Žiedinių kopūstų “ryžiai” šiuo metu ypatingai populiarūs! Net gastronominės mados diktuoja tendencijas į racioną įtraukti kuo daugiau daržovių. Itin populiarėja sveikesnės įvairių patiekalų variacijos kaip žiedinių kopūstų picos, cukinijų makaronai, bananų ledai ir panašiai.
Žiediniai kopūstai ne tik labai skani, maistinga, bet ir labai universali daržovė! Žiedinis kopūstas (dar vadinamas kalafioru) tinka daugybei įvairiausių patiekalų: nuo trintų sriubų iki džiūvėsėliuose keptų kąsnelių, traškioms salotoms, gardiems apkepams ir ne tik. Žiedinis kopūstas šiuolaikinėse virtuvėse atlieka ir naujas funkcijas: ruošiame žiedinių kopūstų "ryžius", naudojame juos picos pagrindui, kepame žiedinių kopūstų duoną ir dar daugiau!
Tai sveikesnė ir maistingesnė picos pagrindo alternatyva, puikiai tinkanti netoleruojantiems glitimo ar tiesiog norintiems atrasti sveikesnių alternatyvų seniems geriems skoniams. Jos pagrindui naudojamas žiedinis kopūstas.
Kai receptuose paminiu, kad naudoju naminį riešutų sviestą, beveik visada gaunu klausimų "o kaip jį gamini?". Viskas be galo paprasta. Imi riešutus, sutrini, štai tau ir sviestas. Visgi pabandžiau sudėti savo patirtį į šį straipsnį ir pasidalinti praktiniais patarimais. Galbūt kažkam pravers :-)