Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti. Juos gaminant kaskart galima improvizuoti pasirenkant vis kitokius įdarus. Recepte, kurį jums parodysiu, karaliauja džiovinti pomidorai, mocarela ir pesto padažas, nes ši trijulė abejingų nepalieka.
4 vištienos suktinukams reikės:
- 400 g vištienos krūtinėlių (2 šiek tiek į didesnę pusę)
- 100 g mocarelos sūrio
- 4 šaukštų pesto padažo
- 4 saulėje džiovintų pomidorų
- Saujos vyšninių pomidoriukų (nebūtina, bet labai tinka)
- Kelių šakelių šviežių čiobrelių (nebūtina, bet labai tinka)
- Kepimui šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
Tad pradedame gaminti šiuos nuostabaus skonio vištienos suktinukus!
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai perpus.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį lengvai išmuškite plaktuku, kad būtų plonesnė ir lengviau suktųsi.
3. Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės dalies užtepkite pesto padažo.
4. Dėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
5. Gausiai apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
6. Kiekvieną vištienos dalį atsargiai susukite į suktinuką ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
7. Paruoštus vištienos suktinukus apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto. Aš kepu viso apie 10 minučių - 5 minutės vienai pusei apkepti ir 5 minutės kitai pusei.
8. Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite šviežių čiobrelių šakeles ir vyšninius pomidorus.
Viskas, galime skanauti! Prie šių suktinukų tiks bet koks jūsų mėgstamas garnyras - daržovių salotos, ryžiai, virtos ar keptos bulvytės ar bulvių košė.