tinklaraščio KumutesVirtuve.lt autorė Renata dalinosi idėjomis, kaip įdomiau paruošti kugelį!
Laidos viešnia Renata lapė dalinasi patarimu, ką daryti su kugelio likučiais antrą dieną po kepimo.