Lietuvių pamilta Palanga daugybę žmonių jau daugelį metų pritraukia ne tik vasarą, bet ir žiemą, o ypač – vasario mėnesį, kai čia minima legenda tapusi, gardžioji stintų šventė. Daugybė pramogų, įvairiai ruošta žuvis ir šventės karalienės stintos nepalieka abejingų jau 20 metų. O kaip ir kodėl šventė tapo tokia populiari, Gian Luca Demarco atskleis jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“.
Kartu su Egle, Gian Luca pagamins itališką patiekalą – gnocchi su keturių sūrių padažu. Tai – patiekalas, kuris patiks net ir vaikams! Receptas – jau šio sekmadienio laidoje.
Paruošti duoną nuo pradžios iki galo užtrunka maždaug pusantros paros. Negana to, iki šiol kartu su bičiuliu jie viską stengiasi daryti tik rankomis. „Visos miltų partijos būna skirtingos, tačiau ranka viskas jaučiasi geriau – tiek tešlą minkant, tiek ją maišant. O juk maišyklės viską daro be jausmo“, – sakys Vaidas, o Marius pridės, kad tikros naminės duonos tešlos su maišykle nė nebūtų įmanoma išmaišyti, mat ji yra ypač sunki.
Kombucha – fermentuotas arbatos gėrimas, suradęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Jau šį sekmadienį visas šio gėrimo paslaptis perprasti stengsis ir TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco. O žiūrovams jis atskleis ir prie šio gėrimo puikiai tinkančių tradicinių itališkų makaronų Cacio e pepe su sūriu ir pipirais receptą. Laukia gurmaniškas sekmadienio rytas! Kad pamatytų, kaip gamina kombuchą, Gian Luca keliaus pas Andrių ir Indrę – šeimą, kuri įkūrė savo verslą Akademijos miestelyje. Šios poros istorija prasidėjo svetur, Jungtinėje Karalystėje. Čia Andrius įsidarbino bare, kuriame perprato miksologiją.
Todėl jau šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjo Gian Luca Demarco studijoje apsilankys jo bičiulė Simona – ne tik besidominti sveika mityba, bet ir besistengianti gyventi tvariau, taupiau ir nešvaistant maisto produktų. Simona parodys, kaip pasigaminti gardų ir sveiką apkepą be miltų, kurio kaina siekia vos daugiau nei 7 eurus!