Žaibiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai, kuriuos paruošite akimirksniu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-09-25
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Žaibiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai, kuriuos paruošite akimirksniu
@Shutterstock

Kai už lango ruduo, taip norisi gardžių patiekalų ir jaukiai leisti laiką su artimaisiais, tad virtuvėje sukiotis ilgai nesinori! Skubame Jums į pagalbą ir siūlome net 39 puikius patiekalus, kuriuos paruošite labai greitai!

 

 

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Dalį ar visą sūrį galima keisti riebesne varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau druskos. Minkšti ir labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pusryčiai dubenėliuose užkariauja pasaulį! Ir vaisių glotnučiai, ir košės, ir... lietuvių taip mėgstama varškė! Šį kartą naujame amplua - nesaldžiai, sočiai ir labai maitingai. Dubenėlis pilnas baltymų iš varškės, naudingų riebalų iš žuvies, ir skaidulinių medžiagų iš daržovių. Daržoves jam rinkitės kokias mėgstate ir kokių turite, skanaukite ir pirmyn į vasaros dieną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Galima ruošti ne tik iš vištienos, bet ir kalakutienos ar kiaulienos. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės, puikiai tinkantis tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta pievagrybius! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Atvėsus orams norisi įsitaisyti jaukiai ant sofos su skaniu kavos ar arbatos puodeliu ir mėgautis skaniais kepiniais. Nors ir už lango šviečia saulė, tačiau oras jau spėjo įgauti rudeniui būdingą vėsumą, tad puikus metas išsikepti pyragėlius su obuoliais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitas, paprastas, bet ypatingo skonio obuolių pyragas! Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o visi namai pakvips jaukiu saldumu. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle, bet galite drąsiai mėgautis ir su puodeliu šiltos arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią, tad labai tinka iškyloms gamtoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Neįtikėtinai paprastas keksiukų receptas! Vos keli ingredientai, o skonis - nuostabus. Jeigu norite receptą patobulinti, galite pagardinti uogiene, šaldytomis ar džiovintomis uogomis, ar aplieti tirpintu šokoladu. Šiais keksiukais tikrai nustebinsite savo artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Šis puiki vištiena - legendinio itališko "Chicken Parmesan" variacija, pritaikyta karšto oro gruzdintuvei. Aktyvaus darbo ruošiant šį patiekalą vos 5 minutės, o vištiena pavyksta puiki - traški, sultinga, o dar ir žavingai atrodanti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas - rinktis mėgstamus sausainius, viršų pabarstyti kokoso ar migdolų drožlėmis, nedėti žemės riešutų, vietoje paprasto sviesto naudoti žemės riešutų sviestą. Bet kokiu atveju pyragas pavyksta be proto skanus. Svarbiausia - neperkepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greita vištiena pomidorų padaže orkaitėje (įkvėpta Chicken Pizzaiola) paruošiama akimirksniu, o skonis tiesiog puikus. Vištiena iškepa minkšta ir sultinga. Nereikia nieko iš anksto ruošti ar marinuoti. Nuo orkaitės užkaitimo iki pietų lėkštėje užtruks vos daugiau nei pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šį vadinamą tinginių tortą „Napoleonas“ galima paruošti stiklinėse ir nereikės jo tada pjaustyti. Kiek išeis priklauso nuo stiklinės dydžio. Aš sudėjau į ledaines ir man išėjo 4 vienetai.

Receptą rasite čia.

Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums! Padažui net nereikės majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.

Receptą rasite čia.

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos. Taupesniam variantui galite rinktis ir konservuotą tuną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs kepti tortilijų suktinukai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Skanūs ir atvėsę, todėl patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei turite didelį moliūgą, kurio nesugalvojate, kaip panaudoti, ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.

Receptą rasite čia.

Be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet galima rinktis ir kitokius mėgstamus vaisius arba uogas, pvz. braškes, šilauoges ar kt.

Receptą rasite čia.

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

 

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital