Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - žaidžiame Helovyną!" mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimu, kaip iš pagaminti greitus vištienos tacos ir kaip juos lengvai paversti žaismingu Helovyno vakarėlio užkandžiu.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
Šiems vištienos tacos pagaminti namuose jums reikės:
8 vnt. taco laivelių (naudojome "Santa Maria")
250 g vištienos šlaunelių mėsos
1 didelo pomidoro
1 avokado
0.5 vnt. raudonojo svogūno
taco prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria")
taco padažo (naudojome "Santa Maria")
Papuošimui (voriukams): 16 juodųjų alyvuogių
Gaminimo eiga:
Taco laivelius pašildykite orkaitėje pagal ant pakuotės esančias instrukcijas.
Ant šiek tiek aliejaus apkepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną. Paskanininkite prieskoniais ir dar truputį pakepinkite.
Avokadą supjaustykite stambesniais gabalėliais. Pomidorą supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais arba labai plonais pusžiedžiais.
Į pašildytus taco laivelius paskirstykite vištieną. Ant jos dėkite avokadą, tada - pomidorą, o ant viršaus užberkite svogūno. Apšlakstykite taco padažu
Norėdami tacos papuošti žaismingai, darykite taip - pusę alyvuogių supjaustykite plonais pusmėnuliais. Tada visą alyvuogę dėkite ant jau pagaminto tako ir iš šonų dėliokite alyvuogių juosteles, formuodami voriuką.
Skanaukite!
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!